Bezpečnost, úbytek mladých a perspektivních lidí a problémy s dopravou – to jsou podle Oto Košty hlavní problémy Olomouckého kraje. Špatné zkušenosti ze silnic má i on sám: „Já jezdím ke své pratetičce do Přerova, jehož průjezdnost by se dala nazvat neprůjezdností zvláště v odpolední špičce, 50 minut a je to 18 kilometrů. To je prostě tragédie, do východních Čech, do Vysokého Mýta jezdím 110 kilometrů hodinu deset.“

Podle Košty je to jedna z hlavních věcí, které je potřeba změnit. Důraz v debatě Blesku kladl i na železniční dopravu.

Do politiky za splněním snu o postavení nemocnice?

Oto Košta se netají tím, že jeho otec postavil továrnu na autobusy a sám by prý něco podobného taky rád dokázal, ovšem ve zdravotnictví. „Mám už vymyšlený projekt, bude to klinika zdraví. Bude to určitě privátní a budu ji realizovat já jako privátní osoba, nikoliv jako hejtman Olomouckého kraje,“ vysvětlil Košta své ambice, které prý vznikly v době, kdy ještě ani nebyl v hnutí ANO.

Jak se chce Oto Košta vyhnout stejnému scénáři, který si jako hejtman prožil David Rath? Podívejte se na video:

Video
Video se připravuje ...

Lídr ANO Košta chce stavět nemocnici: Jako Rath nedopadnu! Blesk TV

Proč volit Oto Koštu?

Všichni kandidáti dostali v předvolební debatě Blesku svých třicet vteřin na to, aby oslovili voliče. „Třicet pět let pracuji jako praktický lékař, takže se komplexně starám o lidi a znám jejich obtíže a problémy. Já bych tu zkušenost chtěl přenést do kraje, abych provedl jeho rychlou diagnózu, racionální a účinnou, pokud možno bezpečnou léčbu,“ lákal Košta občany Olomouckého kraje.

Poslechněte si celý vzkaz Oto Košty voličům:

Video
Video se připravuje ...

30 sekund pro lídry Olomoucka: Poslechněte si jejich sliby Blesk TV

Volby jsou za dveřmi, svůj hlas do uren půjdeme vhodit už 7. a 8. října. Pokud jste se ještě nerozhodli, komu ho dáte, možná vám v tom pomůže předvolební debata Blesku z Olomouckého kraje. Podívejte se na video:

Video
Video se připravuje ...

Lídři Olomoucka debatovali ve skleníku: Kdo může za dluh kraje? 

Nahlédněte do zákulisí debaty:

Fotogalerie
40 fotografií

Krajské volby na Blesk.cz zde >>>