Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

U Chovance vznikla skupina na ochranu voleb v Česku. Vnitro tají detaily

Autor: val - 
16. února 2017
09:15

Na ministerstvu vnitra vedeného Milanem Chovancem (ČSSD) funguje od února specializovaná skupina na ochranu voleb. Je součástí Centra proti terorismu a hybridním hrozbám (CTHH), ale příliš se o ní neví. Deník Právo se pokusil získat o ní základní informace, resort podle něj však pouze mlží.

„O projednávaných oblastech, členech skupiny a výstupech nad rámec uveřejněné zprávy nelze podávat další informace. Obecně lze sdělit, že každý úsek průběhu voleb může být podroben testu odolnosti, což je právě předmětem činnosti skupiny,“ řekl deníku Jiří Korbel z tiskového oddělení ministerstva vnitra.

Vnitro už dříve v tiskové zprávě informovalo, že má skupina vytipovat slabá místa a „prověřit všechny potenciální scénáře útoku na demokratický průběh voleb“. Může se prý jednat o kybernetické útoky, případně napadení hlasování ze zahraničí nebo incidenty při volebních shromážděních.

„Činnost skupiny je vedena v utajovaném režimu. Skupina nebude poskytovat informace o své činnosti veřejnosti,“ stálo ve zprávě.

Skupina vznikla na vnitru 1. února jako reakce na informace o pokusech ovlivňovat volby ve světě. Podle některých z nich například Rusko mělo ovlivňovat americké prezidentské volby ve prospěch Donalda Trumpa.

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 ČTĚTE ZDE

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
joudajoudovy ( 17. února 2017 08:06 )

stacilo by, aby zahajit trestni rizeni na svuj podvodne ziskany vysokoskolsky titul z plzne.

joudajoudovy ( 17. února 2017 08:04 )

v cem spociva chovancova ochrana voleb? zdrazenim se omezi internet k vyvraceni demagogie. demagogove se svymi zvasty budou mit prim v mediich. najati a uplaceni volici, kteri na povel obsadi volebni mistnosti, aby volili socany, neb kazde sosce se hodi par fufnu. najata a uplacena volebni komise, ktera pri scitani vymeni volebni listky, aby vyhrali socani, neb primorska dovolena se hodi. neco mi to pripomina? volebni rok 1946, kdy vyhrali komunisti a gottwald se stal predsedou vlady. rok 1948, s pomoci zbrani, ktere chovanec tak mohutne prosazuje, vse dokonal. ze by se socani se svymi kamosi pripravovali na politicky prevrat a uchopeni moci? americky poradce zna, jak se meni dejiny v ramci nastoleti pofiderni demokracie.

krupan10 ( 17. února 2017 06:04 )

strašné, co se tady děje. Takoví hovada nám vládnou.

havran2 ( 16. února 2017 11:00 )

Chovanec se může tak akorát na chirurgii ořezat,už má malé všechny obleky !

maryfox ( 16. února 2017 10:17 )

Když Chovanec, tak to bude skupina na ochranu vítězství socanů na věčné časy.Už teď by to měla řešit policie, kdyby ovšem nebyla tak těžce Tuhá a tím nedůvěryhodná.  

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa