Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kalouskovo „znásilnění“, Fialovo „dno“ a Babiš proti všem: Sliby lídrů voličům

  • Video se připravuje ...
    Autor: simao - 
    19. 10. 2017
    18:00

    Podle svého lídra Andreje Babiše je hnutí ANO proti všem. Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) upozorňuje na to, že lidovci jsou stranou bez skandálů a kostlivců ve skříni. Jan Farský (STAN) vyzval k volbě starostů jako lidí, které voliči znají. Petr Fiala (ODS) varoval před pádem na politické dno a slíbil nízké daně i vyšší mzdy. Podle Vojtěcha Filipa (KSČM) je bezpečí v Česku výrazně ohroženo. Miroslav Kalousek (TOP 09) vytáhl znásilňování moci podle její chuti, Lubomír Zaorálek (ČSSD) chce více zdanit velké banky i podniky, aby z toho těžili zaměstnanci. Co dalšího zaznělo ve slibech lídrů k voličům v debatě Blesku „Bitva o premiéra“?

  • 1.Babiš (63): ANO stojí samo

    „Vážení spoluobčané, já myslím, že ta debata jasně ukázala, že hnutí ANO tady stojí samo proti tradičním politickým stranám, které řídí naši zemi od revoluce a jsou symbolem toho klientelistického korupčního systému. My jsme ve vládě jasně ukázali, že jsme dobrými hospodáři, vybrali jsme 659 miliard daní a odvodů, které jsme dali důchodcům, navýšili jsme platy učitelům, hasičům, vojákům, policistům, sociálním pracovníkům a zdravotníkům,“ uvedl při svých 60 sekundách na vzkaz voličům Andrej Babiš (ANO).

    „Budeme bojovat jednoznačně v Evropě za zastavení imigrace, nedovolíme žádné kvóty a před námi stojí zásadní volby pro budoucnost této země – hnutí ANO proti tradičním politickým stranám. Nedopusťte, abychom skončili jak v krajských volbách v Hradci Králové, kde udělali proti nám osmikoalici. Přijďte k volbám a dejte nám, prosím, maximum. Nic není vyhráno. Teď, nebo nikdy,“ dodal Babiš.

  • 2.Bělobrádek (40): KDU-ČSL tlumí vášeň

    „KDU-ČSL je hlas pro české rodiny, my jsme slíbili, že podpoříme pracující rodiče, to jsme splnili a chceme v tom pokračovat. KDU-ČSL je stranou bez skandálů, bez kostlivců ve skříni,“ uvedl šéf lidovců Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL).

    „KDU-ČSL je stranou, která ve vládě vždycky tlumí extrémy, tlumí vášně a jsme stranou, která je připravena převzít zodpovědnost. V případě, že nebude lepší varianta, jsme připraveni jít do opozice, v případě, že bude nutnost, jsme připraveni převzít zodpovědnost,“ dodal Bělobrádek.

  • 3.Farský (38): STAN jsou lidi, co znáte

    „V těchto volbách nemusíte volit menší zlo, nemusíte experimentovat, nemusíte se obracet na demagogy, populisty a nebo dávat xtou šanci jedné z politických stran. Můžete volit lidi, které znáte, vidíte jejich práci, vidíte jejich výsledky, vidíte, jak obstáli ve veřejných funkcích,“ vzkázal voličům Jan Farský a vyzval k volbě Starostů a nezávislých (STAN), kterým nalosovali číslo 7.

  • 4.Fiala (53): ODS proti pádu na dno

    „Dámy a pánové, České republice hrozí pád na politické dno, hrozí tu jednobarevná vláda populistů za podpory extremistů, hrozí tu návrat komunistů přímo, či nepřímo k moci. Jestli tomu chcete zabránit, je potřeba učinit silnou ODS,“ vyzval voliče na závěr superdebaty Blesk.cz Petr Fiala.

    „Jestli chcete zemi, ve které mají lidé nízké daně a vyšší mzdy, jestli chcete zemi, kde nás všechny nedusí byrokracie, kde jsou silnice, po kterých se dá jezdit, kde se investuje do vzdělání, kde se investuje do věcí, které zajišťují naši budoucnost, jestli chcete zemi, která je silným hráčem ve fungující EU, pak volte ODS,“ dodal s tím, že takový hlas nepropadne a bude mít smysl.

  • 5.Filip (62): KSČM pro mír ve světě

    „KSČM jde do voleb s heslem: Mír ve světě, bezpečí a spravedlnost doma. Bez míru ve světě není možné žádné zlepšení životní úrovně. Bezpečí ČR je výrazně ohroženo a spravedlnost se u nás posuzuje tak, že si k soudu chodí lidé pro rozsudky místo pro spravedlnost,“ pronesl předseda KSČM Vojtěch Filip.

    „V tomto ohledu KSČM pro občany ČR připravila komplexní program, který je reálný, realistický a také zahrnuje opravdový rozvoj občanů a to jak jejich rodin, tak jejich obcí, kraje i celého státu. Jsme připraveni nést vyšší odpovědnost v ČR,“ doplnil.

  • 6.Kalousek (56): TOP 09 proti znásilnění mocí

    „Dámy a pánové, následující volby rozhodnou o několika zásadních věcech, jejichž dopad bude mít delší dopad, než jedno volební období. Za prvé půjde o to, zda budeme dál svobodnými občany, kteří se mohou spolehnout na férové chování svého moderního státu, a nebo zda se staneme zaměstnanci jakéhosi holdingu, kteří si nemohou být jisti vůbec ničím, protože moc je bude znásilňovat podle své chuti,“ varoval předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

    „Za druhé půjde o to, zda zůstaneme v rychlém pruhu EU, my nechceme, aby naše děti byly odsouzeny k osudu dnešních obyvatel Ukrajiny, kteří u nás hledají práci a bezpečí. Dlouho jsme byli jediná strana, která jediná říkala, že nepůjde do vlády s hnutím ANO, dnes vám to slibuje kdekdo, ale jenom u nás máte jistotu. Náš program je moderní, směřuje do budoucnosti,“ uvedl Kalousek a poprosil o hlasy pro TOP 09.

  • 7.Zaorálek (61): ČSSD sázkou na jistotu

    „Sociální demokracie, to je sázka na jistotu. Můžete se spolehnout, že ten ekonomický růst, který tady dnes máme, zítra také povede k růstu příjmů, k růstu platů, mezd a penzí. My snížíme daně 98 procentům zaměstnanců a naopak zvýšíme těm dvěma procentům těch nejbohatších. Zdaníme velké banky, zdaníme velké podniky. My chceme, aby z toho, jak ta země roste, mělo co nejvíc skutečně co největší množství lidí,“ upozornil Lubomír Zaorálek, volební lídr ČSSD.

    „Zároveň vám garantuji, že nepřipustíme privatizaci zdravotnictví. Žádné nadstandardy, žádné poplatky. A také to, co jsme předvedli, že umíme – garantovat bezpečnost země. Vnitřní i zahraniční politika státu bude sloužit k tomu, abychom stále byli jednou z nejbezpečnějších zemí na světě. A také se budeme snažit, aby tato země měla ve světě náležitý respekt,“ zakončil svou řeč k voličům Zaorálek.

Doporučujeme
moiaza ( 19. října 2017 20:51 )

Já jejich kecy vůbec neposlouchám, proto mě ani nemůžou naštvat.

volic ( 19. října 2017 18:56 )

nevěřím těm sedmilhářům ani slovo

lubosbeyr ( 19. října 2017 18:40 )

Všichni měli od revoluce šanci,někteří několikrát a jde to tady od deseti k pěti.Volím Ano ti jediný mě slíbyli ??? vyšší důchod.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa