Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jednat o koalici? To už nemá smysl, tvrdí Babiš a chce menšinovou vládu

Autor: bru/ČTK - 
29. října 2017
11:21

Předseda vítězného hnutí ANO Andrej Babiš považuje za zbytečné v tuto chvíli jednat o koaliční vládě. V diskusním pořadu televize Prima Partie uvedl, že ostatní strany nechtějí debatovat o programu a po volbách pokračuje politikaření v zemi. Babiš ani týden po sněmovních volbách, které ANO drtivě vyhrálo, nenašel partnera do koaliční vlády a nyní chce zkusit sestavit menšinovou vládu z ministrů ANO a nestranických odborníků.

Bohužel strany kategoricky odmítají spolupráci s námi a je to tak kategorické, že vyjednávat o nějaké koaliční vládě nemá smysl,“ řekl Babiš. Má představu, že každá ze stran, které ve Sněmovně zasedly, si v programu menšinové vlády najde tu svou část. Rozhodně odmítl možnost předčasných voleb. „Proč nikdo nechce jít do vlády? Proč nikdo nechce plnit program?“ vznesl Babiš řečnickou otázku. „Tak my ten program budeme plnit sami, budeme s nimi vyjednávat,“ nastínil.

Podle šéfa hnutí ANO se situace po negativní a vypjaté předvolební kampani zaměřené proti jeho hnutí nezměnila. „Bohužel předsedové politických stran pokračují v této rétorice, politikaří. Mám pocit, že rétorika stran jako ODS, Piráti a SPD je taková, že vyhrály volby,“ prohlásil Babiš.

Video  Mirek Topolánek pro Blesk: Takhle chodí vyjednávání o nové vládě  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
dlabec ( 29. října 2017 12:22 )

Další perlička v televizi u bukvice Moravce se sešla neskutečná guma ze slovenska herečka, Bartoš, politolog to bolí hlava poslouchat v naší televizi herečku která mele hrozné píčoviny za tento humus máme platit poplatky tá bukvice Moravec vytáhne kde jaký humus proti Babišovi.Ty slovenská umělkyně vy nemáte malé problemý s vaší politikou neser své bratry v čechách a jdi si rozumuvat domu ty trdlo!

dlabec ( 29. října 2017 12:11 )

Začněte už konečně pracovat mzda se všude dáva za práci,vykopejte politické mafiány,závistivce,zloděje,tuneláře s ODS CSSD TOP KDU dejte do vlády jak chce Babiš odborníky,mladé lidi od pirátu na digitalizaci státu spojte se ve prospěch státu dokažte že vás lidé novolili jen pro zlodějiny,tunelování,rabování jak to dělali jmenované strany.Spojte se dokažte že něco umíte a že chcete pracovat pro nás !! Nenechte se očkovat od spojené mafie politiku proti Babišovi jen protože pakáž už nemuže krast,rabovat,nemají moc to je přivádí k šílenosti jako Kalousek,Sobotka,Zaorálek,Fiala,Benda,Němcová tragedie politiky,Bělobrádek,Gazdík,Farský banda křiváku kteří jsou spojeni proti Babišovi v jeden humus.Jen si vemte ceskou televizi,radaktory,novináře,politology největší *** Doležal napadl Bartoše jen proto že byl pozván na hrad a on ví co je to slušnost protože ví že politik se nemuže chovat jako dobytek ten zmetek Doležal nazýval prezidenta starým ožralou a jiným humusem tak ty Doležale jsi hovado,zmetek,sajrajt a smrdí ti s huby. Kalousek,Sobotka,Schwarzenberk,Fiala,stará vydra Němcová,nemakačenko,netáhlo Benda a další humus který jen napadá,lže,dělá,křivárny by měl jít už do politické ***e!!a bude pokoj.Bartoš a ostatní nenechte se manipulovat politickou mafii zloděju,křiváku.

senil666 ( 29. října 2017 11:33 )

Babišova vláda nebude podpořena. Na druhou stranou ODS by mohla výměnou za podporu požadovat nižší daně a méně regulací. Okamura zase tvrdší přístup k migraci. Takže by možná mohla mít ta vláda nějaký smysl... http://www.epshark.cz/clanek/178/babis-nadeje-a-obavy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa