Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Svěrák, Kubišová či Pilarová: Další celebrity před volbami „lobbují“ za své favority

  • Autor: Jakub Veinlich - 
    20. 10. 2017
    12:28

    Doby, kdy volby zakončovaly velké koncerty Lucie Bílé na Staroměstském náměstí v Praze, jsou dávno pryč. Žádné velké finále před cestami k volebním urnám letos nečekejte. Strany šetří a navíc by se s velkou produkcí nemusely vejít do zákonem stanoveného limitu na kampaň. I přesto řada známých tváří podpořila těsně před volebním kláním jednotlivé strany a hnutí.

     

  • 1.Pilarová a Šafářová pro ODS

    Tak jako mohou celebrity ovlivnit módní trendy tím, co si vezmou na sebe, nebo jak chodí ostřihané, mohu ovlivnit i volby. Právě na jejich hlasy a podporu tradičně sázejí ve finále volební kampaně také české politické strany a hnutí.

    „Nikdy jsem se netajila tím, že fandím programu ODS. Co víc dodat?! Každý má těch důvodů ke štěstí hodně, je potřeba si je uvědomovat,“ přihlásila se veřejně v předvolebních novinách ODS k podpoře občanských demokratů například zpěvačka Eva Pilarová.

    ODS podpořili před volbami ve stranických novinách také Martin Dejdar nebo tenistka a olympijská medailistka Lucie Šafářová.

    Eva Pilarová Eva Pilarová | herminapress.cz

  • 2.Svěrák nebo Mejzlík volí STAN

    Své tváře „ulovilo“ také hnutí Starostové a nezávislí. Ve veřejném rozhovoru pro DVTV se k nim prý „nečekaně“ přihlásila dvojka Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř.

    „Já si třeba myslím, že bych dal hlas Starostům. A Jarda si to nezávisle na mně myslí taky,“ řekl v rozhovoru Zdeněk Svěrák s nadsázkou, že Jaroslav Uhlíř ho považuje za svého mluvčího, proto řekl názor na volební preference za oba.

    „Sám jsem z toho byl překvapený,“ řekl v neoficiálním rozhovoru s redaktorem Blesk.cz na takovou podporu mluvčí Starostů a nezávislých Karel Kreml.

     

    Vedle nerozlučné dvojce Svěrák - Uhlíř ale Starosty podpořil například i herec a dabér Miroslav Mejzlík, a to prý nejen proto, že se narodil 7. 7. a Starostové jdou do voleb s číslem sedm. „Budu volit Starosty a nezávislé. Pozorně jsem si prostudoval program a směřování tohoto hnutí a jsem přesvědčen, že jsou pro mě jedinou správnou volbou,“ odůvodňuje své rozhodnutí Mejzlík.

    „Kdo se bojí, s*ere v síni.“ To jsou slova dalšího z vlivných podporovatelů hnutí Starostové a nezávislí. Tím je hudebník David Koller, který tvrdí, že Starostové mají reálnou politiku a hlas se jim nebojí dát. David Koller vždy před volbami upozorňoval, aby lidé šli volit a varoval před „plíživým nástupem komunistů.“ Právě Koller například v prezidentských volbách podporoval v roce 2013 čestného předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga.

    Koller si servítky nebere. Koller si servítky nebere. | Archiv Blesku

  • 3.TOPka má Holubovou nebo Čtvrtníčka

    TOPka pro letošní volby do Poslanecké sněmovny „ulovila“ dřívějšího podporovatele někdejšího místopředsedy ODS Pavla Béma. Předvolební spoty strany režíroval a zároveň si v nich zahrál herec Petr Čtvrtníček. Blesk.cz k této podpoře řekl, že si za takovou podporu řekl jen o zlomek svého obvyklého honoráře.

    „Dělal jsem to zhruba za 30 % mých obvyklých honorářů a navíc jsme natáčeli u nás doma, tak se ještě něco ušetřilo. Nelituji,“ prozradil Blesku Čtvrtníček, pro kterého je prý TOP 09 v těchto volbách jediná volitelná alternativa.

    „A tak jsem se rozhodl, že je podpořím nejen hlasem, ale i svým drzým ciferníkem. Chtěl jsem ale úplně volné ruce při psaní scénářů a režii spotů a myslím, že jsme si v tom rozuměli dokonale. A taky jsem potřeboval vyzkoušet tu novou flintu,“ řekl k natáčení s humorem sobě vlastním Blesk.cz Čtvrtníček.  

    Stranu Miroslava Kalouska vedle režisérky Olgy Sommerové, která je také na její kandidátce, podpořila i herečka Eva Holubová, a to prý proto, že TOPka je pro Evropskou unii, „a já jsem taky pro Evropskou unii,“ říká na videu herečka známá například z filmu Knoflíkáři, nebo Pelíšky a členka divadla Studio Dva. Sama se prý obává, že „nás schramstne bratr z východu.“

    Petr Čtvrtníček, nejdříve politiky zesměšňoval, pak s nimi hrál v politických klipech. Petr Čtvrtníček, nejdříve politiky zesměšňoval, pak s nimi hrál v politických klipech. | Blesk.cz

  • 4.Lidovci získali Kubišovou nebo Vetchého

    Hlasy mezi známými osobnostmi těsně před volbami sbírá v rámci KDU- ČSL především končící ministr kultury Daniel Herman. Mezi jeho podporovatelky se zařadila například operní pěvkyně Dagmar Pecková.

    „Myslím si, že v politice se najde opravdu, opravdu málo lidí, kteří jsou schopni projevit svoji občanskou povinnosti v tom, že přijmou Dalajlámu, proti veškerým protestům v politice,“ řekla k Hermanově podpoře Pecková, s tím, že podle ní tím ministr kultury projevil své osobní hrdinství.

    Na lavičce Václava Havla v centru Prahy podpořila v krátkém rozhovoru Daniela Hermana také Marta Kubišová. „Podporovat vás budu právě proto, že jsem vaše první dáma kultury,“ řekla Kubišová ministrovi, který ji během rozhovoru takto tituloval. Podobnou podporu vyjádřil ve veřejném videu Hermanovi také vlasatý a vousem zarostlý herec Ondřej Vetchý.

    Kvůli tomu, že jsou lidovci „prozápadní a proevropská strana,“ odevzdá jim svůj hlas při volbách prý také známý režisér Jan Hřebejk. „Podporuji je proto, že nestraší lidi, tak i proto, že jim neslibuje nesmysly a soucit pro ni není sprosté slovo,“ láká ve videu Hřebejk voliče k urnám, na které zároveň apeluje, aby podpořili nějakou demokratickou stranu.

    Dagmar Pecková Dagmar Pecková | Foto: A. Goldscheider, P. Hajská

  • 5.Vondráčková pro ANO

    Hnutí ANO už v minulosti veřejně podpořila zpěvačka Helena Vondráčková s manželem a zároveň manažerem Martinem Michalem

    „Tak aby bylo jasno. Před volbama máme rozhodnuto. Volíme Zemana a ANO. Pokud se toto naše rozhodnutí někomu příčí, může si nás zcela svobodně vymazat z přátel,“ napsal na svém facebookovém profilu manžel Vondráčkové a pokračoval v kritice premiéra Bohuslava Sobotky z ČSSD.

    „Sobotka je pro nás skutečně naprosto nepřijatelný. Navíc by to měly být svobodné volby,“ uvedl s tím, že oba jsou prý nejen hlasem pro hnutí ANO, ale v prezidentských volbách podpoří také Miloše Zemana.

    Helena Vondráčková Helena Vondráčková | archiv Blesk

     

     

  • 6.Letos bez koncertů a guláše

    Žádného výrazného podporovatele na svých facebookových stránkách nemá třeba ale ČSSD. Její mluvčí Mikuláš Klang už v minulosti Blesk.cz řekl, že strana chce vysvětlovat lidem především svůj program.

    Kdo by čekal těsně před volbami nějaké velkolepé zakončení předvolební kampaně, bude tentokrát asi hodně zklamaný. Pryč jsou akce s předvolebním gulášem, nebo grandiózní koncerty, kdy vystoupila Lucie Bílá na Staroměstském náměstí a otevřeně podpořila Václava Klause. Důvod může být podle politologů jednoduchý. Strany jsou limitované náklady na kampaň. Podle zákona mohou utratit maximálně 90 milionů korun.

    Volby nás čekají už v pátek 20. a v sobotu 21. října. Blesk.cz chystá živé vysílání i online přenos. V neděli se pak k výsledku vyjádří na Blesk.cz exkluzivně v pořadu s Prezidentem v Lánech prezident Miloš Zeman. 

    VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 ČTĚTE ZDE

    KOMPLETNÍ KANDIDÁTKY PRO VOLBY 2017 NAJDETE ZDE

    VÝSLEDKY SNĚMOVNÍCH VOLEB 2017 NAJDETE ZDE

Doporučujeme
11karel11 ( 21. října 2017 15:42 )

Havloisti jen ničili všechno, co tu fungovalo. Budíž mu zem lehká ožralovi.

11karel11 ( 21. října 2017 15:40 )

Je po volbách a bylo vám to prd platné, lidé nejsou na ty vaše ksichty zvědavi.

eliska963852 ( 20. října 2017 23:13 )

arne100 ( 20. října 2017 21:07 )

Mezi tu bandu patří ještě rádoby herec Mádle a Isová.Tím pádem to bude asi vše.

arne100 ( 20. října 2017 21:05 )

tatazdenek.Ty asi patříš mezi ty Kalouskovi opilci.Možná že tě Kalousek pozve na panáka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa