Zástupce ČSSD Radek Cikl je osmičkou na kandidátce v Libereckém kraji a v předvolební debatě zastoupil lídra Pavla Svobodu. Cikl je ředitelem stavební průmyslové školy v Liberci a v minulosti působil jako náměstek hejtmana pro školství. Je dostatečně kompetentní pro vedení školy? Skočil si někdy na lyžích, jakožto předseda sdruženářů ve Svazu lyžařů ČR? Čtěte ZDE.



Na post hejtmana v Libereckém kraji kandiduje také válečný veterán František Gábor (TOP 09). Narození prvního syna „promeškal“ ve válce, o to víc si ho užívá teď. Proč byl tolikrát neúspěšný ve své kandidatuře a jaký problém by jako hejtman řešil jako první? Více se dozvíte ZDE.



Nejmladší z kandidátů, kteří mají podle průzkumu agentury Phoenix Research šanci na úspěch, je zástupce Pirátské strany Ondřej Kolek. Pracoval ve firmě na výrobu nanomateriálů. Jejich využití vidí hlavně v úpravě vody nebo vzduchu. Může tak mladá strana, jakou jsou Piráti, nabídnout potřebné zkušenosti? A jak by Kolek financoval střední školství v kraji? Dočtete se ZDE.



Na hejtmana chce kandidovat také poslanec Stanislav Mackovík (KSČM). Dlouholetý šéf a ředitel záchranné služby v Liberci hledá peníze především na renovaci krajské nemocnice v Liberci. Co dělal v Doněcké lidové republice? A proč ho sledovala StB? Čtěte ZDE.



Současný hejtman Martin Půta (STAN) čelí obvinění z korupce. Soud kauzu zatím neprojednal, Půta přesto kandiduje znovu. Cítí se být za kauzu zodpovědný a proč se s některými lidmi, kteří v ní figurují, scházel na benzinové pumpě? Kde by hledal finance na opravu silnic? Více se dozvíte ZDE.



Zástupcem ODS, který chce kandidovat v krajských volbách na post hejtmana, je starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Bývalý pedagog a ředitel středního učiliště se v politice umí pohybovat i díky řadě kázeňských přestupků, které řešil s učni. Bojí se nedůvěryhodnosti ODS kvůli kmotrům? Jak by řešil krizi zdravotnictví v kraji? I o tom se dočtete ZDE.



Josef Šedlbauer kandiduje za koalici Změny pro Liberecký kraj a Strany zelených. V předvolební debatě zastoupil lídryni Změny Zuzanu Kocumovou. Profesor chemie působí na TUL a v dozorčí radě dopravního podniku. Proč riskoval hmotnou prohru v sázce, když platí za kritika hazardu? Je nekoncepčnost jeho práce jen politickým krytím libereckého dopravního podniku? Dozvíte se ZDE.



Hejtmankou by ráda byla také Lidie Vajnerová, která hájí v krajských volbách barvy Budoucnosti pro Liberecký kraj. Stojí za projektem Babylon a iQlandie, kde je Liberecký kraj partnerem. Viděla by v tom jako hejtmanka střet zájmů? A proč se bojí, že by její vnučky musely chodit kvůli uprchlíkům zahalené? Dočtete se ZDE.



Vůbec poprvé jde do krajských voleb ANO. To vyslalo do boje lídryni krajské buňky Jitku Volfovou. Zastupitelka České Lípy ráda jezdí do českých hor. Proč nehlasovalo ANO na Liberecku jednoznačně pro ni jako pro vedoucí buňky? Jak chce pomoci zdevastované infrastruktuře? Čtěte více ZDE.

Podívejte se, jak jsou na tom lídři na Liberecku se znalostí kraje:

Video
Video se připravuje ...

Kdy hořel Ještěd a co se peče na Liberecku? Ověřte si, jak znáte kraj pod Kotlem Blesk TV

Vše o krajských a senátních volbách 2016 čtěte zde