Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kalousek i lidovci se Starosty mají namále, tvrdí průzkum o volbách

Autor: val - 
18. května 2017
13:10

Jedničkou na české politické scéně je v preferencích dál hnutí ANO. Vedoucí pozici hnutí Andreje Babiše potvrdil i aktuální průzkum společnosti Phoenix Research, který mu přisoudil téměř 23 procent. Naproti tomu TOP 09 Miroslava Kalouska nebo koalice lidovců se Starosty podle šetření balancuje na hranici nutné pro vstup do Sněmovny. Sběr dat proběhl mezi 1. a 15. květnem na vzorku tisícovky lidí.

Průzkumu vévodí hnutí ANO s 22,9 procenty hlasů. Za ním je ČSSD s 15,2 procenty hlasů. Pomyslná bronzová příčka patří komunistům s 11,7 procenty.

Graf volební podpory podle průzkumu společnosti Phoenix Research Graf volební podpory podle průzkumu společnosti Phoenix Research | Phoenix Research

10,3procentní podporu má koalice lidovců se Starosty, kteří kvůli spojení musí pro vstup do Sněmovny dosáhnout 10 procent hlasů. Zbylé strany musí dosáhnout pětiprocentní hranice.

Ta uniká o desetinu procentního bodu Kalouskově TOP 09. Druhé nejsilnější pravicové straně, ODS, předpovídá průzkum 7,4 procenta.

Takto se podle Phoenix Research za poslední týdny změnily názory voličů. Takto se podle Phoenix Research za poslední týdny změnily názory voličů. | Phoenix Research

„Popularita hnutí Andreje Babiše mezi respondenty vlivem aktuálních událostí však mírně poklesla (o 0,6 procentního bodu – pozn. red.). S výrazným odstupem druhé nejvyšší vyjádřené podpory dosáhla strana premiéra Bohuslava Sobotky, ČSSD. Oproti předchozímu měření došlo k drobnému jednoprocentnímu nárůstu obliby této vládní strany,“ okomentoval výsledky ředitel agentury Jan Kubáček.

Video  Z vládní krize bude těžit body hlavně Babiš, říká Kubáček.  - Jakub Veinlich, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 ČTĚTE ZDE

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
LubomirB ( 25. května 2017 13:46 )

Trocha slušnosti by Vám neuškodila. A taky respekt k názorům ostatních.

franta54 ( 22. května 2017 09:22 )

je mi vás líto jelikož se projevujete ztrátou paměti a nebo chorým mozkem

franta54 ( 22. května 2017 09:14 )

Lide kteří podporuji Kalouska či ODS a ČSSD považuji za choré mozky a při nejmenším ztrátu paměti a je mi je upřímně líto

LubomirB ( 19. května 2017 15:33 )

Blesk očividně nefandí demokratickým stranám a tedy ani demokracii. A z diskusí se zdá, že jej čtou hlavně sprostí a nenávistní trollové. Naštěstí soudně uvažující lidé se rozhodnou sami, koho volit. Já např. věřím, že TOP 09 se svou "Vizí 2030" opravdu dosáhne dvojciferného výsledku, a že se podaří sestavit demokratickou vládu, bez Ano, komunistů a jiných "přátel starých pořádků".

MLudvika ( 19. května 2017 15:32 )

souhlasím, pobavil jste mne - lépe bych to nenapsala

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa