Alexander Černý pracoval v minulosti pro Československou lidovou armádu. A jak řekl v předvolební debatě Blesku, kdyby se vrátil v čase, nic by na tom neměnil.

Moderátorka Klára Brunclíková se ho ptala i na zpětnou odpovědnost, kterou právě teď žádají v Německu – tam řeší trestní oznámení na někdejší komunistické špičky kvůli zabití 5 Němců na československých hranicích.

Alexander Černý po delší debatě sice kývl na to, že je pro zpětnou odpovědnost, zároveň ale také upozornil, že není příznivcem soudů velmi starých kauz.

„Vím, že se ale tímto způsobem dá napáchat mnoho křivd, a je potom úplně jedno, jestli ty staré křivdy mají nahrazovat ty nové křivdy, nebo jestli se má vytloukat klín klínem. Prostě tohle je politika, která se mi z gruntu nelíbí,“ vysvětloval svůj postoj v debatě Blesku.

Co dalšího prozradil Alexander Černý o své minulosti? Podívejte se na video:

Video
Video se připravuje ...

Alexander Černý z KSČM o své minulosti v totalitní armádě Blesk TV

Největší problém v kraji

Co může za problémy v Olomouckém kraji? Alexander Černý má jasno: „Nízká ekonomická výkonnost kraje, která je pak příčinou všech neduhů. Bezpečnost nemůžeme zajistit, nemáme dost peněz. Máme problémy sehnat peníze na školy, dopravu a tak dále.“ Řešením jsou podle něj investice do lidí, za důležité taky pokládá to, lidi v kraji udržet.

Proč volit právě Alexandera Černého?

Jako každý z hostů dostal i Alexander Černý svých třicet vteřin na oslovení voličů. Argumentoval hlavně odvedenou prací. „Čtyři roky jsme se snažili přesvědčit vás, že umíme a že jsme pro vaše zájmy schopni udělat prakticky cokoliv,“ zmínil Černý v časovém limitu.

Jaké další argumenty poslal voličům? Podívejte se na video:

Video
Video se připravuje ...

30 sekund pro lídry Olomoucka: Poslechněte si jejich sliby Blesk TV

Hlasovací lístky a s nimi i osud kraje vezmete do rukou už 7. a 8. října. Je na vás, kterého z kandidátů si vyberete. Nápomocná vám v rozhodování může být i předvolební debata Blesku z Olomouckého kraje, podívejte se na celý záznam:

Video
Video se připravuje ...

Lídři Olomoucka debatovali ve skleníku: Kdo může za dluh kraje? 


Nahlédněte i do zákulisí debaty:

Fotogalerie
41 fotografií

Krajské volby na Blesk.cz zde >>>