Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ostravsko trápí práce i vyloučené lokality. Co na to adepti na hejtmana?

/
  • Kdo se chce stát hejtmanem Moravskoslezského kraje?
    14. září 2016 ● 12:30

    Další debatu v předvolebním seriálu odvysílá Blesk.cz už ve čtvrtek ve 13 hodin. V Ostravě budeme zpovídat kandidáty na hejtmana Moravskoslezského kraje. Utká se 8 lídrů, kteří by podle exkluzivního průzkumu agentury Phoenix Research získali ve volbách více než 5 procent hlasů. Tématem bude nezaměstnanost v kraji, znečištěné ovzduší a problém vyloučených lokalit.

  • 1.

    Josef Babka

    Šedesátiletý Josef Babka kandiduje za KSČM, je radním kraje, zastupitelem Ostravy a pracuje také v podniku Vítkovice. V minulosti se živil jako dělník v ocelárně nebo jako právník. Je ženatý, má tři děti a mezi jeho záliby patří rybaření nebo vaření.

    Josef Babka (KSČM)
    Autor: Archiv CNC

  • 2.

    Lukáš Curylo

    Lukáš Curylo je dvaačtyřicetiletý kandidát lidovců, který se narodil v Ostravě a taky tu studoval. Řídí Charitu České republiky a má čtyři děti. Věnuje se také školení a lektorské činnosti.

    Lukáš Curylo (KDU-ČSL)
    Autor: ČTK

  • 3.

    Liana Janáčková

    Lianě Janáčkové je dvaašedesát let, má dvě dcery a pracuje jako starostka Městského obvodu Mariánské hory a Hulváky. Je také zastupitelkou Moravskoslezského kraje. Do voleb kandiduje za Nezávislé. Proslula svými ostrými výroky na adresu Romů.

    Liana Janáčková (Nezávislí)
    Autor: ČTK

  • 4.

    Petr Jančík

    Lídrem společné kandidátky hnutí Ostravak a Starostů je Petr Jančík. Je mu 56 let, je ženatý a má čtyři dcery. Pracuje na univerzitě jako pedagog a výzkumník, zabývá se životním prostředím. Politické zkušenosti sbíral jako zastupitel Ostravy a také jeho městské části Poruba. Ve volném čase se věnuje potápění a létání.

    Petr Jančík (Ostravak)
    Autor: Hnutí Ostravak

  • 5.

    Pavel Koruna

    Pavel Koruna kandiduje za Úsvit a Blok proti islamizaci a je v politice nováčkem. Je mu 47 let a pracuje jako báňský záchranář. Je ženatý a má jednu dceru. Mezi jeho záliby patří hlavně sportovní letectví.

    Pavel Koruna (Úsvit a Blok proti islamizaci)
    Autor: Úsvit - Národní koalice

  • 6.

    Miroslav Novák

    Miroslav Novák je současný hejtman Moravskoslezského kraje, kterému je 44 let. Je ženatý, má tři děti a mezi jeho zájmy patří sport a historie. Skoro celý život pracuje jako politik.

    Miroslav Novák (ČSSD)
    Autor: ČTK

  • 7.

    Jakub Unucka

    Sedmačtyřicetiletý Jakub Unucka vystudoval strojní inženýrství a je ředitelem firmy zabývající se identifikačními systémy a místostarostou obce Klimkovice. Ve volném čase se angažuje v oblasti zlepšování ovzduší v regionu nebo historii. Je ženatý a má dceru.

    Jakub Unucka (ODS)
    Autor: Jakub Unucka

  • 8.

    Ivo Vondrák

    Ivo Vondrák z ANO je sedmapadesátiletý rektor Vysoké školy báňské - Technologické univerzity Ostrava. Mimo jiné také hlavní autor projektu vybudování jednoho z největších superpočítačů v Evropě a hráč tenisu.

    Ivo Vondrák (ANO)
    Autor: ČTK

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

aaobcanka: Hlavně stopněte útěky moravských zubařek a učitelek do metropole ! Do Prahy - Uhříněvsi a Kolovrat utekly z Olomouce a možná i Ostravy mladé zubařky, jež byly, Moravanky, čisté jako lilie. Posléze se, žel, zkazily. Snad ne po své šéfce, v uhříněvsko-kolovratském slangu zvané zlatokopce, která si nejen účtuje mega - ceny za každý pohyb ruky, ale postavila si v Kolovratech zubařské centrum za možná desítky miliónů. Hádejte, kde stamilióny privátní zubaři berou ?

(15. 09. 2016 03:34)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy