Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Útočnice na Zemana dostala v cele nákyp i čisté kalhotky. Policie brzdí kritiku

Autor: Mii - 
16. ledna 2018
14:00

S ukrajinskou aktivistkou Angelinou Diashovou (27) jsme zacházeli v rámci zákona, tvrdí pražská policie. Žena, která v pátek během prvního dne prezidentských voleb zaútočila polonahá u urny na úřadujícího prezidenta Miloše Zemana, dostala v cele předběžného zadržení leccos: dostatek stravy, nápojů, hygienických potřeb, a dokonce čisté spodní prádlo. Policie tak odmítá kritiku, se kterou žena přišla.

Krátce poté, co se ženou proběhl zrychlený soud, začala Diash prohlašovat, že jí policie během víkendu v cele předběžného zadržení odepřela základní lidská práva. Pražská policie to důrazně odmítá a dodává, že celý postup je dokumentován na videozáznamu a protokolován, své tvrzení tak může kdykoli doložit.

Nouzi o jídlo podle policie žena neměla. První ji bylo nabídnuto hned pár hodin po incidentu, ale odmítla. Druhé, konkrétně rýžový nákyp a čaj, pak krátce po půlnoci po převozu do cely. To už přijala. Zároveň dostala čisté kalhotky a možnost sprchy. Podle policie ji tak nechybělo nic ze základních potřeb.

Komentář ženy, že u sebe nemohla mít kontaktní čočky, také označuje policie za lživý. Odkazuje se na natočený záznam, jak čočky předává a Diash si je nasazuje do očí. Jsou zdravotní pomůckou, tudíž se zadrženým lidem neodebírají. K tomu dojde až ve chvíli, kdy se stanou hrozbou.

Angelina Diash v pátek na prezidenta Zemana zaútočila kvůli jeho pozitivnímu vztahu s Ruskem. Na svých prsou proto měla anglický nápis „Zeman je Putinova děvka“. Ženu okamžitě zadržela ochranka prezidenta, která ji předala pražské policii. Žena byla následně v neděli souzena v rámci zkráceného řízení a dostala trest tři měsíce vězení s roční podmínkou. Zároveň byla z Česka vyhoštěna. Žena u soudu řekla, že protestovala poklidně a vinna se necítí.

Termín a systém prezidentských voleb 2018 najdete zde

Výsledky 2. kola prezidentských voleb 2018 najdete zde

Jak získat voličský průkaz pro 2. kolo najdete zde

Vše o okrskových volebních komisích čtěte zde

Průzkumy volebních preferencí najdete zde

Vše o pravomocích prezidenta čtěte zde

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
salto ( 18. ledna 2018 09:59 )

Trošku si kákla . Jinak typická lhářka jako kantýnská od Nečase. taky jí všechno odepřeli a pak na policejním záznamu to bylo všechno jinak. Jak příznačné pro kavárnu a sluníčka

pochcanycarmin ( 17. ledna 2018 20:53 )

Ta mne nezajímá, blbe.

pochcanycarmin ( 17. ledna 2018 17:19 )

Trapná šaškárna zemanoidů pro upoutání pozornosti. Ještě že se jim ovar leknutím nepos.ral, ikdyž..Museli ho rychle odtáhnout a nejspíš i přebalit.

filip.rozec ( 17. ledna 2018 14:40 )

Rýžový nákyp je jedno z nejodpornějších jídel co znám.

hejhej ( 17. ledna 2018 13:29 )

Tu ukrajinskou dě.vku musely propašovat do zabezpečené zóny čeští novináři a zástupci českých medii, poplatní stranám ODS, TOP09, STAN a Bruselu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa