Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Volby 2017: Babiš je vítěz, Kalousek přežil. Prorazil Okamura, ODS a prvně i Piráti

Autor: kal, ula, mah, všm - 
21. října 2017
23:10

Hnutí ANO Andreje Babiše vyhrálo volby, se ziskem hlasů atakovalo 30procentní hranici. Druhá je ODS, která obdržela přes 11 procent. Uspěli poprvé Piráti s Ivanem Bartošem i také SPD Tomia Okamury, a to se zhruba deseti procenty hlasů. Slabý je výsledek sociální demokracie nebo komunistů a kolem pěti procent balancují lidovci, Starostové i TOP 09 s Miroslavem Kalouskem. Blesk.cz sledoval všechno důležité online.

  • Suverénním vítězem je vládní hnutí ANO Andreje Babiše, které volilo skoro 30 procent voličů. Druhá skončila ODS s víc než osmnáctiprocentním odstupem. Na třetí místo dosáhli Piráti, kteří dosud neměli zastoupení v dolní komoře. Výrazně zabodovalo také hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury.
  • Naopak pro dosud nejsilnější vládní stranu ČSSD jsou výsledky debaklem. Pohoršili si také komunisté a lidovci. Pětiprocentní hranici nutnou pro zisk poslaneckých křesel těsně překonala ještě TOP 09 i Starostové a nezávislí (STAN).
  • Vzápětí po oznámení volebních výsledků se objevily první úvahy o příštím vládním uspořádání. Podívejte se sem na možné varianty
  • Prezident Miloš Zeman výsledky voleb okomentuje živě v neděli od 15 hodin v pořadu Blesk.cz S prezidentem v Lánech.

Volby 2017 - výsledky a reakce
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Zobrazit nové zprávy
Datum:
23:00
21. 10. 2017
!

Tímto se v rámci onlinu loučíme. Děkujeme Vám za pozornost, výsledku voleb se budeme věnovat i zítra. Exkluzivně ho pro Blesk okomentuje i prezident Miloš Zeman, a to od 15:00 živě na Blesk.cz. Buďte u toho!

22:55
21. 10. 2017

Zástupci TOP 09 za sebou mají náročný den, jejich strana se totiž dlouho pohybovala pod hranicí pěti procent a hrozilo, že se do poslaneckých lavic nevrátí. Těsně nad hranici pro vstup do Sněmovny se strana dostala až v závěru sčítání.

Smíšené pocity z voleb může mít TOP 09, její členové se dlouho museli obávat, zda se do poslaneckých lavic vrátí, nakonec jim ale spadl kámen ze srdce, když v závěru počet hlasů pětiprocentní hranici překročil Smíšené pocity z voleb může mít TOP 09, její členové se dlouho museli obávat, zda se do poslaneckých lavic vrátí, nakonec jim ale spadl kámen ze srdce, když v závěru počet hlasů pětiprocentní hranici překročil Smíšené pocity z voleb může mít TOP 09, její členové se dlouho museli obávat, zda se do poslaneckých lavic vrátí, nakonec jim ale spadl kámen ze srdce, když v závěru počet hlasů pětiprocentní hranici překročil Smíšené pocity z voleb může mít TOP 09, její členové se dlouho museli obávat, zda se do poslaneckých lavic vrátí, nakonec jim ale spadl kámen ze srdce, když v závěru počet hlasů pětiprocentní hranici překročil
22:46
21. 10. 2017

Slavit těsný vstup do Sněmovny nakonec mohli i Starostové a nezávislí.

Vstup do Sněmovny nakonec slaví i hnutí Starostové a nezávislí, kteří se stanou nejmenší parlamentní stranou Vstup do Sněmovny nakonec slaví i hnutí Starostové a nezávislí, kteří se stanou nejmenší parlamentní stranou Vstup do Sněmovny nakonec slaví i hnutí Starostové a nezávislí, kteří se stanou nejmenší parlamentní stranou Vstup do Sněmovny nakonec slaví i hnutí Starostové a nezávislí, kteří se stanou nejmenší parlamentní stranou
22:32
21. 10. 2017

Nejvíce peněz za hlas jednoho voliče utratí v letošních sněmovních volbách podle výpočtu ČTK na základě odhadovaných nákladů jednotlivých uskupení na kampaně TOP 09, a to asi 240 korun. Následuje ji ČSSD, kterou bude jeden hlas stát zhruba 220 korun. Naopak nejlevněji přijde každý hlas Piráty, a to na 15 korun.

22:26
21. 10. 2017

Radost z výsledku ANO mají logicky manželé Stropničtí. Ministr obrany Martin Stropnický byl volebním lídrem ANO v Praze, Blesk.cz v rozhovoru řekl, že nechce předbíhat a nemůže nyní prozradit, na jaké bude dál působit adrese. Komentoval však i neúspěch syna Matěje Stropnického, který po volebním propadáku skončil v čele Zelených. Veronika Žilková je ráda, že je po kampani, dnešek nejprve intenzivně prožívala před příjezdem do štábu ANO při sledování průběžných výsledků s dcerou Agátou Prachařovou. Stropnický o starším synovi řekl:

„Postavil se k tomu čelem. Mě to samozřejmě netěší. Zopakuji, že často v řadě věcí spolu nesouhlasíme, ale to se nepřenáší do osobního života, do osobního vztahu otec-syn. Byl bych špatný táta, kdybych mu přál špatný výsledek,“

Přiznal se, že doufal, že alespoň na jedno a půl procenta strana Zelených dosáhne. „Protože to znamená nějaký základní státní příspěvek, aby ta strana mohla fungovat,“ upozornil ministr. Jenže Zelení mají 1,46 procenta... Stropnický starší si myslí, že přesto do politického spektra patří. „Ať se to někomu líbí méně nebo více. Uvidíme ze strany jeho budoucnosti, ale já se o něj nestrachuji, má dvě vysoké školy, umí minimálně dva jazyky, myslím si, že to má v hlavě srovnané. Určitě mu budu přát, aby se rozhodl teď do budoucnosti dobře,“ dodal Stropnický.

Video  
Video se připravuje ...
Martin Stropnický a Veronika Žilková ve štábu ANO: Triumf Babišova hnutí jim udělal radost Martin Stropnický a Veronika Žilková ve štábu ANO: Triumf Babišova hnutí jim udělal radost
22:25
21. 10. 2017

Podle sociologa Jana Herzmanna se řada lidí před volbami rozhoduje v posledním možném okamžiku. „Je tady velké množství, možná až milion voličů, kteří do poslední chvíle váhali,“ řekl Herzmann. Nerozhodnutí voliči se podle něj nakonec odklonili od tradičních stran a přiklonili k novým politickým subjektům. „Ty na tom nakonec vydělaly,“ dodal Herzmann.

22:21
21. 10. 2017

Zatímco volební lídři většiny stran, co vstoupily do Sněmovny, debatovali v České televizi, šéf vítězného hnutí ANO Andrej Babiš dal přednost rozhovoru v televizi Barrandov. Mimo jiné řekl, že si neumí představit společnou vládu ANO s lídrem hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomiem Okamurou a odmítl i spolupráci s KSČM.

22:18
21. 10. 2017

Voliči do Sněmovny vyslali i Piráty, i pro ty to bylo důvodem k oslavám.

Vstup do Sněmovny a třetí nejvyšší počet mandátů slavili v sobotu i Piráti Vstup do Sněmovny a třetí nejvyšší počet mandátů slavili v sobotu i Piráti Vstup do Sněmovny a třetí nejvyšší počet mandátů slavili v sobotu i Piráti Vstup do Sněmovny a třetí nejvyšší počet mandátů slavili v sobotu i Piráti
22:10
21. 10. 2017

Takhle vypadaly oslavy druhého místa ve volebním štábu Občanských demokratů.

Takhle ve volebním štábu ODS oslavili druhé místo ve volbách do Poslanecké sněmovny Takhle ve volebním štábu ODS oslavili druhé místo ve volbách do Poslanecké sněmovny Takhle ve volebním štábu ODS oslavili druhé místo ve volbách do Poslanecké sněmovny Takhle ve volebním štábu ODS oslavili druhé místo ve volbách do Poslanecké sněmovny
21:58
21. 10. 2017

Ve volbách českých poslanců na zahraničních zastupitelských úřadech se dařilo zejména TOP 09 a Pirátům. TOP 09 získala největší podíl hlasů v Evropě, Americe, Asii i Africe, z jednotlivých zemí ve Spojených státech, Belgii, Německu, Rusku a na Slovensku. Piráti byli v šesti zahraničních volebních oblastech druzí, vyhráli v Austrálii a Oceánii. ANO vyhrálo pouze v Afghánistánu. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu.

Miroslav Kalousek ve štábu TOP 09 Dominik Feri ve štábu TOP 09 Lydie Franka Bartošová: Tuto dámu lídra Pirátů zatím česká veřejnost nezná. I ona by se měla v módní prezentaci zorientovat. Její tvář je krásná, make-up velmi citlivý, účes typu Livie naprosto sedí. Bohužel bílý popruh kratšímu krku ubližuje, kontrast bíých šatů a silných černých punčocháčů je příšerný. Volba sáčka a polobotek na podpatku konvenuje gustu maloměsta.
21:48
21. 10. 2017

Zástupci dosavadních koaličních stran nepočítají se změnami v rozpočtu připraveném na příští rok. Sněmovně ho bude muset po volbách, ve kterých dnes zvítězilo hnutí ANO, vláda předložit znovu. Podle předsedy KSČM Vojtěcha Filipa by schvalování rozpočtu mohlo ovlivnit rychlost vyjednávání o složení Sněmovny, protože v případě průtahů za horizont letošního roku by mohlo hrozit rozpočtové provizorium. Povolební jednání budou podle stran složitá mimo jiné kvůli tomu, že voliči do Sněmovny vyslali devět subjektů.

21:44
21. 10. 2017

Počet hlasů už je definitivní. Byly sečteny všechny volební okrsky.

21:41
21. 10. 2017

Dnes volená Poslanecká sněmovna v porovnání s předchozím sborem poslanců mírně omládla. Zatímco před čtyřmi lety dosáhla Sněmovna nejvyššího průměrného věku v historii samostatné ČR, téměř 50 let, letos činí tento údaj 47,5 roku. Nyní zvolených 44 žen je o pět více, než ve Sněmovně zasedlo po volbách před čtyřmi roky, byl tak vyrovnán dosavadní rekord v počtu poslankyň z roku 2010. Ještě v roce 2006 bylo zvoleno 31 žen, o čtyři roky dříve 34.

Nejstarším členem Poslanecké sněmovny bude znovu Karel Schwarzenberg (79; TOP 09), který se stane i vůbec nejstarším poslancem. Dosud patřilo toto prvenství Zdeňku Jičínskému, který v roce 2006 usedl do Sněmovny ve věku 77 let. V nové sestavě usedne i vůbec nejmladší český poslanec, a to Dominik Feri (TOP 09), kterému je 21 let, tři měsíce a deset dní.

Karel Schwarzenberg ve volebním štábu TOP 09. Dominik Feri (TOP09)
21:23
21. 10. 2017

Bělobrádek vyhoví výzvě šéfa ANO Andreje Babiše ke schůzce, kterou Babiš zaslal všem lídrům stran zastoupených v nové Sněmovně. „Jednat se má,“ řekl. Vedení Sněmovny podle něj bude úzce souviset s tím, jaká bude vláda. „Nemyslím si, že bude devět místopředsedů, bylo by to nereálné a kontraproduktivní, devět je za mezí tolerance, rozumné je tři, čtyři, pět maximálně,“ řekl.

Pavel Bělobrádek.
21:15
21. 10. 2017

Preferenční hlasy poslaly z posledního místa na kandidátce Starostů a nezávislých (STAN) do Poslanecké sněmovny libereckého hejtmana Martina Půtu. Prioritou je ale hejtmanský post, řekl bezprostředně po svém zvolení Půta. Přestože liberecký hejtman čelí obvinění z korupce, přednostní hlas mu dalo 4470 lidí. Víc přednostních hlasů získal v kraji jen lídr vítězného ANO podnikatel Jiří Bláha.

20:55
21. 10. 2017
!

Znovuzvolený Babiš zatím zůstává stíhaný, řekl ústavní právník Gerloch. Stíhání se přeruší zpětně až poté, co volební komise vyhlásí výsledky voleb.

20:45
21. 10. 2017

Čekání na výsledky voleb bylo v případě TOP 09 zdlouhavé a plné emocí. Karel Schwarzenberg si na chvíli dokonce zdřímnul.

Karel Schwarzenberg ve volebním štábu TOP 09. Karel Schwarzenberg ve volebním štábu TOP 09.
20:41
21. 10. 2017

Zachováte principy poměrného zastoupení ve Sněmovně, ptá se Moravec Faltýnka? Ten slibuje, že ano. Odmítá, že by chtěli princip „vítěz bere vše“. Připouští, že jednání budou složitá, protože se sešlo 9 stran ve Sněmovně.  

20:39
21. 10. 2017

Na ČT 24 probíhá první povolební debata, které se účastní vedení vítězných stran. Je zde Faltýnek za ANO (zastupuje Babiše), Fiala z ODS, Bartoš z Pirátů, Okamura z SPD, Filip z KSČM, Farský ze STAN, Bělobrádek z KDU-ČSL, Kalousek z TOP 09 a Zaorálek z ČSSD.

20:28
21. 10. 2017

Oslavy ve štábu ANO jsou zatím decentní, několik přiťuknutí vínem i šampaňským. Andrej Babiš po kolečku rozhovorů českým televizím odjel na Barrandov, do štábu se ještě chystá vracet. Ve štábu sklidil potlesk i slavu zlatých konfetů. Podívejte se, jak děkoval, ale také si stěžoval na brutální "kampaň".

Video  
Video se připravuje ...
20:24
21. 10. 2017

„Začnou se tady dít strašné věcí,“ řekla Blesku ve volebním štábu TOP 09 filmová dokumentaristka Olga Sommerová (68), která byla s TOP 09 na společné kandidátce za Liberálně ekologickou stranu. „Jsem rozčarovaná z toho, jak si český lid neváží demokracie a svobody. A dá nejvíce hlasů těm, kteří nám svobodu a demokracii chtějí vzít. A myslím si, že národ, který takto volil, na to dojede a nebude to dobré.“

Reportér Blesku při rozhovoru s Olgou Sommerovou. Olga Sommerová a Eva Holubová ve štábu TOP 09.
20:20
21. 10. 2017

Jan Herzmann také okomentoval důvody, které podle něj vedly k pádu TOP 09 a ČSSD:

Video  
Video se připravuje ...
20:18
21. 10. 2017

Jak se dívá analytik a sociolog Jan Herzmann na volby? To prozradil ve volebním studiu Blesku:

Video  
Video se připravuje ...
20:17
21. 10. 2017

Volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek má pocit, že měl do kampaně nastoupit dříve, než se ve skutečnosti stalo. Sociální demokraté podle něj budou muset vést s lidmi permanentní dialog, aby voliči viděli, co pro ně strana dělá. Poznamenal, že sociální demokracie potřebuje změnu, ta musí být ale dostatečně promyšlena a připravena. Přijít by proto měla až na mimořádném sjezdu, řekl novinářům v Lidovém domě po porážce ve sněmovních volbách.

Lubomír Zaorálek dovedl svou stranu k zisku pouhých sedmi procent hlasů Lubomír Zaorálek dovedl svou stranu k zisku pouhých sedmi procent hlasů Lubomír Zaorálek dovedl svou stranu k zisku pouhých sedmi procent hlasů
20:14
21. 10. 2017

Václav Klaus starší pohovořil pro Blesk o výsledku ODS: „Já bych tak úplně nadšený (v případě ODS) nebyl. Strana měla nekonečně na víc. A prošustrovala šanci, která už se nikdy nenaskytne.“ Pochválil ale syna, že prý jedině on uměl komunikovat v kampani. 

Video  
Video se připravuje ...
20:12
21. 10. 2017

Voleb do Sněmovny se zúčastnilo 60,8 procenta oprávněných voličů, v minulých sněmovních volbách před čtyřmi lety to bylo 59,48 procenta.

20:12
21. 10. 2017

ANO získalo neúměrnou moc a to je vždycky nebezpečné, míní filmař Fero Fenič. Sčítání hlasů byl pro něj největší thriller jeho života, dodal. 

20:11
21. 10. 2017

Za nejhorší volební výsledek v novodobé historii sociální demokracie nese zodpovědnost především vedení strany, uvedla jihočeská ČSSD. V čele této krajské organizace stojí názorový oponent nynějšího stranického vedení a bývalý hejtman Jiří Zimola. Podle něj jihočeští sociální demokraté před několika měsíci varovali před tím, že volby takto mohou dopadnout. Podle krajské organizace musí výsledek voleb zhodnotit členská základna strany.

20:10
21. 10. 2017

Slovenský Denník N psal o paralele s výsledky voleb na Slovensku v roce 1994, které vyhrálo HZDS Vladimíra Mečiara, za jehož vlády čelila slovenská vláda výtkám kvůli deficitu demokracie. Podle listu Sme ve volbách prohrálo Česko, deník Pravda zase soudí, že výsledky českých voleb celkově nepřekvapují.


„Absolutním propadákem je výsledek vládních sociálních demokratů, kteří skončili nejhůře v historii samostatného Česka. Podobně špatně dopadli i komunisté,“ napsaly Hospodárske noviny na svém webu.

Podle listu Sme je zbytečné hovořit o porážkách jednotlivých stran, v českých volbách prohrálo Česko. „Skončil spor myšlenek, nastává období, kdy se voliči lákají na populistická hesla," napsalo Sme v komentáři pod titulkem „Den, kdy padla i Praha“.

20:05
21. 10. 2017

Češi neuvěřili tomu, že stíhání šéfa hnutí ANO Babiše je vážné, napsal slovenský list Hospodárske noviny. Další listy zmínily obavy o vývoj ČR.


Volby v Česku, kde vyhrál euroskeptik Babiš, byly velkým triumfem populistů a přinesly porážku levici, napsal polský server Wiadomości WP.

20:00
21. 10. 2017

Podle církevních představitelů jsou Češi zbytečně nespokojení v době prosperity a čekají na novodobého spasitele. Hlasy tradičních stran se také zbytečně tříští, řekl generální sekretář České biskupské konference Stanislav Přibyl. Podle teologa, kněze a vysokoškolského profesora Tomáše Halíka budou důležité povolební změny uvnitř stran. Do výsledků voleb se podle něj promítá celkové morálně-kulturní klima společnosti. Dává celkem smutné, i když ne zcela tragické vysvědčení.

19:56
21. 10. 2017

Fragmentovaná Sněmovna s dominantním ANO je výsledkem víkendových voleb, míní politologové. ANO si podle nich bude moct vybírat mezi možnými partnery.

19:55
21. 10. 2017

Reportér Blesk.cz hlásí ze štábu TOP 09: „Oslavy toho, že se strana dostala do Sněmovny, jsou spíše střídmé. Politici i další lidé ze strany postávají v blízkosti občerstvení a povídají si. Řada lidí už dokonce odešla a některé stoly zejí prázdnotou. Odešel už také předseda strany Miroslav Kalousek, který zamířil do České televize.“

Miroslav Kalousek opouští volební štáb TOP 09. Volební štáb TOP 09 se začíná vyprazdňovat. Volební štáb TOP 09 se začíná vyprazdňovat.
19:47
21. 10. 2017

Je důležité umět prohrávat, zní z volebního štábu KSČM. Tímto se s vámi z volebního štábu KSČM loučíme.

19:39
21. 10. 2017

Některé uchazeče o Pražský hrad překvapil výrazný propad sociální demokracie, úspěch hnutí ANO očekávali. Řekli to v reakci na výsledek sněmovních voleb. Prezidenta Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu a uchazeče o Hrad Jiřího Hynka překvapila míra vítězství ANO. Lékař a aktivista Marek Hilšer varuje před tím, že demokracie a slušnost nebudou mít nyní v ČR „zelenou“. Bývalý šéf Škody Auto Vratislav Kulhánek očekával vyšší volební účast, zejména kvůli obavám z SPD. Bývalý velvyslanec ve Francii Pavel Fischer se domnívá, že prezident Miloš Zeman má nyní za úkol budovat, chránit a rozvíjet ČR jako svobodný a demokratický stát.

19:35
21. 10. 2017

ČSSD přišla v Pardubickém kraji o jeden mandát. Bude mít jen jeden namísto dvou, které získala před čtyřmi lety. Strana by si měla v opozici napravit reputaci, řekl Jan Chvojka, krajský lídr ČSSD a dosavadní ministr bez portfeje, který má na starosti lidská práva a rovné příležitosti.

19:30
21. 10. 2017
!

Hnutí ANO bude mít ve Sněmovně 78 křesel, ODS 25. Okamurova SPD a Piráti mají po 22 mandátech, KSČM a ČSSD po 15, KDU deset, TOP 09 sedm a STAN šest.

19:25
21. 10. 2017

Ve volebním štábu Pirátů panuje veselá atmosféra. Před osmou hodinou večerní začnou další koncerty pro stoupence této politické strany a slavit se bude zřejmě až do rána. Někteří hlavní představitelé strany odjíždějí slavit, jiní zůstávají. Kromě několika oslavných řečích ale proběhl celý den poklidně. Třetí místo je pro stranu obrovský úspěch a slovy předsedy Ivana Bartoše to s sebou nese velkou zodpovědnost do dalších let. Tímto se s vámi z volebního štábu Pirátů loučíme. 

Předseda Pirátů Ivan Bartoš
19:19
21. 10. 2017
!

Vedení ČSSD by mělo rezignovat, míní jednička kandidátky v Ústeckém kraji Jaroslav Foldyna. Za člověka, který by měl stranu vést, považuje Chovance.

19:18
21. 10. 2017

K výsledkům voleb se pro Blesk vyjádřil místopředseda KSČM Jiří Dolejš: „Je to větší propad, než jsme očekávali. Je naprosto jasné, že jsou ve hře dva faktory. První faktor je, že voliče tentokrát tolik nezajímaly sociálně ekonomické problémy a že od nich ustoupilo k vidění populárnímu až populistickému. A za druhé jsou to naše vlastní problémy. Strana nám trochu zestárla. Musíme najít novou energii. Já osobně tu novou energii vidím v tom, že připravíme celou novou generaci mladých komunistických funkcionářů. My nějaké máme, ale musíme je připravit tak, aby se mohli více vložit do hry. Ohlížet se po zkušených politicích, kteří svojí minulostí tkví v minulém století je strategicky nepromyšlené.“

Jiří Dolejš Jiří Dolejš
19:17
21. 10. 2017
!

Česko se po vítězství Babiše může stát první zemí EU, kde bude premiérem obviněný politik, píše Süddeutsche Zeitung. Posílily okrajové strany, míní.

19:15
21. 10. 2017
!

„Je zřejmé, že KSČM v těchto volbách neuspěla tak, jak jsme si přáli. Nálady ve společnosti vytěžily jiné subjekty,“ uvedl Filip. V povolebních jednáních se podle něj komunisté nebudou bránit jednání s žádnými stranami, účast v koalici s hnutím ANO však považuje za krajně nepravděpodobnou kvůli programovým rozdílům.

Případné důsledky volebního neúspěchu strana vyvodí v dalších dnech a týdnech. „Provedeme hlubokou, podrobnou analýzu tohoto výsledku, která bude sloužit ke zhodnocení voleb a politické scény,“ uvedl Filip.

Vedení KSČM Vedení KSČM
19:11
21. 10. 2017

„Já bych chtěl sestavit vládu, která je tým,

říká Babiš a omlouvá se své rodině, že šel do politiky. Stěžuje si dále na „brutální masáž“. Babiš oslovil lídry všech stran, co se dostaly do Sněmovny, nabídl jim jednání o spolupráci. Chce, aby nová vláda vznikla co nejrychleji. Po něm vystupuje Jaroslav Faltýnek. Děkuje Babišovi, že „on to celé táhl, makal od rána do večera a většina z nás, včetně mě, jsme mu nestačili“. Vyzdvihuje „skoro 50 tisíc preferenčních hlasů“, které Babiš dostal.

Tisková konference vedení hnutí ANO k vítězství ve volbách do Poslanecké sněmovny Andrej Babiš po sedmé hodině večer promluvil o výsledku voleb Tisková konference vedení hnutí ANO k vítězství ve volbách do Poslanecké sněmovny
19:08
21. 10. 2017
!

Ze členů vlády, kteří kandidovali do Sněmovny, nezískala mandát ministryně práce Marksová (ČSSD) a zřejmě ani ministr kultury Herman (KDU-ČSL).

19:07
21. 10. 2017

Zaorálek měl pak po tiskové konferenci děkovný proslov ke svým straníkům v sekci vyhrazené pro ČSSD. „Musíme se stranou něco udělat!“ hřímal, proslov zakončil poděkováním a sdělením: „Já jsem v životě už leccos zažil, tohle přežijeme.“

Podle jednoho člena grémia, který nechtěl být jmenován, padá vina za debakl třeba na zbytečnou kauzu lithium, problém prý byl i hádky o to, kdy přijmout euro. Tvrdí ale, že viníka ČSSD nehledá. Zcela opačný pohled na věc má ale jeden ze sociálnědemokratických ministrů. Mluvit na jméno nechtěl, postekl si, že neví, zda ještě je či už není poslancem: „Tohle je průser a myslím, že by to dopadlo úplně stejně, kdyby byl lídrem Sobotka.“

19:07
21. 10. 2017

Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg označil výsledek voleb za prohru, kterou přisuzuje tomu, že strana neuhnula ze svých principů. „Lidé dnes očividně radši slyší sliby než pevné postoje,“ řekl Schwarzenberg. Podle něj po vítězství hnutí ANO a úspěchu hnutí Svoboda a přímá demokracie a Pirátů čekají Česko těžké časy.

„Zamyslete se nad tím, jaké strany nyní budou ve Sněmovně, to bude velmi obtížná situace pro příští léta,“ uvedl. Nevěří, že by Piráti mohli dlouhodobě uspět, i když z nich obavy nemá. Poznamenal, že jim ale chybí program a jednotné názory.

19:06
21. 10. 2017

Ve volebním štábu hnutí STAN se podle reportérky Blesk.cz už slaví. Oslavy nejsou ovšem nijak bouřlivé, všichni si navzájem gratulují. Tímto se s vámi z volebního štábu STAN loučíme.

Ve volebním štábu STAN se slaví Ve volebním štábu STAN se slaví Ve volebním štábu STAN se slaví
19:02
21. 10. 2017

„Je to strašně zvláštní pocit, já jsem si to ani v koutku duše nepředstavoval, že by to mohlo vyjít,“ řekl v rozhovoru pro Blesk.cz Dominik Feri (TOP 09), který byl ve svých 21 letech zvolen nejmladším poslancem v historii Česka. „Mandát budu vykonávat s velkým respektem, velmi otevřeně a budu poslanec, na kterého se budou moci lidé obrátit, a to na jakémkoliv komunikačním kanálu. Budu se muset velmi učit, ale doufám, že si dovedu svou pozici obhájit,“ dodal. 

Dominik Feri (TOP09) Dominik Feri (TOP09)
19:09
21. 10. 2017
!

„Jsme nadšení a strašně moc děkujeme, že jste nás podpořili v tak obrovském rozsahu téměř 1,5 mil voličů. To jsme nečekali. Vy jste nám dali důvěru, když tady běží 2 roky masivní dezinformační kampaň. Jsem rád, že jste tomu neuvěřili, dali jste nám důvěru a šanci sestavit vládu pod vedením hnutí ANO. My jsme vyhráli ve všech krajích. To je neuvěřitelné,“ říká Andrej Babiš ve své vítězné řeči.

„My jsme demokratické hnutí. Já osobně jsem nikdy nezasahoval, neškrtal … Nevím, proč o nás říkají, že nejsme evropsky orientovaní. My jsme proevropští. … Nechápu, proč z nás někdo stále dělá nějaké ohrožení demokracie,“ stěžuje si.

 „Všechny odhady směřovaly k 25 procentům. Já jsem dnes gratuloval všem předsedům stran, které se dostaly do Sněmovny, protože myslím, že to je úspěch. Zároveň jsem je pozval na jednání s námi a doufejme, že budou chtít. Stále mě mrzí ta rétorika, kterou jsme slyšeli před volbami a ve které někteří pokračují," dodává šéf ANO.

Andrej Babiš po sedmé hodině večer promluvil o výsledku voleb Andrej Babiš po sedmé hodině večer promluvil o výsledku voleb Andrej Babiš po sedmé hodině večer promluvil o výsledku voleb
19:02
21. 10. 2017

Aby výsledky voleb nebyly pro KSČM tak hořké, odměnili se straníci velkým kulatým bílým dortem, který byl ozdoben marcipánovými třešinkami. Rozkrojili ho na mnoho dílů a podělili se i s přítomnými novináři, hlásí redaktor Blesk.cz.

KSČM si osladila prohru dortem
19:00
21. 10. 2017

České volby vyhrál populistický miliardář Babiš, informuje britská BBC s tím, že pozoruhodný výsledek zaznamenal Okamura, který chce zakázat islám.

18:51
21. 10. 2017

Starostové a nezávislí (STAN) počítají s tím, že budou ve Sněmovně v opozici. Novinářům to po sečtení téměř všech hlasů ve sněmovních volbách řekli šéf strany Petr Gazdík a volební lídr STAN Jan Farský. Podle Farského budou Starostové přicházet s racionálními řešeními a kontrolovat vládu.


Farský ocenil, že po rozpadu chystané volební koalice s KDU-ČSL, od které v létě ustoupili lidovci, se Starostům povedlo rychle připravit kampaň. Jednotlivci ve volebním štábu podle lídra pražské kandidátky dokázali během dvou týdnů připravit to, na čem jinde pracovaly celé týmy dlouhé měsíce.

18:54
21. 10. 2017

Předseda KSČM Vojtěch Filip i nadále považuje koalici s hnutím ANO za téměř vyloučenou. Důsledky volebního neúspěchu strana vyvodí po vnitřní analýze.

Ve své tiskové zprávě strana píše: Upřímně děkujeme všem občanům, kteří dali svůj hlas jejím kandidátům. Z touhy voličů po změně dokázaly tentokrát vytěžit jiné politické subjekty. Co jejich sliby přinesou v praxi, se teprve ukáže. Česká levice zaznamenala volební propad. Zevrubnému rozboru ho podrobíme bez nejmenšího odkladu.

Komunisté dosáhli s necelými osmi procenty nejhoršího výsledku v parlamentních volbách od vzniku v roce 1921.
21. 10. 2017

Pirát Bartoš pro Blesk.cz: 

„Určitě nepůjdeme do koalice s ANO, KSČM a SPD, zítra už budeme řešit co dál,“ vyloučil jakoukoli spolupráci pro Blesk.cz lídr Pirátů Ivan Bartoš.

Ve volbách kandidovala i jeho manželka, co by dělali v případě, kdy by oba dva seděli ve sněmovně? „My jsme si předtím říkali, že bychom si dělali svačiny, jeden den ona mně, jeden den já jí,“ dodal „pirát“.

Video  
Video se připravuje ...
18:45
21. 10. 2017

Andrej Babiš na sebe se svou vítěznou řečí nechává čekat.  Mezitím je jasné, že ANO vyhrálo před ODS volby na jižní Moravě (27,4 procent ku 11,8 procentům, třetí místo obsadila SPD, čtvrtí jsou Piráti). Takřka identické pořadí je v jižních Čechách, kde si jen prohodili místa Piráti a okamurovci.

Volby 2017: Andrej Babiš při příchodu do štábu ANO Volby 2017: Andrej Babiš při příchodu do štábu ANO Volby 2017: Čekání na vítězný projev Andreje Babiše
18:39
21. 10. 2017

Hayato Okamura, který kandidoval za lidovce, okomentoval pro Blesk úspěch svého bratra - lídra SPD Tomia Okamury - i volební výsledky. Výsledek je odrazem naší společnosti. 40 procent lidí k volbám, které byly avizované jako velmi důležité, nepřišlo. A ti, co přišli hlasovat, tak poměrně velká část to dala extrémistickým a nedemokratickým stranám - tedy SPD a KSČM... a tolik lidí hlasovalo pro ANO pana Babiše, který je podezřelý ze spolupráce s komunistickou StB. A jim to vůbec nevadí, to je trochu hrozivé,“ popsal lidovec.

18:37
21. 10. 2017
!

Předseda ODS Petr Fiala považuje výsledek ve volbách za úspěch. „ODS se stala nejsilnější demokratickou stranou,“ řekl. Podle něj není možné, aby jeho strana jednala o koalici s Andrejem Babišem. „ODS nebude vyjednávat s ANO o sestavení vlády,“ dodal. Po této větě následoval ve štábu občanských demokratů aplaus. Fiala vyloučil i možnost, že by jeho strana vládla s ANO bez lídra hnutí Babiše.

21. 10. 2017

Veřejnost podle předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska v dnešních volbách rozhodla, že strany vedené dvěma agenty StB a jedním extremistou mají téměř ústavní většinu. Odkázal tak na vítězství ANO Andreje Babiše, výsledek KSČM vedené Vojtěchem Filipem a hnutí SPD Tomia Okamury. Není podle něj možné složit demokratickou prozápadně orientovanou většinu. "TOP 09 bude v opozici," uvedl na tiskové konferenci.

Zda z výsledků strany vyvodí osobní odpovědnost, oznámí spolustraníkům na úterním zasedání vedení TOP 09. Sněm má TOP 09 naplánován na poslední listopadový víkend.

Potom, co Kalousek poděkoval za podporu, hovořil i o možnosti předčasných voleb. Připomenul, že se snažil sestavit předvolební koalici proti vítěznému ANO. "Uděláme maximum, aby demokratické síly do příštích voleb, které mohou být předčasné, půjdou mnohem integrovanější," konstatoval s tím, že rozdrobenost politické scény byla přáním Andreje Babiše.

Ve volebním štábu se během odpoledne střídaly vlny optimismu a smutku, jak výsledky oscilovaly kolem hranice pěti procent nutné pro vstup do Sněmovny. Nadšení tam zavládlo, když průběžné volební výsledky strany překročily pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do Sněmovny. Oproti končícímu volebnímu období si ale TOP 09 pohoršila.

Volební štáb TOP 09, Miroslav Kalousek
Video  
Video se připravuje ...
18:33
21. 10. 2017

V 19:30 začne tisková konference KSČM. Strana získala nejméně hlasů od svého vzniku v roce 1921.

Vedení KSČM
18:27
21. 10. 2017
!

Volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek promluvil o možnostech povolebního vyjednávání.

Video  
Video se připravuje ...
18:26
21. 10. 2017

„Pochopit a pracovat uvnitř politické sféry, protože zatím ji člověk vnímal spíše z vnějšku,“ reagoval Žáček na dotaz, jaké cíle si pro působení ve Sněmovně dal. „Pokud člověk řekne ano a jde na kandidátku, tak připraven být musí, ale je to velké překvapení a budu muset začít fungovat trochu jinak,“ dodal.

18:24
21. 10. 2017

„Pro mě volby byly vyhrané ještě před tím, než se začaly sčítat hlasy. Protože ty přípravy před volbami jsme za krátkou dobu dobu stihli skvěle,“ řekl volební lídr STAN Jan Farský.
 
„Do spolupráce s ANO nepůjdeme. Držíme se toho, co jsme říkali před volbami. Zůstaneme v opozici jako doposud,“ doplnil předseda hnutí Petr Gazdík. V čele strany zůstane Gazdík, byl demokraticky zvolen.

Hnutí STAN Hnutí STAN
18:21
21. 10. 2017
!

Zakladatel a 1. ředitel Ústavu pro studium totalitních režimů Pavel Žáček je největším skokanem v rámci ODS. Do Sněmovny se dostal ze 17. místa na kandidátce. „Mým vzorem byl Marek Benda, kterému se to už jednou povedlo, ale opravdu mě to překvapilo. Budu muset přehodnotit své plány,“ řekl v rozhovoru pro Blesk.cz s tím, že jde především o vědeckou činnost. Možná bude muset posunout vydání některých knih.

21. 10. 2017

TOP 09 získala nejmladšího poslance v historii: Dominik Feri (21) vstupuje do Sněmovny. 

18:19
21. 10. 2017

Bývalý místopředseda ČSSD a někdejší jihomoravský hejtman Michal Hašek pro ČSSD - na dotaz, zda se bude chtít opět více angažovat v ČSSD: 

 

„Všichni potřebujeme čas vstřebat dnešek a přemýšlet o budoucnosti ČSSD.“

21. 10. 2017

Oslavy Pirátů obrazem.

Lídr Pirátů Ivan Bartoš slaví volební úspěch Lídr Pirátů Ivan Bartoš slaví volební úspěch Lídr Pirátů Ivan Bartoš slaví volební úspěch
18:12
21. 10. 2017

Je spočítáno 99 % hlasů. Piráti předběhli ve výsledcích Okamurovo SPD, mají 10,73 %. Jsou tedy třetí.

18:11
21. 10. 2017
!

Andrej Babiš přichází do štábu ANO - nakonec rovnou v doprovodu své manželky Moniky Babišové.

„Jsem rád, že to takto dopadlo, uvidíme co dál. Uděláme tiskovku,

byla jeho první reakce při příchodu. Po průchodu lobby Centra pohybové medicíny, které těsně sousedí s centrálou ANO i Agrofertem, zmizel ve výtahu.

Andrej Babiš s manželkou Monikou dorazili do volebního štábu ANO až v podvečer Andrej Babiš s manželkou Monikou dorazili do volebního štábu ANO až v podvečer Andrej Babiš s manželkou Monikou dorazili do volebního štábu ANO až v podvečer Andrej Babiš s manželkou Monikou dorazili do volebního štábu ANO až v podvečer
18:08
21. 10. 2017

„Kupodivu jsem ani moc nervózní nebyla, a to hlavně, jelikož vím, že výsledky sčítaní z velkých měst přicházejí až nakonec a my jsme tradičně silnější v Praze a v dalších velkých městech. V tomto směru jsem očekávala, že to dopadne pro nás dobře,“ řekla v rozhovoru pro Blesk.cz místopředsedkyně TOP 09 Markéta Adamová. Dodala, že ji šokuje, s jakým výsledkem zvítězil Andrej Babiš (ANO). „Hodně mě šokuje, že v této zemi může volby takto přesvědčivě vyhrát někdo, kdo je obviněn z trestného činu. Někdo, komu hrozí deset let ve vězení natvrdo a kdo prostě podváděl,“ uvedla.

Video  
Video se připravuje ...
21. 10. 2017

Takhle slaví Piráti úspěch. Lídr Ivan Bartoš vyjádřil svoji radost z toho, že se do Poslanecké sněmovny dostala TOP 09. Stejně tak znovu vyzvedl volební úspěch České pirátské strany v Praze.

Video  
Video se připravuje ...
18:06
21. 10. 2017

Rozhovor s prvním místopředsedou hnutí ANO Faltýnkem:

Video  
Video se připravuje ...
18:06
21. 10. 2017
!

Volební lídr ČSSD po závěrečné  tiskové konferenci, které předcházelo jednání politického grémia strany: 

Pokud se dnes rýsuje výsledek, že by ve vládě byli obvinění lidé, tak my tam s jistotou nebudeme, můj odhad je, že pokud nebudou takové podmínky splněny, budeme hájit svůj program z opozice.“ V tuto chvíli se ale podle Zaorálka rýsuje spíš varianta, že obvinění lidé (Babiš a Faltýnek) ve vládě budou. Nikdo z vítězů voleb prý Zaorálka ani nikoho z vedení ČSSD nekontaktoval. 

Vedení ČSSD komentuje výsledky voleb
18:04
21. 10. 2017
!

Zaorálek se domnívá, že podmínky ČSSD pro účast ve vládě, tedy třeba účast obviněných politiků, nebudou splněny. Očekává proto odchod do opozice.

Ve volebním štábu ČSSD se objevil i volební lídr strany Lubomír Zaorálek Ve volebním štábu ČSSD se objevil i volební lídr strany Lubomír Zaorálek
18:00
21. 10. 2017

Prvním kompletně spočítaným krajem je Zlínský kraj. Vyhrálo ANO s 28,76 procenty, druhá je SPD s 12,9 procenty, následují KDU-ČSL, ODS, Piráti, KSČM.

17:59
21. 10. 2017
!

Podle informací Blesk.cz se již Andrej Babiš blíží ke štábu ANO. Šéf hnutí a kandidát na premiéra dostal nejvíce preferenčních hlasů. Přes 47 tisíc. Ve volbách 2013 měl 18 955 kroužků. Nyní je to tedy více než dvojnásobek skóre při jeho volební premiéře.

17:57
21. 10. 2017
!

Marek Benda (ODS) si zatím nepřipouští, že by se do Sněmovny osobně nedostal. V Praze se ze strany zatím dostali: Jana Černochová, Václav Klaus ml., Bohuslav Svoboda a Pavel Žáček (ze 17. místa). Benda sedí v dolní parlamentní komoře od vzniku samostatné České republiky, tedy od roku 1993, předtím byl dva roky členem Národní rady. 

14:54
21. 10. 2017

"Je to průšvih," uvedl  v reakci na průběžné výsledky předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik. Zatím se všichni členové strany odebrali do místnosti bez novinářů, aby si udělali poradu.

Komunisté dosáhli s necelými osmi procenty nejhoršího výsledku v parlamentních volbách od vzniku v roce 1921.
21. 10. 2017

I tak vypadala radost ve štábu TOP 09. A to když strana překročila magických pět procent potřebných pro vstup do Poslanecké sněmovny. 

Radost ve štábu TP 09 Radost ve štábu TP 09
17:50
21. 10. 2017

Členové hnutí ANO rozdávají na všechny strany úsměvy, je sečteno již takřka 99 procent hlasů. Vedle Jourové či ministra Pelikána přišla i primátorka Prahy Adriana Krnáčová. V průběhu odpoledne dorazily ještě před řadou ministrů do štábu koblihy, nyní se vše schyluje k večeři a rautu nesoucímu se v značně slavnostním duchu. Začínají cinkat první sklenice vína nad přípitky na volební triumf.

Do volebního štábu ANO zavítala i eurokomisařka Věra Jourová Volební štáb hnutí ANO Mezi své spolustraníky dorazila i primátorka hlavního města Adriana Krnáčová představitelé hnutí ANO čekají na výsledky voleb
17:48
21. 10. 2017

Rýsující se výsledek českých parlamentních voleb bude v Evropě povzbuzením pro ty síly, které jsou ostře kritické vůči humánnímu způsobu řešení uprchlické krize, jak jej prosazuje německá kancléřka Angela Merkelová. Řekl to analytik bruselského Centra pro studium evropských politik (CEPS) Steven Blockmans. Drtivý propad české sociální demokracie vnímá jako součást celoevropského trendu mizející podpory stran levého středu politického spektra. „Volební výsledky ukazují k politicky nestabilní budoucnosti v České republice, což je i pro EU špatná zpráva,“ poznamenal.

21. 10. 2017

Jak Piráti vidí  výsledky voleb? „Respektujeme výsledek voleb, ten záleží na lidech, na tom, kolik jich přijde k volbám a koho zvolí. Samozřejmě ta první trojice může vzbuzovat určité obavy. Naším úkolem bude zajistit, aby v České republice nedošlo k průšvihu,“ uvedl lídr pražské kandidátky Pirátů Jakub Michálek ve videu pro Blesk.cz. Michálek vyzdvihl úspěch, který měla Česká pirátská strana v Praze. 

Video  
Video se připravuje ...
17:45
21. 10. 2017

Komunisté dosáhli s necelými osmi procenty nejhoršího výsledku v parlamentních volbách od vzniku v roce 1921. V ČR měli nejvíc v roce 2002 (18,5 pct).

Komunisté dosáhli s necelými osmi procenty nejhoršího výsledku v parlamentních volbách od vzniku v roce 1921. Komunisté dosáhli s necelými osmi procenty nejhoršího výsledku v parlamentních volbách od vzniku v roce 1921. Komunisté dosáhli s necelými osmi procenty nejhoršího výsledku v parlamentních volbách od vzniku v roce 1921.
17:45
21. 10. 2017

„Budu navrhovat, abychom oslovili všechny subjekty, primárně stávající koaliční partnery, ale bavit se chceme se všemi,“ řekl první místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek o tom, koho hodlá strana oslovit s nabídkou spolupráce.

Jaroslav Faltýnek ve volebním štábu hnutí ANO
17:43
21. 10. 2017
!

Premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD po jednání politického grémia: „Mám strach, co bude se sociálním státem.“ 

17:40
21. 10. 2017

Politolog Lukáš Jelínek zmínil, že důležité teď bude, jak se vůči ANO zachová ODS. Lídři ANO Andrej Babiš a SPD Tomio Okamura podle něj ve Sněmovně dál zůstanou soupeři.

Video  
Video se připravuje ...
17:40
21. 10. 2017
!

Milan Chovanec zmínil, že se sluší na dálku pogratulovat vítězi voleb.

"Jsme připraveni jednat – jedna podmínka je ale program a druhá, pokud nebudou ve vládě obvinění politici.“

17:40
21. 10. 2017
!

Ve Sněmovně bude nejvíc stran v historii - devět. Poslance získali ANO 2011, ODS, SPD Tomia Okamury, Piráti, KSČM, ČSSD, lidovci, Starostové a TOP 09.

17:39
21. 10. 2017
!

Expert na školství Václav Klaus ml. dorazil do štábu až teď. Podle svých slov má zřejmě velký počet preferenčních hlasů. Poslanecké křeslo by mu tak z původně třetího místa kandidátky nemělo uniknout. Jak osobně hodnotí rozhodnutí vedení nespolupracovat po volbách s ANO, nechtěl Klaus komentovat.

Václav Klaus ml. ve volebním štábu ODS
Video  
Video se připravuje ...
17:36
21. 10. 2017
!

Začala tisková konference po jednání politického grémia ČSSD. Úřadující předseda Milan Chovanec uvedl: 

Socíální demokracie utrpěla volební políček, je potřeba se zamyslet, co dál. Naší chybou bylo, že jsme nedokázali voličům vysvětlit, co sociální demokracie dělá. Velice rychle zpracujeme analýzu, abychom zjistili, proč došlo k takovému propadu. Svoláme na jaře sjezd, kde budeme chtít pozice obhájit."

21. 10. 2017

A tahle se jásalo uvnitř štábu TOP  09, když se strana dostala nad pět procent. 

Video  
Video se připravuje ...
17:37
21. 10. 2017
!

Chovanec k výsledku voleb ČSSD: Sjezd bude v dubnu. K vyvození odpovědnosti od vedení není žádný důvod. Rozhodne až jarní sjezd.

„Jednání na příští vládě povedeme, jen pokud dojde v případě našeho angažmá ve vládě k průniku programu. Nedokážeme si představit, že bychom spolupracovali s politiky, kteří jsou obviněni,“

17:33
21. 10. 2017
!

Ve volebním štábu ANO pokračuje čekání na Andreje Babiše. Dorazili ministr spravedlnosti Robert Pelikán či eurokomisařka Věra Jourová, společně pokuřující na terase Centra pohybové medicíny na Chodově. Vicepremiér Richard Brabec, který Babiše nahradil po jeho vládním vyhazovu v křesle vedle premiéra Bohuslava Sobotky, v rozhovoru pro Blesk.cz k volebnímu úspěchu uvedl: 

"Já jsem tyhle výsledky nečekal a nechci říct jako Karel Gott jeho okřídlené."

Stěžoval si na mediální masáž směřující na hnutí ANO. Koaliční partner ČSSD se podle něj tak trochu "střelil do nohy". 

21. 10. 2017

„Před osmi lety jsme jako parta nadšenců nespokojených s politikou zakládali Českou pirátskou stranu. Přes všechny patra politiky a přes práci, která byla dobrovolnická, jsme se dostali až do momentu, kdy Piráti nejen vkročili do Poslanecké sněmovny. Ale díky všem lidem, kteří nám vyslovili podporu, jsme tam skočili s takhle skvělým výsledkem,“ uvedl v projevu „pirát“ Ivan Bartoš.

Video  
Video se připravuje ...
Video  
Video se připravuje ...
17:29
21. 10. 2017

Vít Rakušan ze STAN pro Blesk.cz: "Jsem pozitivní, protože na to, že nám říkali, že volit Starosty a nezávislé, je zbytečný hlas, je to zatím dobrý výsledek."

Vít Rakušan ze STAN
17:21
21. 10. 2017

Atmosféra ve STAN je napjatá. Sleduje se přenos v televizi, u baru a jídla je plno.
Pije se alkohol. Jan Farský si hraje se svou malou dcerou.

Atmosféra ve volebním štábu STAN Atmosféra ve volebním štábu STAN Atmosféra ve volebním štábu STAN Jan Farský (STAN) považuje výsledky voleb za děsivé
17:26
21. 10. 2017
!

TOP 09 svitla naděje, blíží se k 5procentní hranici.

TOP balancovala tence kolem 5 procent TOP balancovala tence kolem 5 procent TOP balancovala tence kolem 5 procent
17:25
21. 10. 2017

Starostové a nezávislí budou mít podle propočtů ČTK zastoupení ve Sněmovně. Získají víc než pět procent hlasů. Poslance tak bude mít nejméně osm stran.

Atmosféra ve volebním štábu STAN
21. 10. 2017

Ve štábu TOP 09 všichni napjatě čekají na výsledky. S každou setinkou propukají v hlasitý jásot.

Ve volebním Štábu TOP 09 panuje velké napětí. Ve volebním Štábu TOP 09 panuje velké napětí.
Video  
Video se připravuje ...
17:20
21. 10. 2017

Stíhání Andreje Babiše je podle Okamury problém pro koalici SPD s ANO, byla by nestabilní. SPD chce jednat o spolupráci s každým, kdo přijme její program.

17:18
21. 10. 2017
!

Matěj Stropnický oznámil, že okamžitě odstupuje z čela Zelených. Strana si nové vedení zvolí v lednu, kdy uspořádá sjezd. Zelení nezískali ani 1,5 pct.

Matěj Stropnický se ke své sexuální orientaci vyjadřovat nechce.

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
aIIahakbar ( 21. října 2017 23:13 )

aIIahakbar ( 21. října 2017 22:45 )

Jak správně říkal ten politolog v televizi. Kalousek pohořel na svém buranství, věčném babišování, zapšklosti a své okoukanosti. Přes to všechno se tam bude držet zuby nehty, aby náhodou nemusel pracovat.

anna1234 ( 21. října 2017 22:21 )

.. jaká čtyři procenta? To ani nevíš, že hraníce pro vstup do sněmovny je pět procent? AN0, takové vědomosti mají voliči Babiše.

anna1234 ( 21. října 2017 21:47 )

.. tady musíš pro jednodušší napsat doslova, jak jsi to myslel/a. Takže .. STBák Babiš ovládl Česko. Oni to jinak nepochopí, víš?

aIIahakbar ( 21. října 2017 20:37 )

Tajně šmíruje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa