Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Kandidát na poslance Vít Rakušan přišel o dítě. Teď se těší na syna

Video se připravuje ...
Autor: Jakub Veinlich - 
23. července 2017
06:02

Místopředseda hnutí Starostové a nezávislí Vít Rakušan se těší na druhé dítě. O jedno ale bohužel s manželkou přišli. Dostali novou šanci a v čase okolo voleb do Poslanecké sněmovny se jim má narodit zřejmě syn. On sám je dnes starosta Kolína, radní Středočeského kraje a kandiduje na poslance. Sám slibuje, že pokud ve volbách uspěje, jedné z funkcí se vzdá. Manželka ho podporuje. V pořadu Osoba blízká na něj ale prozradila, že je chaotický a občas zapomíná. 

Už druhé volební období se snaží starosta Kolína Vít Rakušan (STAN) zbavit město dluhů. Jde to prý ztěžka. V Kolíně už vyrůstá pátá generace Rakušanů. Sám na dětství vzpomíná rád – prošel si obdobím revolty a při studiích prý nebyl žádný premiant.

„Nebyl jsem žádný vzorný student, a to ani na gymplu, ani na vysoké škole. Nějaké ty důtky mě na tom gymplu neminuly,“ přiznal Rakušan a přisuzuje to také tomu, že byl třetí dítě a rodiče chtěli dělat kariéru, tak na něj tolik času nezbylo.

VIDEO: Podívejte se, co na sebe prozradil a co nám na něj práskla jeho žena 
Video  Vít Rakušan čeká s manželkou přírůstek do rodiny.  - Jakub Veinlich, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Rakušan je rozvedený a s bývalou manželkou se oba rovnoměrně podílejí na výchově šestileté dcery Agáty, se kterou se politik vrátil nedávno z týdenní dovolené. „Trochu mě rozesmálo, že po návratu mým rodičům říkala, že už ji ten táta taky občas lezl na nervy,“ řekl Rakušan Blesk.cz.

Současná i bývalá manželka prý spolu vycházejí, občas se spolu objeví všichni společně na jedné akci. V období voleb čeká Vít Rakušan narození dalšího dítěte. S manželkou Marií už jedno čekali. Příroda ale proti. „V loňském roce byl takový problém. Bylo to v té počáteční fázi,“ zavzpomínal pro Blesk.cz na smutné životní období Rakušan.

Úklid mu příliš nejde

Pokud to jde, rád si prý dojde zaběhat, přečte nějakou knihu anebo zahraje volejbal. Právě při něm se bývalý učitel němčiny a historie na kutnohorském gymnáziu poznal se svou stávající ženou. V politické kariéře ho podporuje. Doma je to s ním prý ale občas složitější, především s úklidem.

„Tam se trochu rozcházejí ty jeho představy, co je uklizeno, a moje představy, co je uklizeno,“ posteskla si Rakušanova osoba blízká, kterou byla v rozhovoru pro Blesk.cz právě jeho manželka Marie. Utíráním prachu ho prý raději ani nezatěžuje.

Vít Rakušan je starostou Kolína od roku 2010. Blesk.cz se ho proto před krajskými volbami ptal na hospodaření nejzadluženějšího města v regionu. 

Video  Vít Rakušan (STAN): Mohl více bojovat s dluhem Kolína?  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Kandidát na poslance je prý v jídle nenáročný, jediné, co prý nejí, je červená řepa. „Tu nejí. To je jedna z mála z věcí. Má oblíbenou historku ze školní jídelny, kdy si spletl červenou řepu s červeným zelím, ale nevím, čím to je,“ práskla na svého muže Marie Rakušanová.

V předvolebním seriálu Blesk.cz Osoba blízká už se rozpovídali o známých politicích příbuzní či kamarádi například Roberta Pelikána, Petra Gazdíka nebo Tomia Okamury. Připomeňte si, co na ně prozradili. 

VŠE O VOLBÁCH DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2017 ČTĚTE ZDE

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
free_lenders55 ( 21. července 2020 18:28 )

Ahoj,

Potřebujete pohotovostní půjčku? Musíte splácet dluhy? Potřebujete další kapitál pro zlepšení svého podnikání?
Půjčuji peníze lidem, kteří potřebují finanční podporu.

Chtěl bych použít toto médium k informování příjemce, že jsem připraven vám nabídnout kredit.

Nabízím;

Osobní půjčky

Úvěry na konsolidaci dluhů

Rizikový kapitál

Komerční půjčky

Firemní půjčky

Půjčky na školení

Hypotéky z jakéhokoli důvodu!


Pokud máte zájem, neváhejte mě kontaktovat s následujícími informacemi.

E-mail: rolle­rova­domi­nika@­senam­.cz

ninga ( 23. července 2017 09:36 )

Ale ten článek není o Miloši Zemanovi

zaka ( 23. července 2017 09:12 )

Slušný člověk a přeji hodně štěstí v osobním životě

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa