Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Studentka Akademie žurnalistiky a nových médií Alice: Už píše své první články pro Blesk!

Autor: Tomáš Koníček - 
8. dubna 2015
16:24

Druhý rok studuje na Akademii žurnalistiky a nových médií (AKAŽ) a teď byla i na praxi v Blesku! Alice Štefanisková (21) z Mělníka díky škole napsala své první články.

Do Blesku, ale i do dalších titulů, které vydává mediální dům Czech News Center, se na praxi můžete dostat i vy. Teď máte jedinečnou šanci! V září se totiž otevírá už třetí ročník.

Alice se přihlásila do toho premiérového. V prvním ročníku psala články do deníku Sport, na podzim si vyzkoušela, jak to chodí ve Světě motorů, a teď ví, jak vzniká Blesk. „Můj táta si čte Blesk každý den, takže teď mu můžu říct, jak to v takovém deníku chodí,“ řekla Alice, která se na Akademii přihlásila rovnou po maturitě.

Ve volném čase hraje házenou za tým Astra Praha, a proto ji láká především sportovní zpravodajství. „Zkusila jsem si ho v deníku Sport, ale zajímá mě, jak to chodí i ve sportovním zpravodajství Blesku,“ popisuje sportovkyně. Během praxe se v moderním newsroomu potkala se zkušenými novináři. Třeba i s šéfredaktorem Radkem Lainem. „Je mi ctí, že se můžu učit od těch nejzkušenějších. Taková praxe je k nezaplacení,“ usmála se studentka.

Chcete také pracovat v médiích? Chcete mít praxi v mediálním domě Czech News Center? Pak je pro vás AKAŽ pravou volbou! Přihlásit se můžete do 30. května (přihláška na www.akaz.cz). A hlavně – nemusíte se stresovat z přijímacích zkoušek. Ty totiž probíhají formou motivačního pohovoru! Tak co? Jdete do toho?

Přihlaste se i vy!

  • - Akademie žurnalistiky a nových médií je projektem, který je realizován ve spolupráci mediálního domu Czech News Center, a. s., s PB – Vyšší odbornou školou a Střední školou managementu, s. r. o.
  • - Na výběr máte denní nebo kombinované studiem. Obě tyto formy jsou rozvrženy do tří let.
  • - Školné činí 25 tisíc za školní rok.
  • - Přihlášku ke studiu na školní rok 2015/2016 je nutné podat do 30. května.
  • - Termíny pro přijímací řízení jsou 2. a 8. června. Probíhají formou motivačního pohovoru.
  • - Přihlášku lze stáhnout na stránkách www.akaz.cz nebo www.pbvos.cz.