Jehličková má ráda sport, cestování a práci pro humanitární organizace. Působí jako zástupkyně ředitele na základní škole Na Slovanech a také celkem v osmi politických funkcích. Také je předsedkyní jedné dozorčí rady. Při tom všem si myslí, že v případě volebního úspěchu by zvládla práci pro kraj bez problému.

Video
Video se připravuje ...

Největší problém je doprava, míní Jehličková (TOP 09). Blesk TV

„Protože mě provází důslednost, vytrvalost a jsem schopná a ochotná pracovat 15 hodin denně,“ řekla během debaty. Jehličková byla v roce 2014 vyznamenána v katedrále sv. Víta za svou pětadvacetiletou činnost pro hnutí Stonožka kardinálem Dominikem Dukou za to, že pomáhala získávat peníze na nemocniční přístroje po světě.

Hlavní problém kraje vidí Jehličková ve špatné dopravní infrastruktuře, nedostatečném internetovém pokrytí, málo místech v domovech pro seniory a v problémech s kanalizací. „Konkrétní řešení je třeba posílení komunitních sociálních služeb, tak aby senioři nemuseli být umísťováni do domovů, na které navíc čekají, anebo vybudování nového domova pro seniory,“ myslí si Jehličková.

Video
Video se připravuje ...

Máme nejlepší kandidáty, láká Jehličková z TOP 09. Blesk TV

„TOP 09 nabízí odpovědnou a rozumnou krajskou politiku, na všech padesáti místech kandidátky jsou lidé zkušení, kteří mají svoji profesní i lidskou legendu za sebou. Jsou to lékaři, učitelé, počítačoví experti,“ uvedla Jehličková a zároveň vyzvala voliče, aby určitě přišli k volbám.

Video
Video se připravuje ...

Inkluze je sociální experiment, říká Jehličková (TOP 09). Blesk TV

Ilony Jehličkové se během debaty ptala na jednu otázku politická soupeřka Ivana Bartošová (KDU-ČSL). Tu zajímalo, co říká na problém inkluzivního vzdělávání v Plzeňském kraji. „V současné podobě, tak jak ho předestřela paní ministryně, je prostě špatným sociálním projektem. Protože inkludovat můžete děti, které mají fyzický handicap, ale velmi špatně se inkludují děti, které jsou mentálně retardované nebo mají problémy se sluchem,“ řekla Jehličková. Tyto děti, podle ní, patří do speciálních a praktických škol.

Podívejte se, jaký střet zájmů musela Ilona Jehličková vysvětlovat:
Video
Video se připravuje ...

Střet zájmů ne. Když vyhraju volby, opustím centrum, kterému kraj platí, říká žena z TOPky. Blesk TV


Fotogalerie
7 fotografií