Společnost CZECH NEWS CENTER a.s. (dále jen „Vydavatel“) pořádá soutěže o ceny pro luštitele křížovek (dále jen „Křížovky o ceny“) publikovaných v jí vydávaných periodických titulech (dále jen „Tituly“). Ne každá křížovka publikovaná v Titulech je Křížovkou o ceny. Křížovky o ceny jsou publikovány v Titulech v rozsahu a v termínech podle uvážení Vydavatele.

Správnou tajenku Křížovky o ceny posílejte pomocí SMS zprávy s doručenkou vždy v termínu soutěže, v požadovaném tvaru a na telefonní číslo v souladu se zadáním uvedeným u příslušné Křížovky o ceny. Cena SMS zprávy s doručenkou odpovídá ceníku jednotlivých poskytovatelů služeb elektronických komunikací pro SMS zprávy s doručenkou odesílané na číslo 87652.

Počet a druh výher v Křížovce o ceny je vždy u příslušné Křížovky o ceny.

Výherci budou určeni losováním z odpovědí (SMS zpráv ve správném tvaru), které obsahují správné znění tajenky příslušné Křížovky o ceny. Za správné se považuje znění tajenky včetně i bez diakritických znamének, pokud není v konkrétní soutěži uvedeno jinak.

Výherci budou zveřejněni vždy nejpozději 65 dní od ukončení termínu soutěže (tj. období pro zasílání tajenky příslušné Křížovky o ceny).

Výhra bude výherci zaslána nejpozději do 50 dnů od zveřejnění výherce v seznamu výherců v příslušném Titulu, v němž byla daná soutěž uveřejněna, a to na adresu uvedenou výhercem ve výherní SMS zprávě. Pokud si výherce nevyzvedne výhru a ta tak bude zaslána zpět Vydavateli (tedy nebude doručena), bude si moci výherce vyzvednout výhru po předchozí domluvě s Vydavatelem na adrese jeho sídla, a to do 60 dnů od zveřejnění výherce v seznamu výherců v příslušném Titulu, v němž byla daná soutěž uveřejněna. Pokud si výherce nevyzvedne výhru ani v tomto dodatečném termínu propadá výhra ve prospěch Vydavatele. Výhry jsou zasílány výhradně na adresu v České republice, pokud výherce neumožní doručení na adresu v České republice v termínu dle tohoto odstavce, propadá jeho výhra ve prospěch Vydavatele.

V případě pochybnosti, zejména pokud více osob uplatňuje odeslání výherní SMS zprávy, je Organizátor oprávněn buď vydat výhru osobě, která předložila SIM kartu, ze které byla odeslána výherní SMS zpráva a podepsala čestné prohlášení o tom, že je odesilatelem výherní SMS zprávy z příslušného telefonního čísla, nebo podmínit vydání výhry kromě splnění výše uvedené podmínky předložením písemné dohody mezi všemi těmito osobami o tom, jak má být výhra vydána, do 30 dnů poté, co Organizátor odeslal výzvu k předložení této dohody SMS zprávou na číslo výherní SIM karty. Marným uplynutím této lhůty propadá výhra ve prospěch Organizátora. Výhra bude předána nejpozději do 30 dnů po splnění podmínek pro její předání.

Pro stanovení doby doručení SMS zprávy je rozhodující čas jejího přijetí do systému pro příjem zpráv, provozovaného Vydavatelem. Do soutěže budou zařazeny všechny SMS zprávy obsahující správné znění tajenky příslušné Křížovky o ceny, které došly nejpozději do uzávěrky soutěže. Z jednoho telefonního čísla, případně od jednoho účastníka soutěže může být do slosování zařazeno neomezené množství SMS se správnou odpovědí. Účastník soutěže však může v soutěži vyhrát pouze jednou.

Soutěží se mohou zúčastnit fyzické osoby s trvalým pobytem v České republice, starší 18 let. Vydavatel neodpovídá za nedoručení SMS zprávy. Odesláním SMS zprávy v soutěži akceptuje účastník soutěže tato pravidla a zavazuje se je dodržovat a bere na vědomí, že jeho jméno, bydliště a případně též fotografie mohou být publikovány v příslušném Titulu, v němž byla daná soutěž uveřejněna a na webových stránkách daného Titulu v případě získání výhry.

V případě pochybnosti o osobě výherce, zejména pokud více osob uplatňuje odeslání výherní (vylosované) SMS zprávy, je Vydavatel oprávněn vydat výhru osobě, jejíž údaje odpovídají údajům sděleným ve výherní SMS zprávě, a která současně předloží SIM kartu, ze které byla výherní SMS zpráva odeslána, a která dále podepíše čestné prohlášení o tom, že je odesilatelem výherní SMS zprávy. Vydavatel může podmínit vydání výhry kromě splnění výše uvedených podmínek předložením písemné dohody mezi všemi těmito osobami, které uplatňují nárok na výhru, o tom, jak má být výhra předána, do 30ti dnů poté, co Vydavatel odeslal výzvu k předložení této dohody na telefonní číslo, ze kterého byla výherní SMS zpráva odeslána. Marným uplynutím této lhůty propadá výhra ve prospěch Vydavatele.

Infolinka 296 363 199 (po-pá 8-16 hod.) mobil@cncenter.cz.

Vydavatel bude zpracovávat tyto osobní údaje účastníků soutěže: jméno, příjmení, adresu, telefonní číslo, znění tajenky Křížovky o ceny, čas doručení SMS zprávy. Informace o zpracování osobních údajů je dostupná zde.

Soutěže jsou pořádány v souladu s ustanovením § 2881 občanského zákoníku. Vydavatel si vyhrazuje právo posoudit sporné situace vzniklé v průběhu každé soutěže. Výhry v soutěžích nejsou soudně vymahatelné. Vydavatel prohlašuje, že jeho úmyslem je poskytnout v rámci každé soutěže právě tolik (resp. nejvýše tolik) výher a v takové hodnotě, jak je uvedeno pro příslušnou soutěž v Titulu, kde je soutěž publikována. Pokud Vydavatel zjistí, že došlo k porušení pravidel soutěže a účastník soutěže převzal výhru neoprávněně, je takový účastník povinen tuto výhru vrátit. Vydavatel si rovněž vyhrazuje právo změnit nebo doplnit tato pravidla případně stanovit pro konkrétní soutěž odlišná pravidla či soutěž předčasně ukončit. Ze soutěže jsou vyloučeni zaměstnanci společnosti CZECH NEWS CENTER a.s. a osoby jim blízké ve smyslu ust. § 22 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku.

V Praze dne 31. března 2023