Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Rudí se smějí: Komunisté skončili druzí!

Autor: Ladislav Leimer - 
13. října 2012
20:50

Komunisté si mnou ruce! Sice volby vyhráli jen ve dvou krajích, ale i tak se stali druhou nejsilnější stranou. Oslavy s třešněmi tak mohou začít naplno!

V průběhu dne to vypadalo, že komunisté pro sebe získají hned čtyři kraje. Nakonec to jsou dva – ústecký a karlovarský. I tak ale mohou komunisté naplno slavit. Sociální demokraté se už totiž připravují, že půjdou s rudými do koalice. „Ukazuje se, že komunisti nekoušou a je možné s nimi udělat dobrý program pro kraj,“ řekl Lubomír Zaorálek.   

Nevídané: Dolejš uspěl v Praze

„Vnímáme to, že na krajských úrovních můžeme vytvářet koalice, které budou jasně v opozici proti současné vládě. KSČM je nezpochybnitelnou součástí dnešní politiky,“ prohlásil místopředseda strany Jiří Dolejš. Důkazem úspěchu komunistů je i to, že právě Dolejš postoupil v Praze 8 do druhého kola senátních voleb. Praha je přitom považována za pravicové voličské teritorium.

Yarda ( 15. října 2012 08:44 )

Já bych se moc nesmál. Teď jim soudruzi z pravice hodí na krk ten bor.. ehm veřejný dům co tu nadělali a z opozice se budou chechtat, jak se s tím komunisti moří.

malejavelkej ( 14. října 2012 13:44 )

No sláva, konečně jsme našli stený názor. Taky mně vadí ten bordel, prodali co mohli, zavedené značky. Např.náš cukr byl vyhlášený - oni prodali cukrovary, noví majitelé je zbourali a my teď musíme dovážet drahý cukr kdoví odkud. Atd.

versutus ( 14. října 2012 13:33 )

Jaký barák? Vždyť podle tebe bydlím v zemljance. Jak můžeš vědět, co si můžu pamatovat? Nezanedbatelnou část svého života jsem prožil za komunístické totality a znovu opakuji, že paměť mi slouží dobře. Zase jsi úplně mimo. Nemusím nikoho vykořisťovat, abych se měl docela dobře a furt nebrečel. Žádným ovečkám (asi máš na mysli zaměstnance) nic neplatím, protože žádné nemám, takže se jich ani nemůžu zeptat, jestli mě mají rádi. Za komančů nikdo pod mosty nepřespával, protože by ho odtud příslušníci SNB vyhnali, aby nekazil obraz "radostného" života v reálném socialismu. To ovšem neznamená, že zde nebyli lidé, kteří měli problém vyjít s tím, co od státu dostali. Stačilo například, aby nějaká žena, která byla v domácnosti, ovdověla a musela vyjít měsíčně jen s vdovským důchodem, popřípadě nějakým příspěvkem od Národního výboru například na uhlí či nájem. O takových případech vím. Asociálové a alkoholici byli i za komančů. Jenom byli pod větší kontrolou. Do Londýna pod mosty se opravdu podívat nepojedu, ono je totiž také potřeba zkoumat případ od případu, proč se konkrétní jedinec pod ten most dostal (drogy, alkoholismus, asociální nemakačenkové, kteří nesnesou režim s pevnou pracovní dobou atd.).

malejavelkej ( 14. října 2012 13:20 )

Asi sis je na vojně užil málo, že za ně tak kopeš. Zřejmě je ti lépe v rudé Číně nebo snad na Kubě? ODS je průser, ale bolševici to nevylepší. Chtělo by to vykopat všechny strany a povolat odborníky.

versutus ( 14. října 2012 12:56 )

Bídu jsem viděl v Africe a ne tady. Kdyby jsi viděl tu mou "zemljanku", tak by ti nejspíš spadla čelist. S tou svou péčí o mou osoubu a mé zdraví jsi už fakt trapnej. Ale buď v klidu jsem dravý jako řípa a nějaký rudonoš-blbonoš mě svými přiblblými poznámkami rohodně nemůže vykolejit, ale ty jsi jdi raději přeměřit krevní tlak, ať se té vlády komunistů vůbec dožiješ!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa