Jedničkou Koalice pro Plzeňský kraj je členka KDU-ČSL Ivana Bartošová. Ta pracuje jako školní inspektorka. Jakou měla přezdívku jako malá? A jak chce řešit problémy v politice? I o tom si přečtěte ZDE.

Lídrem do letošních voleb za ODS je Martin Baxa, vůbec nejmladší primátor Plzně, momentálně 1. náměstek primátora. Na částečný úvazek učí zeměpis. Proč hájí tzv. kmotra Romana Jurečka? Zjistěte ZDE.

Vedl Škodu Transportation, teď chce vést kraj. Josef Bernard (ČSSD) slíbil, že se podnikání vzdá. Co pro něj znamenají peníze? A jak hájí arbitráž, která státní firmu stála stovky milionů? To vše se dočtete ZDE.

Dvojkou kandidátky TOP 09 je učitelka prvního stupně Ilona Jehličková. Za co ji vyznamenal kardinál Dominik Duka? A jak dlouho vydrží pracovat? Její profil najdete ZDE.

Lídrem komunistů je plzeňský krajský zastupitel a poslanec Karel Šidlo. Ten v minulosti pracoval v železniční dopravě. Vzdal by se poslaneckého mandátu, kdyby se stal hejtmanem? I o tom čtěte ZDE.

Za hnutí ANO kandiduje nestraník Miloslav Zeman. Ten podniká už od roku 1991. Proč se rozhodl jít do politiky, i když nechtěl? A proč by šel do koalice s komunisty? Najdete ZDE.