Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Která politička propila výplatu a kdo sníží daně? Politici se do sebe pustili ve studiu Blesku

Autor: bru - 
8. září 2017
18:04

V prvním Blesk Volebním souboji 2017 se střetli pravicoví i levicoví politici, tématem tentokrát byly platy, dávky i důchody. Co na nás politici chystají po volbách? A jak by hlasovali, kdyby jim na stole přistálo zvýšení důchodů nebo zrušení EET?

Do Volebního souboje Blesku 2017 přišli zástupci šesti stran a hnutí, které uspěly v průzkumu agentury Phoenix Research pro Blesk. Podrobnosti o něm najdete ZDE.

Pozvání do studia přijala jednička na kandidátce hnutí ANO pro Jihočeský kraj, poslankyně, která je zároveň ředitelkou jakosti v jedné z firem koncernu Agrofert – Radka Maxová. V debatě upozornila, že ANO plánuje ústupky v EET.

Debatoval i místopředseda KSČM. Politik, kterého kariéra stála už i monokly – to po útoku v roce 2006 – Jiří Dolejš. Poslanci vadí, že Češi dřou za málo peněz.

Hostem byla i jednička na kandidátce sociální demokracie v Libereckém kraji, ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. Místopředsedkyně ČSSD bývala redaktorkou časopisu Cosmopolitan. V politickém souboji vystoupila proti zrušení EET i jako zastánkyně progresivního zdanění.

Pozvání přijal i lídr ODS v Moravskoslezském kraji a politik, na jehož Facebooku nenajdete jedinou selfie – Zbyněk Stanjura. Během diskuse navrhl zrušit otcovskou dovolenou a snížit daně.

Debaty se účastnila i dvojka na kandidátce TOP 09 v Praze, žena, která se věnuje dobrovolnické práci, a to i v zahraničí – Markérta Pekarová Adamová. V souboji politiků přišla s návrhem, jak zvýšit platy.

Do diskuse se zapojil i lídr jihočeské kandidátky a místopředseda Sněmovny i KDU-ČSL – Jan Bartošek. Dříve pracoval jako terapeut s lidmi závislými na drogách. V debatě představil plán na pomoc rodinám.

MINIMÁLNÍ MZDA V ROCE 2018 PODLE PROFESÍ --> ZDE

Video  Volební souboj Blesku: O daních, důchodech a minimální mzdě  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...


Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa