Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Horáček „zbořil“ Soukupovi arénu v jeho televizi. U nástěnky přepsal pravidla

Video se připravuje ...
Autor: Jan Kálal - 
13. prosince 2017
01:30

Mediální magnát Jaromír Soukup má za sebou těžký večer. V jednom z jeho pořadů se mu „utrhl ze řetězu“ prezidentský kandidát Michal Horáček. V úterní Aréně Jaromíra Soukupa na TV Barrandov se textař se jměním z hazardu odmítl podvolit pravidlům. Mezi nimi je i úvodní pasáž, během níž mají hosté na tabuli rozmístit fotky světových a domácích politiků podle toho, zda jsou pro ně kladnými, nebo zápornými hrdiny. Horáček v takovém dělení odmítl Soukupovi asistovat, navíc si přinesl vlastní fotky. Lidí, kteří se perou s těžkým osudem.

„Pane Horáčku, já jsem tady na magnetické tabuli připravil smajlíky. Usmívající se znamená ano, mračící se znamená ne. A já mám otázku, abychom vás trochu poznali, jaký máte názor na světové a domácí politiky, které vám ukáži,“ rozjel Soukup nacvičený začátek. Jenže zatímco hradní mluvčí Jiří Ovčáček nabídl při úvodním kádrování před týdnem maximální součinnost, Horáček se vzepřel.

„Okamžik. Vy jste na začátku řekl, že nemáte rád ty lidi, kteří dávají někomu rozumy, co si mají, nebo nemají myslet. Tohle je koncept, který jsem zažil za totality. Koncept kádrováků a koncept nástěnkářů. Já tohle odmítám,“ pustil se do Soukupa hradní adept. Vykročil přitom naproti moderátorovi, který začal couvat. A pak ukazoval prstem po tabuli na „smajlíka“ s „mračounem“.

Šéf TV Barrandov ještě zkusil ukázat, že pánem studia je on. „A co si myslíte o Silviu Berlusconim,“ mával před Horáčkem fotkou bývalého italského premiéra souzeného kvůli korupci a řadě sexuálních skandálů. „Co si myslím o Silviu Berlusconim? To je jedno,“ odbyl Soukupa Horáček, pokračoval: „Pro mě jsou to nějací lidé, dejte si tam, jaké chcete. A já nemám právo…“

Soukup se Horáčka ještě snažil dotlačit k tomu, aby řekl, na kterou stranu tabule Silvio Berlusconi a po něm řada dalších politiků patří. Prezidentský kandidát ale moderátorovi odmítl jeho apel splnit. „Já si o Silviu Berlusconim a komukoli dalším, kterého mi ukážete, myslím to, že ho nemám právo hodnotit. To si zhodnoťte sami,“ prohlásil a sklidil potlesk publika.

Video  Pivo v podhradí s Michalem Horáčkem: Nejsem žádné ořezávátko  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Zatímco Soukup listoval fotkami, kde měl třeba Mirka Topolánka, Angelu Merkelovou nebo Jiřího Drahoše, vytáhl si Horáček snímky vlastní. Byli na nich lidé, kteří museli v životě překonat nějakou velkou překážku, handicap. Prezidentský kandidát je dal postupně všechny na levou stranu tabule, mezi kladné tváře. Soukupovi nezbylo než mu pomoci a připevnit je magnetem.

Video  Horáček zpíval Modlitbu pro Martu. Pomáhal si papírem, zahříval se kávou  - Blesk - David Malík
Video se připravuje ...

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
kubjin ( 18. prosince 2017 09:03 )

Okamůra neexistuje. Bureš také ne. Tedy na nejvyšších postech české politické scény. Naučte se číst a psát.

kubjin ( 18. prosince 2017 09:00 )

Že by typický čtenář Blesku? Aneb hulvát a hovado?

kubjin ( 18. prosince 2017 08:57 )

Paragraf o hanobení prezidenta republiky na vás, zapšklé nedemokraty nakažené levičáckým neoliberalismem (by byl dobrý)!

kubjin ( 18. prosince 2017 08:54 )

Ano. A doufám, že vás takových, kteří se dosud nemohou smířit s prohrou svého kandidáta, bude opět zanedbatelné množství. Bohužel - tuším, že to bude geograficky opět Praha.

kubjin ( 18. prosince 2017 08:50 )

Jen se nebojte (nebo nedělejte si naděje). Ono se jich najde dost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa