Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Drahoš si dobíral Zemana kvůli běžkám. Ovčáček mu vmetl debaty a králíka

Autor: ČTK, kal - 
21. ledna 2018
16:20

Prezidentský kandidát Jiří Drahoš absolvoval v neděli setkání se svými podporovateli v Brně a byl o něj hodně velký zájem. Drahoš si při té příležitosti neodpustil několik „štouchanců“ do svého rivala Miloše Zemana. Žertoval například o tom, že s manželkou Evou jezdí rádi na běžkách, ale neberou si na to trekové hole. Právě ty měl loni na své momentce z běžek Zeman. Výpady proti soupeři svého pána nešetří zas hradní mluvčí Jiří Ovčáček, který Drahošovi vytkl absenci v debatách a připomněl i to, jak prezidentský kandidát stáhl králíka.

Ve zcela zaplněném brněnském kulturním sále Semilasso podpořilo Jiřího Drahoše několik stovek lidí. Mnoho zájemců se do sálu nedostalo. Na pódiu se sešel s neúspěšnými kandidáty Michalem Horáčkem, Markem Hilšerem a Pavlem Fischerem, kteří mu vyjádřili podporu už bezprostředně po sečtení hlasů. „Jdu do boje a vyzývám vás všechny, musíme to dát. Běžte k volbám a volte kohokoliv, jen ne Miloše Zemana,“ řekl Drahoš na závěr hodiny strávené v Semilasse.

Video  V Brně se na Drahoše stála fronta. Sklízel potlesk plného sálu  - Blesk - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

Drahoš je přesvědčen, že Zeman nemá sílu vést republiku v dalších letech tam, kam by bylo potřeba. „Věřím, že já sílu mám a povedu zemi,“ prohlásil. Zatímco v sobotu objížděl akce ve Zlínském kraji, v neděli přijel do Brna a posléze odjel do Ostravy.

Na dotazy lidí v sále Drahoš odpovídal zhruba 20 minut, v další části jej přišli podpořit také umělci či politici. Mimo jiné prohlásil, že na Zemanovu kampaň, která ho spojuje s migranty a hlásí, že „tahle země je naše“, odpověděl Zemanovým spolupracovníkům Vratislavu Mynářovi, Martinu Nejedlému a Jiřímu Ovčáčkovi, že tahle země není jejich. „Ale je naše,“ dodal.

Na přání jednoho z diváků o vyšlapání nové stopy po Zemanovi zavtipkoval, že se ženou jezdí na běžkách rád, ovšem nikoliv s trekovými holemi. Narážel tak na fotografii, na níž se před rokem objevil Zeman na běžkách.

Drahoš: Jsem radši s vámi než čtyřikrát debatovat se Zemanem

Současný prezident bude v neděli v první televizní debatě na Nově, kam Drahoš nepřijde. „Jsem radši s vámi, než bych bezcílně čtyřikrát debatoval s ním,“ uvedl Drahoš. Absolvuje debaty na Primě a v České televizi a vzkázal, že lidé nemusejí mít obavu, že si ho někdo namaže chleba.

Jako první ho na pódium přišli podpořit podle jeho slov „spoluprotikandidáti“ Hilšer, Horáček a Fischer. „Ani na sekundu jsem neváhal, komu předat srdce, které má donést na Hrad. Je to opak nenávisti, zloby a pohrdání. V Jiřím Drahošovi vidím naději, je to na rozdíl od Zemana muž budoucnosti,“ řekl Hilšer. Fischer prohlásil, že ve volbách bychom neměli nechat klíče od této země někomu jinému, abychom se v Česku cítili doma. „Jsem připraven pomáhat, kde to bude potřeba,“ řekl Fischer. Horáček uvedl, že si přeje, aby se naplnila touha po kultivovanějším prostředí.

Pavel Fischer (vpravo) vyjadřuje podporu Jiřímu Drahošovi, obdobně se vyjádřil i Marek Hilšer Pavel Fischer (vpravo) vyjadřuje podporu Jiřímu Drahošovi, obdobně se vyjádřil i Marek Hilšer | Blesk - Hynek Zdeněk

Umělci pro Drahoše: Podpořil ho Polívka, Rottrová nebo Rychlík

Drahoše na pódiu podpořila také řada umělců či politiků. Například zpěvák Ondřej Ruml, primáš Hradišťanu Jiří Pavlica, herec Bolek Polívka, zpěvačka Marie Rottrová či divadelníci Břetislav Rychlík a Petr Oslzlý. Z politiků přišli lidovecký senátor Zdeněk Papoušek a jeho stranický kolega, náměstek brněnského primátora Petr Hladík.

Jiří Pavlica z Hradišťanu zdůraznil, že Jiří Drahoš by mohl být dalším prezidentem, který přestože nepochází z Prahy, v ní žije Jiří Pavlica z Hradišťanu zdůraznil, že Jiří Drahoš by mohl být dalším prezidentem, který přestože nepochází z Prahy, v ní žije | Blesk - Hynek Zdeněk

„Vsadil jsem se o deset litrů slivovice, že Jiří Drahoš dostane v Brně nejméně dvě třetiny hlasů. Zároveň se znalostí názorů politiků ve vedení Brna můžu říct, že všichni volí Drahoše,“ uvedl Hladík. Veřejně přiznal podporu v týdnu i primátor Petr Vokřál (ANO).

Ovčáček: Jasné názory od Drahoše nečekejte. Radši stahuje králíka

Drahoš se při objíždění regionů snaží dohnat v lidovosti svého soka Zemana. A tak je před kamerami a fotoaparáty vidět nejen s panákem slivovice, ale třeba při ryze venkovských dovednostech. Jako třeba v pátek na farmě poblíž obce Kamenný Újezd, kde vlastnoručně stáhl z kůže králíka.

Jiří Drahoš stahuje králíka z kůže Jiří Drahoš stahuje králíka z kůže | Reuters

Právě tento moment nemohl ujít hradnímu mluvčímu Ovčáčkovi. „Jasné názory a jejich obhajobu v debatách nečekejte. Místo toho nabízí cvičení, stahování králíka a zpívání,“ rýpl si.

Jestli bude dál na Hradě Miloš Zeman, nebo ho vystřídá Jiří Drahoš, rozhodnou Češi v pátek a sobotu 26. a 27. ledna ve 2. kole prezidentské volby.

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
hejhej ( 23. ledna 2018 13:48 )

Milann: Šmejdi !!!!

Milann ( 23. ledna 2018 12:39 )

Drahoš se neštítí ničeho, jestli je to takový slušňák tak umí hrát pěknou zákeřnou svini včetně té jeho prasnice která jezdí s chlebíčky oblbovat důchodce.

paralenka ( 22. ledna 2018 18:06 )

Já jo, přece nebudu koukat do rozkroků babám, nejsem lesba. Ale hošíci to nebyli, spíš pořádní chlapi, jestli tušíš, co to znamená.

georgexxx ( 22. ledna 2018 17:05 )

A vám oběma asi někdo šáhnul na mozek. Tohle nemůže psát normální člověk při smyslech.

Columbo ( 22. ledna 2018 16:28 )

https://www.youtube.com/watch?v=7U1ACGPRVdA Tento kluk je genius

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa