Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Staň se (třeba) novinářem! Díky Akademii žurnalistiky a nových médií!

Autor: red - 
27. května 2014
05:45

Listujete deníkem Blesk, Aha!, Sport, časopisem Reflex nebo Světem motorů… A říkáte si, to bych chtěl dělat? Nebo chcete jednou stát jako moderátor či reportér před kamerou. Teď máte jedinečnou šanci se na tato povolání připravit.

I vy můžete získat vzdělání a praxi v oboru médií a to v nejsilnějším vydavatelství v České republice díky projektu Akademie žurnalistiky a nových médií. Po úspěšném prvním ročníku se totiž otevírá další ročník Akademie žurnalistky a nových médií. Studenti jsou na budoucí povolání připravováni nejen profesionálními novináři, ale také zkušenými experty z marketingu, digitálních médií nebo třeba inzerce. Staňte se tedy (třeba) novinářem i vy! Co nabízíme oproti jiným školám? Odborní garanti výuky dennodenně v médiích pracují a mentoři odborné praxe už od prvního ročníku studenty integrují do chodu redakcí a živých projektů.

Kdy na přijímačky?

Termíny přijímacího řízení jsou 2. a 10. června 2014 a dále dle individuální dohody. Dodatečně i v červenci, srpnu a září. Přijímací řízení probíhá formou motivačního pohovoru. Přihlášku podává uchazeč o studium na tiskopise, který lze stáhnout na www.akaz.cz.

Co se zde učí?

Profesně orientovaný program se skládá z odborné přípravy v předmětech, jako jsou tisková média, specifika sportovní, bulvární, lifestylové žurnalistiky, moderování. Velký důraz je kladený na celou oblast nových médií, ať se jim říká on- -line anebo digitální média. Díky předmětům jako je marketing, inzerce a reklama, manažerské dovednosti, tiskový mluvčí či vzdělávání v oblasti audiovizuální techniky, škola nabízí i možnost uplatnit se v rádiích, TV, či v reklamních agenturách.

Po škole budete Dis.

Studium je zakončeno absolutoriem, které se skládá ze zkoušky z angličtiny, z odborných předmětů (Historie a typologie médií, Redakční management a multimediální workflow, Tvorba žurnalistických celků) a z obhajoby absolventské práce. Absolvent získává označení diplomovaný specialista (DiS.), které se uvádí za jménem.

Praxe přímo v dění!

Studenti vykonávají praxi ve vydavatelství v Praze-Holešovicích. Díky zázemí nejsilnějšího hráče na trhu mají šanci učit se od nejlepších. Projdou téměř všemi odděleními – od newsroomu Blesku, Reflexu, Sportu, Světa motorů, ABC a dalších titulů, přes audiovizuální pracoviště až po oddělení marketingu a komunikace.

Denní i kombinované studium

Uchazeč o studium si může vybrat z nabídky buď denní, či kombinované formy. Obě tyto formy studia jsou rozvrženy do tří let.

Den otevřených dveří

Kontaktujte PB - Vyšší odbornou školu a Střední odbornou školu managementu a domluvte si individuální návštěvu Akademie žurnalistiky a nových médií a ostatních vzdělávacích programů. Den otevřených dveří je 10. června od 14:00 do 16:00 Více na www.pbvos.cz a www.akaz.

janapi ( 27. května 2014 11:36 )

Tak dle Blesku, Aha, Super,Prásk či tn.cz - gramatiku ovládají snad jenom vrátní-nikoliv absolventi Akademie žurnalistiky! Na skladbu věty či skloňování-to by asi absolventi této školy povolali Zásahovou jednotku-neboť netuší-o čem je vlastně řeč. A jejich chování? Škoda mluvit - stačí se podívat na jejich práci v "terénu" ...viz 12.5.2014 Krematorium Strašnice!!!

jarypadlo ( 27. května 2014 09:03 )

Klidně bych si studium zkusil,ale radši bych tam šel učit mluvenou i psanou češtinu,skloňování,slovník a tvorbu vět.Když čtu a slyším co kdo vypustí,je mi zle.

Zobrazit celou diskusi