„Velký problém je životní prostředí, nezaměstnanost a odchod zejména mladých lidí z kraje,“ pojmenoval potíže Moravskoslezského kraje Lukáš Curylo v předvolební debatě Blesku. Co by s tím lídr kandidátky lidovců jako nový hejtman udělal?

„Začíná to od lokálních topenišť, přes odpovědnost za svoji firmu za to, jak ničí, nebo neničí naše prostředí, tak po velké podniky, které zaměstnávají na jednu stranu velké množství lidí, na druhou stranu jsou ale největšími znečišťovateli,“ upozornil Curylo.

Střet zájmů kvůli dotacím?

Lukáš Curylo stojí v čele Charity České republiky. Právě ta ale potřebuje k existenci státní a krajské dotace. Pokud by voliči dostali Curyla až do vedení kraje, byl by ve střetu zájmů. „V případě, že bych ve volbách uspěl a stal bych se hejtmanem, tak bych rezignoval na funkci ředitele Charity České republiky,“ řekl na rovinu Curylo.

Curylo čelil otázce na tělo i od kandidáta za hnutí Úsvit a Blok proti islámu. Podívejte se, jak odrážel útok týkající se muslimů:

Video
Video se připravuje ...

Lídr lidovců z Ostravska Curylo: Jak se má pomáhat uprchlíkům. Blesk TV

Proč volit právě Lukáše Curyla? Rodinné pasy, pasy pro seniory, dostupné sociální služby, to všechno Curylo voličům slíbil, pokud ho zvolí. Co dalšího zaznělo? Podívejte se na celý vzkaz lidoveckého kandidáta:

Video
Video se připravuje ...

30 sekund pro lídry Moravskoslezského kraje: Tohle slíbili voličům. Blesk TV

Sedmého a osmého října rozhodnete i o tom, kdo bude ve vašem kraji přerozdělovat miliony. Stále nevíte, koho volit? Podívejte se na celý díl předvolební debaty Blesku z Moravskoslezského kraje:

Video
Video se připravuje ...

Debata Blesku z Ostravska: O problémových Romech a OKD Blesk.cz

A nahlédněte i do zákulisí debaty:

Fotogalerie
30 fotografií

Krajské volby 2016 na blesk.cz zde >>>