Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zeman (73): Jsem mladý a plný sil. Prezident půjde s Drahošem do televize

Video se připravuje ...
Autor: mah - 
13. ledna 2018
18:15

Stávající prezident Miloš Zeman (73) vyslyšel výzvy svého rivala Jiřího Drahoše a utká se s ním v televizním duelu, nejspíš rovnou ve dvou. Jinak ve svém vystoupení po 1. kole poděkoval svým blízkým a voličům za podporu. Ke druhému kolu pak dodal, že věří, že voliči mají svůj zdravý rozum. A že při výběru kandidátů v druhém kole na něj budou spoléhat stejně jako na doporučení těch, pro které hlasovali v prvním kole. 

„Mohu s radostí konstatovat, že zatímco před pěti lety jsem v prvním kole dostal 24 procent hlasů a ve druhém 54, tak letos jsem již v prvním kole obdržel téměř 40 procent,“ pochválil svůj výsledek prezident. Otázkou ale podle něj zůstává, co bude dál.

„Jsem vděčný za jakoukoli podporu, zaregistroval jsem s velkým potěšením, že už před volbami mi ji vyjádřilo mnoho osobností včetně Karla Gotta, nebo premiéra Andreje Babiše,“ pokračoval Zeman s poděkováním svých podporovatelů a nezapomněl poděkovat ani svým voličům. Dodal ale, že doufá, že všichni jeho podporovatelé k volbám dorazí i při druhém kole.

Zeman se s Drahošem utká před kamerami

„Nikdy jsem se nebál jít do nejrůznějších diskusí, ať to před pěti lety byly diskuze s Janem Fischerem, nebo Karlem Schwarzenbergem. Jsem stále mladý a stále plný sil a diskuse mě těší,“ pokračoval Zeman. Dodal, že vyhoví prosbě Jiřího Drahoše a před druhým kolem se s ním utká v televizní diskusi.

Na závěr Zeman dodal, že věří, že občané České republiky mají vlastní rozum a nejsou jen manipulovatelnými loutkami, které dají na doporučení kohokoli. „S touto vírou v jejich zdravý rozum předpokládám, že všichni, kdo volili pana Drahoše ho budou volit i v kole druhém a ti, jejichž kandidát neuspěl, se budou rozhodovat nejen podle doporučení svých kandidátů, ale podle vlastního zdravého rozumu,“ přiblížil svůj pohled na podporu ostatních kandidátů.

„Myslím, že ti, kdo si neodpracovali léta politické činnosti, tak už těch čtrnáct dní nezachrání,“ dodal Zeman s tím, že kvůli druhému nebude nijak měnit svůj denní režim. Dodal, že měnit by se neměla ani kampaň, kterou za něj vedou jeho podporovatelé.

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
caaaa4 ( 27. dubna 2018 12:54 )

Jeden z největších důsledků zvolení Zemana za prezidenta je rozdělení české společnosti, což si myslím dobré není.¨ Vzhledem k tomu, že žijeme v demokratickém státě nedá se s tím dělat nic. Je nutné dělat kompromisy viz.http://www.ustavprava.cz/blog/2018/01/bude-na-prazskem-hrade-5-narodni-hrdina-nebo-hulvat/ jina k to fungovat nebude

dissent ( 14. ledna 2018 20:20 )

Pravda,pravda,jsou to šmejdi !!!!!

dissent ( 14. ledna 2018 20:16 )

Běž do p.r.de.le i se svou ulicí pa.bl.be.

dissent ( 14. ledna 2018 20:12 )

Doufám,že toho nafoukaného blba,který snědl všechnu moudrost světa a jak říká Klaus marťana,Drahoše porazíme.Jemu je jedno jestli tady budou muslimové nebo jiná pakáž,hlavně přijmout euro, o politice nic neví,to zvládnou poradci,hlavně že budu president.

oldedek ( 14. ledna 2018 11:27 )

Kéž by ta manipulace od mstivého, nenávistného "pána" s prostatou jako panic, "utečenou" cukrovkou a počůrávájícím se už i před svými voliči a kterému se už po slivovici vyzouvají sami i boty, byla poslední ... Prostě Mýla trpí nejen na nohy ale má i poruchy správného úsudku a zhodnocení situace - častá agresivita, chování "bez zábran" a porušování společenské konvence, nepřijatelného chování na veřejnosti, sobeckosti, zlomyslnosti, lhaní bez příčiny, vymýšlení si - nó prostě pro Česko podle jeho slov 70% hloupých voličů, "nejpřijatelnější" člověk .... A ta jeho "soukupovská" divadelní hra se scénářem od Mynáře a Kecáčka je vždy tak trapná, že jí opravdu ocení jen, podle slov "pána" presidenta, právě ti 70-ti procentní voliči Zemana ....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa