Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Klaus dumá, jak mu Forejt pomůže z „malé loužičky české“ do Evropy

Autor: kal - 
3. ledna 2017
18:05

Exprezident Václav Klaus se znovu zastal bývalého šéfa hradního protokolu Jindřicha Forejta. Na Rádiu Impuls zmínil, že by mu Forejt mohl pomoci angažovat se v politice evropských rozměrů. Klaus zároveň nevyloučil, že bývalý protokolář zakotví u něj na institutu.

„Já myslím, že to je škoda. A o tom, co s ním bude dál, nevím. Přál bych mu smysluplné angažmá, které by mohlo jeho mimořádnou šíři znalostí využívat. Že bychom ho mohli využít v našem institutu, nad tím se zamyslíme. Já teď raději vstupuji do evropských politik, než do té naší malé loužičky české, tak možná že v tom by mohl něco pomoci,“ uvedl Klaus o Forejtovi na Impulsu.

Šéf protokolu na Hradě skončil ze zdravotních a osobních důvodů v prosince poté, co se v médiích objevilo video, na kterém má holdovat bílému prášku. V tu dobu už měl na Hradě zapečetěnou kancelář. Následně pak Forejt ukončil i malý úvazek, který měl na ministerstvu zahraničí.

Klaus by chtěl v Česku volby jako v Americe

Klaus vyjádřil také obavy nad nadcházejícími volbami do Poslanecké sněmovny. Podle něj hrozí, že se stanou pouze nezajímavou přetahovanou politických stran o voličské hlasy.

„Já bych považoval volby za zajímavé, kdyby byly o něčem. Kdyby byly takové, jako v Americe, kde se utkaly dva jasně protichůdné pohledy na svět, tak bych se na volby strašně těšil a považoval bych je za přelomovou událost. Já mám ale hrůzu, že něco takového u nás nenastane,“ zmínil Klaus.

„Pokud se volby stanou pouhou přetahovanou koaličních stran o procenta, tak mě v podstatě nezajímají. Já nemohu říct, že volby jsou nedůležité, ale volby jsou důležité, jen pokud jsou o něčem, a já mám hrůzu, že u nás o něčem nebudou a voliči nebudou vědět, jak se mají rozhodovat,“ dodal bývalý prezident.

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
gemino ( 3. ledna 2017 19:07 )

 Ruka ruku myje, buzna buznu kryje...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa