„Životní prostředí, nezaměstnanost a odchody mladých lidí a nebo vůbec lidí z našeho kraje,“ vypočítal Babka to, co podle něj trápí Moravskoslezský kraj ze všeho nejvíc. Řešení má podle něj v rukou vláda. Ta by kraji měla pomoct s podporou podnikání a tím pádem i se vznikem nových pracovních míst.

„Kdyby mě nechtěli, tak mě tam nezvolí“

Josef Babka pracuje pro kraj, pro Ostravu, pro Vítkovice a tak bychom mohli pokračovat dál, až bychom pracovních míst napočítali celkem osm. Je ale ještě vůbec možné pracovat z tolika židlí na 100 %?

„Kdybych neplnil, tak ta místa nemám. Každá funkce je volená nebo jmenovaná, a pokud by nebyla spokojenost, tak na těch místech určitě nebudu,“ hájil se Babka v předvolební debatě Blesku.

Lídr kandidátky KSČM nicméně sám připustil, že pokud by se stal hejtmanem, některé funkce opustí. Které by to byly, říct ale nechtěl.

Jak dlouho už se připravuje na funkci hejtmana? Podívejte se na video:

Video
Video se připravuje ...

Lídr Babka o své práci: Nemá toho moc? Blesk TV

Proč volit právě jeho, to se lídr KSČM snažil vysvětlit tak horlivě, že při tom společně s kandidátem lidovců srazil mikrofonem sklenice. „Nedojde k privatizaci veřejných služeb, nebudeme privatizovat ani nemocnice, ani sociální služby, ani školství,“ sliboval Babka.

Co dalšího Babka vzkázal voličům? Podívejte se na video:

Video
Video se připravuje ...

30 sekund pro lídry Moravskoslezského kraje: Tohle slíbili voličům. Blesk TV

Volby jsou za dveřmi, svůj hlas do uren půjdeme vhodit už 7. a 8. října. Pokud jste se ještě nerozhodli, komu ho dáte, možná vám v tom pomůže předvolební debata Blesku z Moravskoslezského kraje. Podívejte se na video:

Video
Video se připravuje ...

Debata Blesku z Ostravska: O problémových Romech a OKD Blesk.cz

Nahlédněte i do zákulisí debaty:

Fotogalerie
33 fotografií

Krajské volby 2016 na Blesk.cz zde >>>