Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Babiš už „poskládal“ skoro celou vládu. Láká ještě na školství i kulturu

Autor: bru/ČTK - 
1. listopadu 2017
11:01

Širší vedení hnutí ANO dnes vyzvalo své hejtmany, kteří se stali zároveň poslanci, aby si stejně jako Jaroslava Pokorná Jermanová ze středních Čech vybrali, kterou z funkcí budou zastávat. ČTK a serveru iDnes.cz to po jednání řekl předseda hnutí Andrej Babiš. Zároveň uvedl, že má víceméně jasno o obsazení sedmi až osmi křesel v menšinové vládě, kterou skládá.

Babiš uvedl, že hledá odborníky mimo jiné na ministerstvo školství, průmyslu a obchodu a kultury. „Na obranu máme vícero možných tipů. Vedeme nějaké konzultace,“ řekl. Ministrem obrany už podle některých informací nemá být Martin Stropnický (ANO), jenž by mohl zamířit do čela ministerstva zahraničních věcí.

Výzva k tomu, aby se vzdali jedné funkce, míří na hejtmany Moravskoslezského, Karlovarského a Olomouckého kraje Ivo Vondráka, Janu Vildumetzovou a Ladislava Oklešťka. Jermanová se už v úterý rozhodla, že složí poslanecký mandát a zůstane jen hejtmankou.

DETAILNÍ VÝSLEDKY SNĚMOVNÍCH VOLEB 2017 NAJDETE ZDE

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
villon ( 1. listopadu 2017 21:34 )

Taky čobol Kam se poděla národní hrdost?

gabreta ( 1. listopadu 2017 17:10 )

"Do konce letošního října hospodařil český státní rozpočet s přebytkem 26,5 miliardy korun. Loni byl rozpočet za stejné období v přebytku 98,3 miliardy" Pro Babiše jasně hovoří čísla, který se nepovedly žádný vládě od "sametu" a celý léta jsme slyšeli jen o utahování opasků!! A všechny kecy o Bureších, koblihách nebo STBácích jsou k hov*nu! Předešlé vlády státní kasu jen rozkrádaly ve jménu "demokracie" a až Babiš ji začal plnit!!

villon ( 1. listopadu 2017 15:00 )

V tom případě Stropnickej na školství.

villon ( 1. listopadu 2017 14:39 )

Jo a šéfkuchař z čapáku minystr výživy.

villon ( 1. listopadu 2017 14:37 )

Čobol Bureš by měl táhnout odkud přišel. Kdo ho volil není čech.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa