Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bém ztratil Prahu a složil funkci!

Pavel Bém odchází z čela ODS
Pavel Bém odchází z čela ODS  (Autor: ČTK)
Autor: pet, hod - 
30. května 2010
13:20

Dalším politikem, kterého smetly volby, je primátor Pavel Bém. Jeho pražská ODS po letech ztratila nikdy nedobytou pevnost - hlavní město. Se ziskem 24,79 % skončila druhá, přejela je TOP O9 s 27,7 %. A to Béma stálo post lídra pražských občanských demokratů!

"Rozhodl jsem se dát k dispozici funkci předsedy pražského regionu Občanské demokratické strany," uvedl Bém v tiskovém prohlášení.

Bém nabídnul rezignaci asi hodinu před jednáním grémia pražské ODS. Jednání podle neoficiálních informací svolal sám Bém. Po volebním neúspěchu se ocitl pod tlakem části pražské ODS. K rezignaci na všechny funkce Béma vyzvali občanští demokraté v osmé městské části.

"Je to rozumné a logické rozhodnutí," okomentoval Bémovo rozhodnutí v Otázkách Václava Moravce lídr ODS Petr Nečas. Poté, co primátor ve volbách shořel jako papír, má pražská ODS nový cíl: Nedostat nářez i v podzimních komunálních volbách!

Béme, Praha ti už nevěří!

Co stojí za historickou porážkou ODS v Praze? Že by lidem došla trpělivost s primátorem. S vyhazovánými stamiliony s jeho kamarády podnikateli, s kauzami kolem magistrátu, s mnohatýdenními výlety do Himaláje, s předraženou Opencard?

Že by lidé nedokázali vydýchat, co všechno prošlo kontroverznímu starostovi Prahy 5 Jančíkovi, kterého ho už roky drží Bém nad vodou? Jisté je jedno, ODS ztratila Prahu a  Praha už Bémovi nevěří! Ostatně, k tomuto názoru se hlásí i někteří vlivní členové pražské ODS.

"Pokud si Pavel Bém a jeho tým uchoval alespoň zbytek cti, musí mít již nyní sbaleno. Pavle Béme, Pražané Ti nevěří, odejdi ze všech funkcí. " píše se ve výzvě zveřejněné na webu ODS Prahy 8, pod kterou je podepsán starosta a šéf tamních občanských demokratů Josef Nosek.

jindraa ( 31. května 2010 12:08 )

ty o nejakych kontech vis ? A nebo jsi to slysel u vas na pavlaci ?

jima ( 30. května 2010 18:48 )

vubec vysvetlil, jak "nasetril" on a Janousek ty miliony franku na svycarskych kontech ?

jarypadlo ( 30. května 2010 18:47 )

ON má co dělat v ODS.Hlavně on+jemu podobní ji rozkládají a už by to mohlo skončit definitivním koncem.Jde to i bez dluhů Béme,tak zaplať za svoje defraudace,korupce,úplatky a OpenCarty,Wi-Fi-internet v ulicích,Sto-mega průzkum na Olympiádu a třeba i za miliardu nájmu ročně za budovu magistrátu-komu a kam?

anka ( 30. května 2010 16:18 )

bernadette ( 30. května 2010 14:31 )

Může poděkovat sám sobě za to, jak ODS v Praze dopadla. Měl by dát k dispozici především funkci pražského primátora, a to co nejdřív.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa