Vyhledáváte často informace na Seznamu? Přemýšlíte o tom, který z vyhledavačů je pro vás ideálním nástrojem? Využíváte různé další služby Seznam.cz, jako jsou email, slovník či mapy? Pokud jste alespoň na jednu z těchto otázek odpověděli kladně, určitě si přečtěte náš článek o tom, jak si Seznam poradil v několika základních praktických situacích a jestli skutečně zná to, co neznáte vy, jak s oblibou tvrdí.

Seznam.cz je největší český vyhledávač, který už několik let hrdě vede boj o klienty s celosvětovým fenoménem, Googlem. A daří se mu slušně – podle prosincových dat navštíví Seznam.cz každý měsíc více než 6 milionů lidí z počítačů, přes 2 miliony lidí z mobilů a téměř 1 milion z tabletů (zdroj: NetMonitor, 12/2015). A co z toho plyne pro Blesk.cz? K nám chodí lidé z vyhledávání na Googlu i na Seznamu, proto nemůžeme ani jednomu z nich stranit. Pokusili jsme se ovšem podrobit Seznam.cz zatěžkávací zkoušce v jeho hlavní činnosti – ve vyhledávání. Rozhodli jsme se prověřit nakolik složité či jednoduché je nalézt na Seznamu potřebné informace.

Seznam.cz - ukázka vyhledávání

Pro začátek jsme vyhledávači položili jednoduchou, až banální otázku: „Skutečně na Seznamu najdu to, co neznám?“. Na tento dotaz nám na prvních místech vyjelo několik blogů, kde se vášnivě diskutuje o rozdílu mezi Googlem a Seznamem. O tom, který z nich je lepší, který je chytřejší, případně hloupější, jak si oba poradí se skloňováním a s češtinou obecně. Dále vyjelo několik stránek, které sice neměly s vyhledávacím dotazem nic společného, ale jejichž cílem evidentně je využít reklamní slogan Seznamu pro své vlastní potřeby. S výsledkem hledání jsme tedy byli v tomto bodě spokojeni.

Aby to ale Seznam neměl příliš jednoduché, pokračovali jsme v našem minivýzkumu dál a položili jsme mu otázku, která už několik měsíců hýbe Českem: „Zabil Petr Kramný svoji rodinu?“. Výsledek nás mile překvapil. V tomto případě Seznam skutečně splnil svou zpravodajsko-vyhledávací funkci na jedničku a na prvních místech nám předložil několik článků, které danou problematiku podrobně řeší a na otázku odpovídají k naší plné spokojenosti. Potěšilo nás, že se na prvním místě objevil článek nejlepšího zpravodajského webu v ČR - Blesk.cz!

Seznam.cz jako pomocník při nákupech

Na závěr jsme se rozhodli prověřit schopnost Seznamu pomoci svým uživatelům při nakupování. Rozhodli jsme se využít téma povánočních slev a zajímalo nás, jak si vyhledávač poradí s dotazem na „nejlevnější pračky“. Mezi výsledky přirozeného vyhledávání (které nás uspokojily) se ale míchaly placené odkazy a promo nabídky. 

A jaké jsou vaše zkušenosti se Seznamem? Najdete tam skutečně vše, co hledáte? Neváhejte a sdělte nám svůj názor v diskuzi pod článkem!

ZAJÍMAVOSTI NA TÉMA INTERNET ZDE

TÉMA SOCIÁLNÍ SÍTĚ NA REFLEX.CZ

Pozn.: výsledky vyhledávání jsou aktuální ke dni 20.1.2016 a časem se budou měnit.