Během studií na zemědělské univerzitě v Praze vypomáhal i na rodinné farmě. Nejvíce ho bavila jízda na traktoru, což bylo lehčí než ráno vstát a házet hnůj nebo dojit krávy. „Práce v zemědělství je velice zajímavá a myslím si, že je důležité, aby zemědělci šli touto cestou, ale pro mě byla opravdu zajímavější ta rostlinná výroba,“ uvedl ve speciální debatě ke krajským volbám v Pardubickém kraji na Blesk.cz Řehounek. 

Z jeho pohledu je kromě dopravy mezi všemi kandidáty na post hejtmana Pardubického kraje rezonuje kromě dopravy také zdravotnictví. „Já si myslím, že se postupně nějakým způsobem slaďujeme a že ten krok sloučení nebo fúze byl krokem správným směrem. Z té akciovky se, pokud se nemýlím, stala sedmá největší nemocnice v České republice a její pozice je vůči zdravotním pojišťovnám a i vůči ministerstvu samozřejmě výrazně silnější, než když to bylo pět akciových společností,“ upřesnil Řehounek. 

Na záznam debaty z Pardubického kraje se můžete podívat zde:
Video
Video se připravuje ...

Záznam debaty lídrů Pardubicka: Kdo zavinil dopravní kolaps v kraji? Blesk TV

Na dalším postupu se ale zatím podle něj neshodnou. Jako náměstek primátora Pardubic se totiž snaží o alokaci pozemku v rámci právě dokončovaného územního plánu města pro případnou stavbu nové budovy nemocnice. „Já doufám, že budeme všichni po volbách a možná i před volbami mluvit věcně,“ doufá Řehounek. 

V souvislosti s Řehounkem se řešil i střet zájmů

V souvislosti s Řehounkem se ale v Pardubicích řešil střet zájmu. Společně s tamní radním ČSSD založil nadační fond Naše nemocnice, kterému pak měl být odklepnut dar ve výši půl milionu korun. „My jsme nemohli schválit ten dar, my jsme jako rada města doporučili zastupitelstvu, aby tento náš názor nebo nápad zvážili a podpořili ho,“ vysvětluje s tím, že nakonec tento návrh zastupitelstvu nepředložili.

Do krajských voleb v Pardubickém kraji vyrazilo hnutí ANO s poněkud neurčitým heslem: Chceme lepší Česko, chceme lepší Pardubický kraj. Konkrétní krok ve zlepšení příjmové situace občanů, kteří téměř z poloviny případů nedokážou utáhnout neočekávaný náklad ve výši 9 700 korun, vidí nalákání mladých zpět do technických oborů.

Kraj by se měl zaměřit na pomoc s rekvalifikací

Navíc zaměstnavatelé si mají často stěžovat, že nemají dostatek lidí, ale na druhou stranu se bojí sáhnout do struktury středního vzdělávání, protože například jejich děti studují na gymnáziu. „Je to tedy spíše o tom podívat se, jak může kraj pomoci například při rekvalifikacích, při nějakých takových věcech a to je jedna z věcí, kterou chceme v rámci toho lepšího Pardubického kraje udělat,“ vysvětlil Řehounek.  

Ve svých posledních třiceti vteřinách pak poukázal na to, že hnutí Ano přivedlo kvalitní politiky nejen do státní politiky, ale také do komunální a stejně kvalitní tým mají připravený i v případě krajských voleb v Pardubickém kraji. 

Na video ze závěrečných 30 vteřin lídrů kandidátek pro Pardubický kraj se můžete podívat zde:
Fotogalerie
19 fotografií