Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

10. březen 1989: Jaro je tu, hurá na brigády!

Celoměstská směna v Olomouci opravovala chodníky
Celoměstská směna v Olomouci opravovala chodníky  (Autor: ČTK)
Autor: red - 
10. března 2009
06:47

Když každý přiloží ruku k dílu, budou naše města po zimě opět svítit čistotou. Tak nějak zněl pokyn »shora«, který v nás měl před dvaceti lety vyvolat brigádnickou aktivitu.

"Především odboráři, svazáci, členky Českého svazu žen a členové dalších organizací Národní fronty s občanskými výbory a s pracujícími podniků přiloží ruku k dílu na veřejných prostranstvích, sídlištích a v parcích, protože s čistotou a pořádkem v ulicích nemůžeme být spokojeni,“ připomínala ČTK. Vylepšovat pořádek se dalo všude. "Mnohé patronátní kolektivy se nestarají o plochy trvale, po celý rok a výsledky pouze kampaňovité péče jsou pochopitelně jen poloviční," připomínala ČTK. Na to bylo potřeba dát pozor! Stejně ale odpadků, špíny a nepořádku bylo za komunistů všude moc. Soudruhům jako by to vadilo jen na jaře. Tak co, nepůjdete si také uklidit kolem domu?

Zítra čtěte: RVHP slaví čtyřicítku

slepa ( 17. března 2009 16:32 )

Nechápu, proč by za komunistů měla být jen špína a odpadky. Proč stále poukazujete na to, jaké to bylo za komunistů. Tehdy také byly i dobré věci. To co se děje dneska s lidmi a vůbec v republice, to je strašné!!!!!!!!! Ale to asi lidem nevadí, že? Chtěla bych vidět, kolik lidí by dneska přišlo na brigádu, kdyby byla zadarmo. Asi to s tou morálkou zase nebylo tak špatné, nemyslíte? Dneska hrají roli jen peníze. Moderní je heslo"Zadarmo ani kuře nehrabe".

Zobrazit celou diskusi