Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

10. červen 1989: V Praze bude málo limonád

Malinová limonáda
Malinová limonáda  (Autor: wikipedia.cz)
Autor: VP, rum, ČTK - 
10. června 2009
05:03

Málo lahví, zastaralé stroje – každoroční klasika, která nás s měsíčním předstihem varovala, že zase bude málo limonád. Kdo neměl doma láhev na výrobu sifonu, byl naprosto »out«.

„Ani v tomto roce nebudeme krýt plně potřebu Prahy. V období březen až červenec se mohou objevit výpadky, protože zastaralé strojní zařízení nám už nedovoluje zvyšovat produkci. Navíc máme dlouhodobý nedostatek lahví 0,33 l,“ upozorňoval ředitel s. p. Pražské cukrárny a sodovkárny Zdeněk Švehla ve Večerní Praze (VP).

Zato na jihu Čech to vypadalo na pěkné léto. „V JZD Mír Chelčice na Strakonicku byla zprovozněna nová linka na ovocné nápoje. Osvěžující jablečné, rybízové, višňové i pomerančové šťávy produkuje v množství 3,5 tisíce čtvrtlitrových krabiček za hodinu,“ vychvalovala agentura ČTK.

Také na Slovensku se na »sezonu studených limonád« dobře připravili. „Ve státním podniku Slovlik Nové Mesto nad Váhom je ve zkušebním provozu moderní italská linka, na níž se plní džusy do jednolitrových kartonových obalů, jaké známe z trvanlivého mléka. Prvních 200 tun pomerančového džusu Zeus přichází v těchto dnech na trh,“ sdělovala nadšeně ČTK, protože za vlády totality to byla skutečná událost.


Zítra čtěte: Uličníci z Národní třídy

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gogo ( 12. června 2009 22:11 )

Milý znalče dějin... Toto zde je diskuze. Můžeš nesouhlasit, ale nemůžeš být hloupě sprostý na ty kdo mají jiný názor než Ty. Navíc schován do anonymity. To je totiž nejen hloupé, ale i zbabělé. Nemyslíš ? Jestli máš nějaké mindráky, tak mi věř že takto si je nevyléčíš .... Přeji Ti hezký večer.

gogo ( 11. června 2009 07:09 )

Umíš napsat někdy ještě něco jiného než takovéto bezduché plácání ? Umíš argumentovat ? Víš jaký je nesmysl slovo židobolševický ? Víš alespoň že židé a bolševici nebyli nikdy na jedné lodi ? Znáš dějiny židů ? Tak se přestaň zesměšňovat a začni přemýšlet ....

djaba ( 10. června 2009 22:02 )

Zejména ty červené byly , slušně řečeno , nedobré .Ještě tak dobrá byla citrokola nebo chito , stejně se to muselo namíchat s vodou. Všechny ty limonády byly totiž přeslazené , takže žízeň stejně nezahnaly a působily jako ,, tlamolep" . Dnešní limonády nechválím , ale je možno najít několik druhů , které chutnají dobře i zaženou žízeň .

gogo ( 10. června 2009 07:13 )

A jedna nezdravější než druhá .... Hlavně ty označené "light" .... Obsahují zdravý škodlivý aspartam, který se v těle štěpí na rakovinotvorný formaldehyd a nikoho to ani nezajímá .....

Zobrazit celou diskusi