Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Hilšerovi dali lidi čtvrtmilion. V boji o Senát vyzve herce Kratinu či Piráta Michálka

Autor: ČTK, Mii - 
13. července 2018
13:35

Bývalý prezidentský kandidát Marek Hilšer oznámil, že mu lidé za necelý měsíc přispěli požadovaným čtvrtmilionem korun na kandidaturu do Senátu. K pátku se prostřednictvím crowdfundingové kampaně se zapojilo pět stovek lidí, shromážděná částka činila zhruba 276 tisíc korun. Získáním peněz lékař Hilšer podmiňoval své zapojení do volebního souboje v Praze 2.

„Rozhodli jste se vyslat obyčejného člověka do boje o Senát. A já jdu. Děkuju moc,“ uvedl Hilšer na svém twitterové účtu. Lidé mu budou moci nadále přispět ještě během nadcházející pěti dní, podle výše příspěvku si mohou vybrat i různé odměny, mezi něž patřil i „med z Markova úlu“. Ten už je ale rozebrán.

Hilšer se rozhodl do Senátu kandidovat za své nově založené „servisní“ politické hnutí s názvem Marek Hilšer do Senátu. Jako člen horní komory by chtěl přispět mimo jiné ke změně stylu české politiky. Vadí mu sílící vliv populistů a extremistů, stejně jako „spojování komunistů s oligarchou“ ve formě podpory KSČM vládě Andreje Babiše (ANO).

Ke kandidatuře do Senátu, který vnímá jako pojistku demokracie, přiměla Hilšera podpora lidí v prezidentské volbě, kde skončil pátý s podporou devíti procent voličů, když získal 455 000 hlasů. Mezi Hilšerovy soupeře bude patřit stávající senátor Libor Michálek (za Piráty) nebo herec Vladimír Kratina za ODS.

Doporučujeme
ellenic ( 13. července 2018 22:32 )

misha46 Podle Vás je blb? A co Vy, kterou lékařskou fakultu máte dokončenou. Za blba mám já vás, tedy člověka, který píše debilní komentáře . Na rozdíl od Vás Marku Hilšerovi fandím .

marmak ( 13. července 2018 17:51 )

marmate?

misha46 ( 13. července 2018 17:44 )

Kdyby ty peníze dali radši potřebným než takovému blbovi

krista2018 ( 13. července 2018 15:29 )

do - no však víte kam. Hezký víkend

krista2018 ( 13. července 2018 15:26 )

jó, komu se nechce pracovat a nebo pracovat a ještě nějaké prašule zadaro tak se cpe do denátu. Zrušit, je to pouze dávkovač nemalých peněz a luxusní cestovní kancelář.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa