Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ostrý souboj sedmi volebních lídrů: „Po krku“ si v Blesku půjdou 2 dny před volbami

Video se připravuje ...
Autor: všm - 
9. října 2017
14:50

Sérii šesti předvolebních debat, které pořádal Blesk.cz od začátku září, završí pouhé dva dny před „dnem D“ superdebata lídrů jednotlivých stran. A bude pořádně ostrá! Svou účast v Blesk Volebním souboji 2017 přislíbilo všech sedm „hlavounů“ politických stran a hnutí, které mají největší šanci se dostat do Sněmovny. Možnost diskutovat o nejpalčivějších otázkách Česka i „kostlivcích ve skříni“ tak dostanou například Andrej Babiš (ANO), Vojtěch Filip (KSČM) či Lubomír Zaorálek (ČSSD). Vše můžete sledovat ve středu 18. 10. od 14:00 na Blesk.cz.

Sedmička hostů dostala pozvánky na základě exkluzivního průzkumu pro Blesk.cz agentury Phoenix Research.

Nejsilnější volební preference má na začátku října stále ANO, které si oproti předchozímu měsíci o něco polepšilo – má 26,3 procenta hlasů dotázaných. Jako druhá je s velkým odstupem KSČM, které by dalo hlas 10,2 procenta lidí. Třetí místo zaujímá ČSSD s 9,6 procenta. ODS se umístilo s 8 procenty hlasů, Starostové a nezávislí s 4,9 procenta, TOP 09 s KDU-ČSL obdrželi shodně 4,6 procenta hlasů.

Superdebaty se tak zúčastní Andrej Babiš za ANO, Vojtěch Filip za KSČM, Lubomír Zaorálek za ČSSD, Petr Fiala za ODS, Jan Farský za STAN, Miroslav Kalousek za TOP 09 a Pavel Bělobrádek za KDU-ČSL.

Volební preference podle Phoenix research na říjen 2017. Průzkumu se zúčastnilo 1078 lidí z celé ČR. TOP 09 je v tabulce výše než KDU-ČSL, protože mají sice shodné volební preference, ale volební potenciál má TOP 09 vyšší. Volební preference podle Phoenix research na říjen 2017. Průzkumu se zúčastnilo 1078 lidí z celé ČR. TOP 09 je v tabulce výše než KDU-ČSL, protože mají sice shodné volební preference, ale volební potenciál má TOP 09 vyšší. | Blesk Zprávy

„Nadále mírně roste i podpora mimoparlamentním subjektům, řada voličů se však rozhoduje hned mezi několika politickými nabídkami, díky čemuž až deset politických subjektů má potenciální šanci zasednout po volbách do sněmovních lavic,“ okomentoval výsledky ředitel agentury Phoenix Research Jan Kubáček.

Aktuální šetření bylo provedeno na vzorku 1068 respondentů v rámci celé republiky, ve dnech 11. 9.–8. 10. 2017. 

Superdebata proběhne dva dny před volbami, tedy 18. 10. od 14:00. Moderovat ji budou reportéři Klára Brunclíková a David Vaníček.

Další várka informací přijde ve volební den

Druhý volební den, tedy 21. 10., od 14:00 pak mohou čtenáři sledovat na webu Blesk.cz ŽIVĚ volební studio s průběžnými výsledky, komentáři i aktuálními postřehy z volebních štábů jednotlivých stran. Informace najdou i v psaném online přenosu, který Blesk.cz chystá. 

Jak debaty na jednotlivá témata probíhaly? Podívejte se:

Video  Politici pro Blesk: Kde ještě zakázat kouření? A za co (ne)platit u lékaře?  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Video  „Lži. Blábolíte! Zhovadilost…“ 6 politiků se rozhádalo kvůli odpovědnosti za cenu mléka a šizeným výrobkům.  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Video  Politici v debatě Blesku: Česko by teror zvládlo lépe než Němci, útok u nás nehrozí.  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Video  Záznam debaty o školství: Ostrá hádka Klause a Valachové o postižených dětech a sliby o platech učitelů  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
zednik ( 10. října 2017 10:38 )

Tak tak. Memorandum potichu podepsané. Pouze v anglickém jazyce, v češtině nikoliv . Takhle podobně byly ožebračovány kolonie. Přitom bylo memorandum panem ministrem předloženo prý právníkům na mezinárodní právo.Nic nám prý nehrozí Tak to uvidíme, akce krevní plazma také vypadala bezpečně. A nyní se každý tváří, že o podpisu memoranda nevěděl. Je lepší a pohodlnější přeci řešit zcela trapných 50 milionů než se zabývat budoucností téhle země v řádech bilionů. Navíc bych doporučil tedy prověřit všechny minulé dotace na opravy a rekonstrukce všech hotelů. tvrzí,zámečků, farem atd. Jistě se někde najde původní i současný vlastník jako fyz. osoba. Když mezitím byly nějakou firmou čerpány dotace u EU.

happy17 ( 9. října 2017 22:35 )

Jak je článek o parazitech,tak se tu člověk diskuze někdy ani nedočká.A když se blíží volby tak vytáhnete levotu.Těžko říct jestli je to víc směšný nebo trapný.Ale tomu snad ani sami nevěříte,že by bylo SPD tak nízko.A dokonce nad SPD posadíte Piráty,Stanaře,černo***níky a POTkany.. To je vidět na čí jste straně,na straně lidí určitě ne.Tomia Okamuru jste jak vidno nepozvali ani jednou,hlavně že tam strašil Feri.Opírat se o takový průjem a říkat tomu průzkum.Tyhle průzkumy by se měly zakázat veřejně ukazovat,ať si ho prohlíží ten kdo si ho objednal a zaplatil.A když už,tak nejvíc fér by bylo výsledky všech průzkumu zveřejnit až po vyvrcholení.V tomto případě po volbách.Phoenix research má nejpofidérnější průzkumy ze všech těch veleprůzkumníků a to,že levotou smrdí všechny.Jakmile se v ten den průjmu objeví anketa online,kde na stejnou otázku odpovídá a hlasuje např. 50 000 lidí(ne 1000 respondentů,které svět neviděl),je všechno úplně jinak.Takže ty průzkumy stejně nemají smysl,ale v Blesku to hltají s důvěrou staré Kelišové,že dle toho např.ksindla Kalouskovic nazvou,,volebním lídrem´´Proboha...Sorry jako,ale jste žumpa na Vaší straně.Pic po volbách.

agfor ( 9. října 2017 17:28 )

Proč jim nedají dýky, aby se konečně pobili doopravdy. Národ by si od těch darmožroutů oddychl.

maruch ( 9. října 2017 15:44 )

Vždycky se musím začít smát ,když vyběhne nějaká (zaručeně přesná) tabulka od specializované průzkumné agentury, kdo má kolik procent! Nebylo by lepší to nechat na voličích! Zbytečně si trhnete kšandu!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa