Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Moniku Babišovou zradila slinivka? Babiš u voleb: Má paní je v nemocnici

Video se připravuje ...
Autor: Jakub Veinlich - 
12. ledna 2018
20:10

Premiér Andrej Babiš (ANO) přišel volit v Průhonicích překvapivě sám. Zatímco většinu politiků často doprovodily jejich manželky či přítelkyně, premiér přišel tentokrát jen v doprovodu své ochranky. Monika Babišová je totiž v nemocnici, prozradil bez detailů Babiš. Podle informací redakce Blesk Zpráv by mohly být za její hospitalizací problémy se slinivkou. 

Premiér Andrej Babiš dorazil volit do Průhonic, kde bydlí, v pátek kolem 17. hodiny. Ale zatímco dřív ho při té příležitosti doprovázela partnerka a dnes už i manželka, tentokrát Monika Babišová chyběla.

„Dobrý den,“ pozdravil šéf ANO a vlády při příchodu do malé volební místnosti, která je v Průhonicích na obecním úřadu. Po odpoledním incidentu na prezidenta byla ochranka v pozoru. Přes hlouček přítomných novinářů zamířil Babiš přímo k paravanu, za kterým vložil po nějaké chvíli hlasovací lístek.

Sledujte průběh sčítání a výsledky prezidentských voleb online

„Volil jsem Miloše Zemana,“ odpověděl Babiš, pro kterého jsou prý volby důležité. „Je to volba, která je důležitá, společnost je polarizovaná a samozřejmě probíhá stále nějaká kampaň,“ dodal po opuštění volební místnosti.

Babiš: Útok na Zemana byl zbytečný

Babiš kritizoval také útok na prezidenta Miloše Zemana, na kterého se přímo ve volební místnosti vrhla vulgární polonahá aktivistka. „Myslím si, že to není vhodné. My tady nejsme v Rusku. Žijeme svobodně a asi to nepřispěje k pověsti naší země v zahraničí. Bylo to zbytečné,“ řekl Babiš.

Video  Útok na Zemana u voleb! Vyděšený prezident, nahá žena a akční ochranka!  - Zuzana Štíchová

Video se připravuje ...

Babišová nebude volit vůbec

„Moje paní má zdravotní problémy, tak nepřijde. Nebude volit vůbec, protože je v nemocnici,“ okomentoval absenci své ženy premiér Babiš.

Podle informací Blesk Zpráv byla Monika Babišová už minulý týden v Thomayerově nemocnici v pražské Krči. Trápit by ji měla slinivka. Babiš ale při dotazu na tento problém zatím nereagoval.

Průběžné výsledky 1. kola
Vstup do speciálu
Sečteno: %
Účast: %

Babišová byla naposledy k vidění v Lánech

Svým soukromím se Monika Babišová chlubí často na svém Instragramu. Poslední fotky, které sem ale nahrála, jsou ze silvestrovské noci. Naposledy se Monika Babišová objevila na veřejnosti 2. ledna, kdy doprovodila premiéra a manžela v jedné osobě na zámek v Lánech, kde premiérský pár poobědval s prezidentem Milošem Zemanem a jeho ženou Ivanou.

Pozornost na sebe Monika Babišová, tehdy ještě jako partnerka ministra financí, strhla v roce 2014 při volbách do Evropského parlamentu. Tehdy hlasovala hned dvakrát. Nejprve totiž do urny vhodila hlasovací lístek bez obálky. Okrsková volební komise jí ale umožnila volit podruhé. Za plentou navíc nebyla sama, ale s Andrejem Babišem. Volby v ČR jsou ale kromě jiného tajné a za plentou může být jen jeden volič.

Podle ministerstva vnitra zřejmě komise svým chováním porušila zákon. Tehdy ale Babiš se svou současnou ženou nevolili v Průhonicích, ale na základní škole na pražském Chodově.

„Okrsková volební komise měla voliče upozornit, že nepostupuje v souladu se zásadami volebního zákona. Případně by to tedy bylo pochybení komise, že na to neupozornila, ale ani jejím členům žádná sankce nehrozí,“ řekl v roce 2014 ke vzniklé situaci tehdejší mluvčí ministerstva vnitra Vladimír Řepka.

Svatba na Čapím hnízdě, po kterém jde policie

Andrej Babiš si vzal svou dlouholetou partnerku Moniku loni v létě 29. července na Farmě Čapí hnízdo. Právě kvůli ní čelí oba manželé trestnímu stíhání, kvůli dotačnímu podvodu. Dotaci řešil také Evropský úřad pro boj proti podvodům: OLAF.

Zprávou se zabýval v týdnu také mandátový a imunitní výbor Poslanecké sněmovny, který by měl v úterý rozhodnout, zda doporučí Poslanecké sněmovně vydání Andreje Babiše k trestnímu stíhání. I kvůli tomu zatím Sněmovna odložila hlasování o důvěře Babišově jednobarevné vládě. Babiš se chce ke zprávě OLAFu vyjádřit na tiskové konferenci v úterý brzy ráno. 

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
cervenkova...@... ( 16. ledna 2018 17:23 )

Své paní začal promyšleně zajišťovat neschopnost absolvovat vyšetřování, případně trest.

Gemmy ( 15. ledna 2018 07:54 )

Paní Monička neunesla politickou situaci. To já musím snášet daleko horší situaci,potřebuji pomoc, nevím kam se obrátit.Zatím všichni zúčastnění mi spíše ukázali, že"každý si drží svou teplou židli"... Velmi si vážím všech lékařů v záchranných službách.Moniko,uzdravte se, většina,lidí za jakékoliv kolapsy nestojí.

Melen ( 14. ledna 2018 13:04 )

Sestra-k-dobru: rozjíždíš lživou a špinavou kampaň proti profesoru Drahošovi Ovčáčku? Raději ji hlídej Zemáka aby se ti nepodělal při debatě s profesorem Drahošem. Čím ještě nabijete svůj hnojomet vy chudáci?

sesta-k-dobru ( 13. ledna 2018 19:43 )

KDO JE PEDOFIL A UDAVAČ DRAHOŠ??? Estébák, vyděrač, buzerant a pedofil prznitel dětí - náš příští prezident???? -- Podle zápisků kpt. StB ing. Jana Šandy, 2. správa, řídícího důstojníka Drahoše, viz ÚSTR: Drahoš byl v roce 1985 získán Státní bezpečností pro spolupráci, záminkou k jeho získání byla jeho záliba v sexu s nezletilým chlapcích.Protože byl důvěrníkem StB, nemusel vstoupit do KSČ stejně, jako i jiní konfidenti StB viz Horaček, jeho řídící důstojníci ho poslali v roce 1985 na roční stáž do SRN. Jeho svazek byl skartován v prosinci 1989, krycí jméno Drahoše - "Bas", patrně proto, že zpíval ve sboru chlapců, někdo tvrdí, že "Akademik"Drahoš svým kolegům kradl nápady, proto má několik spoluautorství na různých patentech, existují svědectví:"Buď budu uvedený jako spoluautor nebo nebude žádný patent."Sluníčkáři byl vybrán pro snadnou vydíratelnost a poslušnost.Lidé z tvrdého bolševického jádra Charty mají k dispozici nejen kopii jeho skartovaného svazku StB, ale i další materiály ohledně jeho sexuální úchylky a pedofilie ututlaných případů, také důkazy zahlazení jeho krádeží výměnou za nadstandardní výkony při spolupráci s StB a konečně vydírání kolegů ohledně spoluautorství na patentech. Donášel na všechny i na své kolegy z pěveckého sboru.Drahoš je opravdu činorodý, své nové šéfy sluníčkáře, nejen s Mašíny asi dost nazlobil, oni ho chtějí vykreslit jako moudrého, národ spojujícího vědce, takového novodobého Masaryka a jako by nestačila jeho pochybná minulost i přítomnost, ještě si pouští hubu na špacír, on už se cítí prezidentem, tak mu narostla křídla.Sebestředny dedek a zkáza ČR!!

mandat ( 13. ledna 2018 17:35 )

Koho zajima tohle rozmazlene stvoreni ? Zere jak blazen, speky si dava pravidelne vypumpovat a netusi, ze vse se odrazi na jejich organech. Dobre ji tak.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa