Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

12. červen 1989: Invalida zabil výčepního!

Hospoda
Hospoda  (Autor: ilustrační foto, wikipedia.org)
Autor: VP, rum - 
12. června 2009
05:00

Bujará oslava narozenin se zvrhla v krvavou vraždu. Invalida Bohuslav (35) si chtěl v klidu vypít pivko, ale neunesl hluk, který vydávala rozjařená společnost, a stal se vrahem.

Právě tak o tom informovala před dvaceti lety Večerní Praha (VP). Do pražské hospůdky U Santošky šel Bohuslav úplně poprvé na schůzku s přítelkyní. „V ten samý den tam měl společnost i Miroslav (55), jinak tamní výčepní. Jeho bývalá družka slavila narozeniny. Trojice okolo ní se chovala mírně řečeno hlučně. Všem ostatním to šlo na nervy, ale hlavní slovo si vzal Bohuslav,“ psala Večerka o začátku tragédie.

Bohuslav Miroslavovi i jeho družce začal peprně nadávat a za to se na něj slavící společnost vrhla a zkopala ho. „Oslavenkyně se přidala kopancem do obličeje ležícího Bohuslava a zkrvavený žadatel o ticho se vrátil ke svému stolu,“ pokračovala VP v popisu událostí.

Po desáté večer se Bohuslav znovu zvedl a šel za výčepním do kuchyně, schytal další výhrůžky a alkohol v krvi už udělal své. „Bohuslav náhodně nahmatal kuchyňský nůž a dvakrát bodl Miroslava do hrudi. Ten padl k zemi mrtev,“ zakončila Večerní Praha. Bohuslav to pak u soudu pěkně schytal. Nebyl žádný svatoušek, ale už pětkrát trestaný recidivista..

gogo ( 12. června 2009 22:18 )

Že se před rokem 1989 tady vraždilo ? Ano, celé dějiny lidstva jsou poznamenány nespočetným množstvím vražd. I výčepních. Ale proč mě tady proboha informují o jedné vraždě před dvaceti lety ? Vždyť možná ten samý den se sklidily ranné brambory či dostavěl nějaký panelák ...

Zobrazit celou diskusi