Emilia Clarke je populární britská herečka, kterou proslavila role Daenerys Targaryen z výpravného seriálu HBO Hra o trůny (Game of Thrones). Je považována za jednu z nejkrásnějších hereček na světě.

Emilia Clarke se narodila 23. října 1986 v Londýně a herečkou se toužila stát už od svých tří let. Hereckou školu Drama Centre London absolvovala Clarke v roce 2009 a v témže roce se objevila v jedné epizodě seriálu Doctors (2000). Ve filmu se poprvé objevila v roce 2010, kdy dostala roli v televizním snímku Trias útočí.

Emilia Clarke se však nejvíce proslavila rolí Daenerys Targaryen ve fantasy seriálu Hra o trůny (Game of Thrones), jenž měl premiéru v roce 2011. Série si získala miliony fanoušků po celém světě a z Emilie Clarke se stala žádaná herečka. V roce 2017 stanice HBO uvedla již 7. řadu seriálu.

VŠE O SERIÁLU HRA O TRŮNY ČTĚTE ZDE >>>

Časopis Esquire zvolil v roce 2015 představitelku Daenerys Targaryen Emilii Clarke nejvíce sexy ženou planety. Ta poté pro časopis nafotila svůdné fotografie. „Matka draků“ z veleúspěšného seriálu Hra o trůny (Game of Thrones) učarovala svým vzhledem. Zahrála si i ve filmech Spike Island (2012), Terminator Genisys (2015) či Než jsem tě poznala (2016).

Herečka Emilia Clarke je také držitelkou několika cen. Ve svých začátcích byla jmenována časopisem Screen international jako jedna z „Britských hvězd zítřka“. V roce 2015 získala cenu Emmy za nejlepší herečku ve vedlejší roli v dramatickém seriálu.

Video
Video se připravuje ...

Konečně trailer Hry o trůny: Poslední série bude plná epických bitev youtube.com_HBO/bpž

Fotogalerie
28 fotografií

Seriály na Blesk.cz

Nevíte, kde najít titulky k nejnovějším seriálům. Nejste si jistí jmény herců jednotlivých postav? Všechny informace, který by o oblíbených seriálech měl znát každý fanoušek najdete zde.

13 důvodů proč * Teorie velkého třesku * Hra o trůny

Jak jsem poznal vaší matku * Temný kraj * Labyrint 2

Kosmo * Doktor Martin 2 * Cirkus Bukowsky * Rapl

Mordparta * Sanitka * Sanitka 2 * Ohnivý kuře

Drazí sousedé * Přístav * Cesty domů * Vyprávěj

Ulice * Zločin v Polné * Ordinace v růžové zahradě

Vinaři * V.I.P. vraždy * Na vodě * Případy 1. oddělení

Arrow

Více o postavách seriálu Hra o Trůny čtěte ZDE