Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Neúspěšný kandidát Jiří Drahoš (68): Místo v limuzíně jezdí metrem

Autor: vr - 
5. února 2018
05:02

Hradní kancelář, prezidentskou limuzínu i „chatu“ na zámku v Lánech nezískal Jiří Drahoš (68) těsně. Rozdíl mezi ním a vítězem, znovuzvoleným prezidentem Milošem Zemanem (73), činil jen 152 tisíc hlasů. Co dělá teď?

Exšéf Akademie věd nyní přemýšlí o další politické kariéře. A z bodu A do bodu B se jako většina obyvatel Prahy přemisťuje městskou hromadnou dopravou (MHD). Fotografie, jak Drahoš jede metrem, se po sociální síti Facebook šířila jako lesní požár. 

Míval ochranku

Vždy jsem po Praze využíval hlavně MHD, už týden v tom zase pokračuji. Spousta lidí nás s manželkou zdraví, chtějí foto, někdy podpis, je to fajn. Po prvním kole volby jsem jezdíval chvíli s ochrankou kvůli nehezkým anonymním výhrůžkám,“ napsal Blesku sám kandidát, který se v den, kdy byla fotka pořízena, se ženou Evou (66) vracel domů z opery. 

Pochvaly i hněv

Jaké byly reakce na síti? Někteří psali, že je Drahoš frajer, protože jezdí jako „obyčejní lidé“, jiní, že to je přece úplně fuk. Třetí skupina diskutujících se rozhodla znovu probrat své rozhořčení, případně spokojenost, s výsledkem volby, která v lednu rozdělovala českou společnost.

Fotografie, jak Drahoš jede metrem, se po sociální síti Facebook šířila jako požár lesem. První ji zveřejnila exministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková (55, LES) i s komentářem „Zemana v metru si představit nedovedu.“

Pro Blesk situaci také popsala: „Bylo to minulé úterý kolem šesté hodiny večerní. S manželkou nastoupili do vagonu v Dejvické, ji nechal sednout.“

Jiří Drahoš poděkoval voličům:

Exšéf Akademie věd nyní přemýšlí o další politické kariéře. A z bodu A do bodu B se jako většina obyvatel Prahy přemisťuje městskou hromadnou dopravou (MHD). Fotografie, jak Drahoš jede metrem, se po sociální síti Facebook šířila jako lesní požár. 

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
1951 ( 8. února 2018 11:57 )

je to v ů l

sandokan500 ( 8. února 2018 11:33 )

Drahouš by měl chodit kanálama.

Diginka ( 7. února 2018 21:00 )

Myslím, že panu profesorovi vůbec nevadí jezdit MHD. Volby pro mě stejně vyhrál on. Jednal čestně a nedělal žádné podrazy. Já bych si nevážila ani sama sebe, pokud bychvyhrála jako podrazák. Dá se mluvit o vítězství, můžu mít s takového opravdu radost? Těším se, že se jednou v MHD potkáme.

montevideo ( 7. února 2018 19:13 )

Ti hnusní zbabělci z Blesku zrušili diskuzi k jimi k smrti uštvanému novináři Karlu Slezákovi!!!!!!!! Skandál!!!!!!!!!!!

avina ( 7. února 2018 18:42 )

Drahoš jako důchodce, jezdí MD v pohodě. Už rok je za něj v AV náhrada.Žena EZ, oblíbená, nápaditá, aktivní. Drahoš hledá místo?!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa