Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pro voliče cokoliv: Z Čunka je pirát z Karibiku, Babiše „seřezala malá holka“

Autor: simao - 
24. září 2017
16:29

Zatímco Němci volí již dnes, kampaň v Česku před říjnovými volbami teprve ke svému finále spěje. Politici v čase před volbami jsou schopni dělat (takřka) cokoliv. Jiří Čunek (KDU-ČSL), ač sám nekandiduje, podporuje lidovce na Zlínsku. A upozornil na sebe, když se převlékl za Jacka Sparrowa, piráta z Karibiku. To Tomio Okamura (SPD) se vydal vařit – do televize Šlágr. Mezi voliče do Plzně vyrazil Andrej Babiš (ANO). Na akci nazvanou Sporťáček, kde se převlékl do šermířského.

„Hejtman Jiří Čunek se převlékl do kostýmu piráta z Karibiku Jacka Sparrowa kvůli informaci o desetimilionové dotaci pro filmaře,“ uvedla zlínská KDU-ČSL na svém profilu na sociální síti.

Čunek alias Jack Sparrow

„Jsem pro každou legraci, tím spíš, když jde o dobrou věc,“ vzkázal na sociální síti Jiří Čunek. Ve volbách do Poslanecké sněmovny nekandiduje, křesla hejtmana a senátora mu stačí. A tak lidovce ve Zlínském kraji vede Ondřej Benešík, šéf sněmovního Výboru pro evropské záležitosti.

„Ahoj lidi, jak vám ubíhá víkend?“ uvádí taktéž na Facebooku favorit voleb Andrej Babiš (ANO). A jako jednu z priorit hnutí zmínil pro změnu podporu sportovišť. Akci Sporťáček v Plzni označil za „obří náborovou akci pro děti, na které si můžou vyzkoušet desítky různých sportů a rovnou se na ně zapsat“. Děti dle něj chtějí sportovat, jen často nemají kde. 

„Já tuhle akci podporuju už dlouho, a v Plzni jsem si na ní taky pořádně zablbnul. Přišel i náš Milan Hnilička (bývalý hokejový reprezentant a sněmovní kandidát za ANO – pozn.) a spolu jsme stříleli na hokejovou branku,“ popisuje Babiš.

Babiš v mundůru

Zkusil si prý i lukostřelbu, basketbal, florbal na invalidním vozíku. A také šerm, kvůli kterému se Babiš také převlékal. „Nejdřív si člověk musí navlíct všechny ty ochranné části šermířského mundůru a pak ho dobodá jedna malá holka... Byla ale fakt šikovná, seřezala mě pěkně,“ svěřil se Babiš.

Kuchař Okamura

Převlékal se i další ambiciózní politik. Předvolební propagaci na plné obrátky rozjel i šéf SPD Tomio Okamura. Politik, který výrazně zhubl a moří své tělo v posilovně, oblékl zástěru a vydal se do TV Šlágr vařit. „Můžete se těšit na moje originální recepty: kukuřičnou polévku a marinované kuřecí kousky,“ vzkázal voličům. 

Tomio Okamura se vydal do televize vařit. Tomio Okamura se vydal do televize vařit. | Facebook T. Okamury

Na jídlo a pití se však zaměřují i další politici. Spojila je přitom jedna věc – přepravka. Zatímco Marian Jurečka (KDU-ČSL) se vydal do Olomouckého kraje roznášet snídaně, volební lídr STAN Jan Farský distibuuje mezi voliči v Plzni burčák.

Marian Jurečka (KDU-ČSL) se vydal do Olomouckého kraje a rozdával snídaně u nádraží. Marian Jurečka (KDU-ČSL) se vydal do Olomouckého kraje a rozdával snídaně u nádraží. | Facebook M. Jurečky

Volební lídr STAN Farský s burčákem pro voliče Volební lídr STAN Farský s burčákem pro voliče | Facebook J. Farského

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
majojo ( 24. září 2017 23:21 )

Vždyť ten kripl vypadá jako kříženec Černovouse se Sandokanem! Takhle nevyadal Depp ani po nejhorším tripu! 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa