Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Sedm lídrů v horkém křesle Blesku: Kdo sázel tvrdé rány a kdo to nejvíc „slízl“?

Autor: zst - 
19. října 2017
19:15

Volební souboj Blesku nabídl pohled na sedm stranických lídrů, který nikde jinde neuvidíte. Andrej Babiš (ANO), Vojtěch Filip (KSČM), Lubomír Zaorálek (ČSSD), Petr Fiala (ODS), Miroslav Kalousek (TOP 09), Jan Farský (STAN) a Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) usedli v debatě v horkém křesle. A dostali prostor navzájem se zhodnotit, ale také se zeptat jeden druhého, na cokoli chtěli. Podívejte se, kdo čelil nejostřejším dotazům a kdo byl na soupeře nejtvrdší.

Názory hnutí ANO reprezentoval Andrej Babiš. Bývalému ministrovi financí Sobotkovy vlády, předsedovi hnutí a miliardářovi je 63 let. V létě si vzal svou dlouholetou partnerku Moniku a kvůli lex Babiš se musel vzdát svého podnikání. Najímá dělníky do jeho drůbežárny mafie? I na to se ho ptal jeden z jeho soupeřů.

Pomyslný rudý dres komunistů oblékl předseda Vojtěch Filip, kterému je 62 let. Filip je místopředsedou Poslanecké sněmovny a jedním z nejdéle sloužících předsedů některé z parlamentních stran. Věří StB? A jak to myslel s koncem Česka v NATO?

ČSSD vyslala do boje ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka, který musel zaskočit na postu jedničky pro volby za předsedu Bohuslava Sobotku. Důvodem byly klesající preference, ale prý i Sobotkova vyčpělost. Zaorálkovi je 61 let a musel čelit v debatě také dotazu, proč lže či kde byl poslední čtyři roky.

Názory ODS hájil v debatě předseda strany a volební lídr v jednom. Petru Fialovi je 53 let a dříve působil jako rektor Masarykovy univerzity v Brně. Stranu převzal po skandálu kolem Petra Nečase a s tím spojeném výrazném propadu v minulých sněmovních volbách. Jak reagoval na dotaz, že ODS naseká v rozpočtu díru 279 miliard?

Dalším hostem byl poslanec, zakladatel a šéf TOP 09 Miroslav Kalousek, jemuž je 56 let. Stranu založil poté, co se rozešel s lidovci. Exministr financí je v neustálém souboji s dalším bývalým šéfem státní kasy Andrejem Babišem (ANO). Kdo ho nazval profesorem demagogiky?

Zastupitel Libereckého kraje, poslanec a muž, který vede do rozhodující volební bitvy Starosty a nezávislé, to je 38letý Jan Farský. Na svědomí má třeba vznik registru smluv. STAN se na začátku roku rozešel s TOP 09, se kterou šel do minulých sněmovních voleb, ale koalice s lidovci nevyšla. Vejdou se do Sněmovny? A proč mají mezi sebou obžalovaného hejtmana Půtu?

Vicepremiér a dlouholetý předseda lidovců Pavel Bělobrádek uzavřel sedmičku lídrů. Je mu 40 let a doma má kromě manželky také tři děti. Když mu to zdraví dovolí, hraje například na kytaru se známou kapelou handicapovaných The Tap Tap. Blízko má k sesterské vládnoucí straně v Německu. Hájí ještě vůbec české zájmy?

Video  Superdebata Blesku: 7 hlavních lídrů se grilovalo navzájem.  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 ČTĚTE ZDE

KOMPLETNÍ KANDIDÁTKY PRO VOLBY 2017 NAJDETE ZDE

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
marais ( 20. října 2017 10:44 )

Celý pořad je jeden hnus..lidem perou do hlavy kritiku čssd, její pozitiva si přivlastnil Babiš i KDU a pravicovými žvásty silně ovlivňují veřejnost před volbami.Od r.1989 má společnost špatnou nálada, roste chudoba a s tím ani čssd nic nenadělá.

anyyt ( 20. října 2017 09:09 )

A kde dostal prostor v debatě Tomio Okamura ? ty Křetínského žumpo... Máte z něj strach co ? přeci nebudete podporovat někoho, kdo chce vašemu chlebodárci zatnout tipec s miliardovými kšefty s energiemi....a prokázání původu majetku nad 20mil., atd...že ? Není se co divit, jste pokakaní až za ušima

agfor ( 19. října 2017 20:19 )

Škoda, že jste mezi ně nehodili odjištěný granát. Národ by vám byl vděčný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa