Podnikatel v oblasti zemědělství, lesnictví nebo chovu jelenů, ovcí a koní se zasazuje o obnovu krajiny v Českém středohoří. Dosud nezastával žádnou politickou funkci. V roce 2013 sice kandidoval do Poslanecké sněmovny, ale neuspěl. Zvolen nebyl ani v komunálních volbách v roce 2014. V letošních krajských volbách si ale věří.

„Není to jenom o mně, ale je to o celém tom kolektivu, o celé té koalici jak pirátů, tak zelených, jsou tam velice zajímavé osobnosti,“ řekl na úvod debaty Blesku.

Jako největší problémy Ústeckého kraje vidí Pitek nezaměstnanost, velké množství sociálně vyloučených lokalit a špatný zdravotní stav obyvatelstva. „Ten je dán v některých lokalitách stále ještě špatným stavem životního prostředí, jako třeba Mostecko, oblasti kolem šachet, kde se těží hnědé uhlí,“ uvedl Pitek. Dále ho trápí nedodělaný integrovaný dopravní systém.

Desítky milionů do pozemků

Pitek si svým podnikáním přišel na miliony. Během debaty rozkryl, odkud peníze hlavně přišly. „V Praze jsem měl dlouhou dobu firmu na sádrokartony, kterou jsem loni ukončil a veškeré peníze, které jsem kdy vydělal, tak místo abych si kupoval drahá auta, jsem dával do pozemků, které jsem kupoval. Koupil jsem i několik nemovitostí ve velmi špatném stavu a ty jsem začal opravovat a zvelebovat,“ řekl Pitek.

Video
Video se připravuje ...

Daniel Pitek, piráti a SZ: Pravda o mně jako milionáři Blesk TV

Kolik peněz „věnoval“ na pozemky v kraji, nebyl schopný přesně říct. „Řádově několik desítek milionů určitě,“ uvedl. Pitek i přiznal, že významnou část jeho příjmu tvořily také dotace. „Tak čtvrtina si myslím, že to bude,“ prozradil.

Během svého 30vteřinového projevu vyzval voliče, aby přišli k volbám. „Základní 4 oblasti, které může kraj ovlivnit, je vzdělání, zdravotnictví, sociální služby a doprava. V těchto oblastech v kraji jsou největší nedostatky a my víme, jak tyto nedostatky vyřešit a tím zlepšit celkovou kvalitu života obyvatel v Ústeckém kraji. Proto přijďte 7. a 8. října volit a budeme rádi, když budete volit číslo 77,“ uzavřel.

Video
Video se připravuje ...

30 vteřin pro lídry Ústecka. Jejich sliby voličům. Blesk TV

Fotogalerie
13 fotografií

Vše o krajských a senátních volbách čtěte na Blesk.cz zde