Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

„Měl jsem dvojku z chování za nevymáchanou hubu,“ přiznal Gazdík ze STAN

Video se připravuje ...
Autor: zst - 
7. října 2017
10:10

Dvojku z chování přiznal v Blesk Volebním souboji 2017 Petr Gazdík (STAN), lídr kandidátky ve Zlínském kraji. V debatě na téma školství uvedl, že se o přestávkách také několikrát „hustě porval“. Co by ale udělal s nízkými platy učitelů, nebo co by změnil na nových pravidlech inkluze?

Starostové a nezávislí by podpořili větší transparentnost v přidělování sportovních dotací, zvedli by totiž ruku pro to, aby prostředky mířily přímo k jednotlivým týmům, nikoliv do unií a svazů, které je následně přerozdělují. Naopak by ponechali povinnou maturitu z matematiky, neměnili by počet hodin tělocviku, ani by nechtěli vydělovat sport z ministerstva tak, že by vznikla odpovědná agentura spadající přímo pod premiéra.

Blesk.cz: Jaké neplechy jste tropil ve škole o přestávce?

„Já jsem na rozdíl od pana Klause tu dvojku z chování měl, za svoji nevymáchanou hubu. Protože jednou jsem jedné paní učitelce, která s námi chtěla válčit, a přišla a říkala, že tuhle válku vyhraje ona řekl, že i Hitler si myslel, že vyhraje válku a jak dopadl. O přestávkách jsem se několikrát hustě porval.“

A simuloval někdy předseda STAN nemoc, aby nemusel do školy? Podívejte se:

„Učitelům dáme průměrně 45 tisíc“

„Je to tady taková klasická politická diskuze, kdy už na sebe začínáme útočit,“ komentoval Gazdík přestřelky, které se strhly kolem platu učitelů a kariérního řádu. Exministryni školství Kateřinu Valachovou (ČSSD) pochválil za to, že za poměrně krátký čas v čele resortu stihla naopak změnu financování regionálního školství.

„To je jeden ze zásadních problémů českého školství, že průměrný ministr školství od revoluce vydržel 21 měsíců a žádný nestihl nic pořádně dotáhnout,“ podotkl. Souhlasil ale i s oponentem Valachové Václavem Klausem mladším (ODS). Dvě miliardy, které mohly jít na platy učitelů, jdou do inkluze a jedná se dle Gazdíka o „vyhozené peníze“.

„My se tady shodujeme napříč politickým spektrem, že 130 procent průměrné mzdy ve státě je něco, co bychom asi všichni chtěli. Starostové to chtějí posunout do konce volebního období na zhruba 45 tisíc korun průměrné mzdy,“ uvedl Gazdík.

Podívejte se na celou debatu o platech, ale také třeba o inkluzi:

Video  Záznam debaty o školství: Ostrá hádka Klause a Valachové o postižených dětech a sliby o platech učitelů  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

„Valachová hodila do inkluze granát“

„Inkluze je proces, který nějakým způsobem probíhal, a to, co se stalo, hodilo do toho procesu naprostý granát,“ uvedl  předseda STAN směrem k novým pravidlům začleňování hendikepovaných dětí. Jako radní pro školství Zlínského kraje prý vidí „naprosto zdecimované ředitele speciálních škol“.

Nejsem si jist, jestli to prospívá tomu jednomu člověku, to je případ od případu, ale určitě to ubližuje zbytku třídy. Je potřeba trošku vzít zpátečku, vyhodnotit inkluzi, zatím tak nikdo neučinil. Je to projekt, který je obrovsky nákladný a nepřinesl zatím v podstatě nic,“ míní Gazdík.

Co by Starostové a nezávislí rádi ve školství po volbách podnikli? Podívejte se:

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 ČTĚTE ZDE

KOMPLETNÍ KANDIDÁTKY PRO VOLBY 2017 NAJDETE ZDE

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
Nezadat ( 7. října 2017 13:41 )

Debilní gauner od malička!!!!

hejhej ( 7. října 2017 10:57 )

Opět Gazdík dokázal, jaký je trouba. To si blb myslí, že když se bude chlubit 2 z chování a nevymáchanou hubou, že získá voliče?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa