Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Komunistka Semelová „sjela“ inkluzi. A řekla, kam ji dostaly zlobivé děti

Video se připravuje ...
Autor: zst - 
7. října 2017
14:40

Není nadšená ani z inkluze, ani z toho, jak málo čeští učitelé berou. Marta Semelová (KSČM), jednička pražské kandidátky strany, by chtěla platy pro pedagogy ve výši 130 procent průměrné mzdy. To vidí jako minimum. Současné dění kolem inkluze pak označila za pokusy na dětech, rodičích i učitelích.

Komunisté by nepřidávali dětem dvě hodiny tělocviku ve školách navíc, nerušili by povinnou maturitu z matematiky, ani by nevydělovali oblast sportu z ministerstva školství.

Zástupkyně KSČM Marta Semelová se pak při simulovaném hlasování během debaty „zdržela“, když přišlo na návrh zákona, podle kterého by sportovní dotace tekly přímo do klubů. Nyní je přerozdělují unie a svazy a právě s netransparentností přerozdělování byla spjata poslední aféra, která stála křeslo ministryni Kateřinu Valachovou (ČSSD).

Blesk.cz: Zavolali si vás někdy do školy kvůli tomu, že vaše děti zlobily?

„Ne, když moje děti byly ve škole, tak já jsem učila a vyslechla jsem si to ve sborovně.“

Šla někdy Marta Semelová „za školu“? Podívejte se:

130 procent průměrné mzdy je pro učitele minimum

„Když jsme tady viděli průzkum, kolik by lidé přáli učitelům, či nepřáli učitelům - ono je to pochopitelné, když u nás dvě třetiny nedosahují ani na průměrnou mzdu, každý by chtěl přidat. To znamená: ta levná práce je u nás vůbec velký problém,“ upozornila Semelová s odkazem na průzkum Phoenix Research pro Blesk.

Podle dotazování by i veřejnost přála učitelům vyšší platy. Přidání pedagogům není podle komunistické poslankyně samoúčel, ale prostředek k tomu, aby se vzdělávání skutečně zkvalitnilo. Kolik by dle ní měli brát učitelé? „130 procent průměrné mzdy, o kterých se mluví, je minimum,“ dodala Semelová, původní učitelka na prvním stupni základní školy.

Video  Záznam debaty o školství: Ostrá hádka Klause a Valachové o postižených dětech a sliby o platech učitelů  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

„Inkluze jsou pokusy na dětech i učitelích“

„To, co se spustilo, je další z pokusů na dětech, učitelích i rodičích a myslím si, že to výrazně poškozuje všechny. Jak ty děti tzv. inkludované, tak děti běžné, tak učitele,“ prohlásila pak Semelová na téma začleňování hendikepovaných dětí do běžných tříd, které má od loňského školního roku jiná pravidla.

„Inkludované“ děti dle ní dnes bývají paradoxně více vyčleněné a diskriminované, než když byly ve speciálních školách. „V tuto chvíli jsou odstrkávány mnohem víc, než dřív,“ dodala. Poslankyni mrzí, že neprošel návrh, aby se inkluze o dva roky odložila a proběhlo pilotní ověřování. To vytkl Valachové také zástupce hnutí ANO v debatě, někdejší rektor Ivo Vondrák.

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 ČTĚTE ZDE

KOMPLETNÍ KANDIDÁTKY PRO VOLBY 2017 NAJDETE ZDE

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
hanamackova ( 10. října 2017 15:13 )

Moc hezky jste to napsal,to víte že jim EET nevoní protože nemohou více krást

hanamackova ( 10. října 2017 15:10 )

Tady nadáváte na komunisty ale že jste měli vše zdarma to se vám hodilo.Každý měl nárok na zdravotní péči ,nikdo nežil v chudobě.Bohužel v dnešní svobodné zemi jsou mnohem horší zločinci.Mně dřív nic nechybělo kdo poctivě pracoval se uživil,postavil dům a na dovolenou se taky dostal.Nikdo nedřel dvanáct i více hodin denně. A na důchody peníze byli nebyly potřeba penzijní zlodějské fondy.Ty pouze okradou to co si tam lidé naspořili.Jenom učitelé pořád vykřikují jak mají malé platy. Jenom že jsou další profese fyzicky velmi náročné a zaměstnavatelé je okrádají.

tgbg ( 8. října 2017 07:54 )

KOMUNISTIČTÍ VLASTIZRÁDCI A ZLOČINCI MĚLI UŽ DÁVNO HNÍT V KRIMINÁLECH!!!!

eliska963852 ( 7. října 2017 21:27 )

Komouši jsou vlastizrádci, poslali na nás rusáky, aby nepřišli o koryta. Mučili, vraždili vlastní lidi.

plechac ( 7. října 2017 17:14 )

tonny44 -mate pravdu poslat do KLDR

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa