Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

ODS má spojence pro sněmovní volby. Fiala si „plácl“ se Soukromníky

Autor: ČTK - 
21. února 2017
18:48

Opoziční ODS se dohodla na spolupráci se Stranou soukromníků před letošními volbami do Poslanecké sněmovny. Předseda ODS Petr Fiala o tom informoval poté, co v úterý odpoledne spolupráci podpořila výkonná rada strany. Soukromníci by měli obsadit zhruba 40 míst na kandidátkách ODS, a to ve všech krajích. Podle Fialy svazek zabrání tříštění sil na pravicové straně politického spektra a posílí pozici obou stran do voleb.

Fiala novinářům řekl, že spolupráce ODS pomůže ve volbách, ale diskuse se zástupci Soukromníků také může obohatit o další zkušenosti program, který nyní ODS dotváří a představí v polovině dubna. „ODS se za živnostníky, za střední a malé podnikatele dlouhodobě staví,“ uvedl Fiala. V programech obou stran vidí hodně společného, takže úterní rozhodnutí považuje za logický krok.

Strany budou v předvolební kampani vystupovat pod názvem ODS s podporou Soukromníků, uvedla ODS v tiskové zprávě. Podle předsedy Soukromníků Petra Bajera je dohoda výsledkem zhruba čtvrt roku trvajících jednání. „Jsem rád, že jsme se k tomuto kroku dopracovali a dali veřejnosti jasné stanovisko, co a jak chceme dělat,“ zmínil. Strany chtějí podle předsedů pomáhat aktivním a pracovitým lidem a snižovat byrokratickou zátěž.

Strana soukromníků získala v posledním sněmovních volbách v roce 2013 0,26 procenta hlasů, v dolní komoře parlamentu proto nemá zástupce. ODS má díky zisku 7,72 procenta hlasů ve Sněmovně 16 členů strany.

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 ČTĚTE ZDE

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
joudajoudovy ( 22. února 2017 08:37 )

joj! pokrytecke ODS se svou hlasnou troubou fialou se spoji se soukromniky. dotaz: p.fiala nema problem se senatorem valentou,ktery podporuje soukromniky a mimo jine je multimilionar a vlastini media? tato vada na krase u valenty nevadi a u babise ano? Ivo Valenta(3.srpna 1956 Čeladná) je český podnikatel a politik,majitel skupiny herního průmyslu SYNOT a spoluvlastník firmy vydávající internetové Parlamentní listy.Od října 2014 senátor a bývá označován jako český „král hazardu“. Vyučil se nejprve kuchařem,později vystudoval Střední hotelovou školu v Mariánských Lázních.Jeho prvním a zároveň posledním zaměstnaneckým poměrem byl zástupce ředitele provozu na hotelu Všemina na Zlínsku.(ze by se kuchtik za pomoci rude knizky dopracoval do vedeni hotelu?) Od roku 1989 podniká.Začínal koupí bývalé čistírny peří,provozoval prodejnu s potravinami.V roce 1991 firma SYNOT.Zastává post předsedy představenstva kyperské společnosti WCW World Capital Ventures Cyprus Limited,která je mateřskou společností hazardní skupiny Synot. V roce 1994 založil projekt Fotbalové akademie.V roce 2000 založil Nadaci SYNOT.V období,kdy odvody na veřejně prospěšné účely nahrazovaly hazardním společnostem daň z příjmů,do nadace vkládaly přes 160 milionů,v roce 2012 činily příspěvky společností skupiny Synot 36 milionů Kč.Na jaře 2015 získal poloviční podíl ve firmě Our Media a.s.(internetové Parlamentní listy).V březnu 2016 plánovala tato firma koupi třetinového podílu v regionální televizi Praha TV. V roce 2004 byl obviněn z trestného činu podplácení.Za účast v aféře byl potrestán v disciplinárním řízení zákazem činnosti ve fotbale na dva roky a pokutou 100 000 Kč.Soud mu za trestný čin uložil pokutu ve výši 350 000 Kč a čtyřměsíční podmíněný trest.Od roku 1998 je občanem státu Monako, je také daňovým rezidentem Monaka.Z důvodu kandidatury v krajských volbách si přenesl v roce 2016 trvalé bydliště do Zlína. co dodat? zlodej ke zlodeji seda, hura do voleb a penize do danoveho raje.

zednik ( 21. února 2017 21:06 )

K tomu lze jen dodat, že si Soukromníci z 0,29% polepší zhruba na 4,5%

hejhej ( 21. února 2017 19:44 )

Soukromníky podporuje "král hazardů" Valenta. Ten by měl být spíše v kriminále než v politice. ODSáci, jen tak dál do politického propadliště a ještě s navrženými kandidáty jako je: M. Benda,Němcová, Stanjuta a pod.

1pravda1 ( 21. února 2017 19:39 )

ODS je tady od revoluce a stačilo - Klausova, Topolánkova a Nečasova vláda - tragedie, máme ještě paměť!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa