Každý týden Blesk vysílá debaty s krajskými lídry z českých krajů. Nejméně dva týdny před vysíláním rozesílá redakce politikům pozvánky a čeká na potvrzení účasti. Stejně to bylo i u Jiřího Čunka, který chce být hejtmanem ve Zlínském kraji. Nejprve produkci termín i čas potvrdil, ale o pár dní později se omlouval, že do živého přenosu přijede v průběhu vysílání, protože se musí zúčastnit otevření továrny Mayer&Cie.CZ ve Vsetíně. Účast tam potvrdil prý již před půl rokem.

„Byl to nestandardní požadavek, protože většina politiků, když nemá čas, pošle dvojku na kandidátce, ostatně tak jsme je o to žádali v pozvánce. Jiří Čunek ale dobrovolně chtěl přijít až po půlce vysílání, upozornili jsme ho proto, že žádnou náhradu v debatě již nedostane a musí tzv. naskočit do vysílání,“ popsal vedoucí projektu David Vaníček.

Čunek Blesku slíbil, že dorazí se zpožděním nejdéle 45 minut, jenže 90minutová debata už odpočítávala posledních 15 minut a politik stále nebyl na místě. „Napsal jsem mu SMS, že na posledních deset minut nemá smysl chodit, protože tam už je jen prostor pro vzkazy politiků voličům a nebylo by to fér vůči ostatním lídrům, kteří se debaty zúčastnili od začátku a čelili i nepříjemným dotazům,“ dodal Vaníček.

Čekání na Čunka, podívejte se, jak moderátorky slibovaly účast senátora, který nepřišel:

Video
Video se připravuje ...

Čekání na Čunka: Proč zůstala senátorova židle prázdná? Blesk TV

 

Se závěrečnou znělkou se Čunek zničehonic objevil za kamerami. Rozzlobila ho především narážka moderátorky Zuzany Štíchové. „Přišel čas na závěrečných 30 sekund pro všechny, nakonec jen šest kandidátů, starosta a senátor Jiří Čunek slíbil, ačkoliv, že dorazí, tak se naší debaty nezúčastnil. Tak doufejme, že předvolební sliby mu půjdou lépe,“ oznámila divákům. Čunek si chtěl „jedovatou“ poznámku moderátorky vyříkat. Trval na tom, že za zpoždění nemůže a že je na něj štáb moc přísný. 

„Určitě je to tak, že jsem nesplnil slib v tom čase, ale bohužel, ze zkušenosti vím, že přestřihávání pásky se dá stihnout za pět minut, ale netušil jsem, že pan majitel továrny bude mít dlouhý projev, a nebyl sám. A aniž bych se chtěl dotknout Blesku, účast na této akci, která přinese lidem práci, navíc v tradičním textilním oboru, pro mě byla důležitější než debata,” zdůvodnil svou absenci starosta Vsetína a senátor.

Debatě ve Zlíně se vyhnul také senátor Ivo Valenta, který se omluvil několik hodin před začátkem přenosu, poslal za sebe ale náhradu, dvojku na kandidátce Tomáše Pajonka.

Sledujte celý záznam debaty ze Zlína ZDE:

Video
Video se připravuje ...

Debata Blesku ze Zlína: Proč vymírají ševci a zkrachuje kraj kvůli mrtvé zóně Holešov? Blesk TV

Fotogalerie
34 fotografií