Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Zemanův předvolební zázrak: „Cukrovka odešla. Byl jsem v šoku“

Video se připravuje ...
Autor: zst - 
6. listopadu 2017
13:57

Manželka prezidenta Miloše Zemana dnes na ministerstvu vnitra předala podpisy lidí, kteří si žádají současnou hlavu státu v jeho vedení i v příštích letech. Mělo by jich být přes 113 tisíc. Na tiskové konferenci před předáváním Zeman sdělil, že už netrpí cukrovkou.

„V sobotu mi odešla cukrovka. Lékař i já jsme z toho byli v šoku. Po dlouhých a dlouhých letech jsem byl zbaven této choroby. Patrně proto, že v poslední době jím často sladká jídla, která mi chutnají,“ řekl na tiskové konferenci Miloš Zeman.

Video  Zázrak? Zeman tvrdí, že mu „odešla“ cukrovka a jeho lékař byl v šoku  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Jeho manželka poté sedla do auta a s doprovodem odvezla petiční archy na ministerstvo vnitra. S krabicemi jí pomohla dvojice mužů. Každá z nich musela projít rentgenem.

Video  Ivana Zemanová přivezla na ministerstvo vnitra podpisové archy.  - Zuzana Štíchová, Zprávy
Video se připravuje ...

Zemanovo zdraví se s jeho kandidaturou spojuje od chvíle, kdy oznámil, že do boje o Hrad půjde. „Minimálně část voličů, naprosto logicky, si přeje kandidáta mladšího, možná i zdravějšího, možná i energičtějšího,“ připustil už při oznámení kandidatury prezident.

„Je mi 73 let, tedy za rok mi bude 74. A podle statistiků pravděpodobnost dožití průměrného českého muže je 75 let. Takže v tomto okamžiku, mám-li věřit statistikům, mi zbývají dva roky života, které bych měl prožít v klidu, míru, pokoji a odpočinku. Jsou samozřejmě výjimky z tohoto pravidla,“ řekl také. „Je to krásná práce, je to nádherná práce, dává možnost sloužit České republice, hájit její zájmy včetně zájmů ekonomických. A jestli tuto práci dělám dobře, nebo špatně, to musí posoudit jiní,“ odůvodnil své úsilí.

Před minulými volbami sesbíral Zeman přes 105 tisíc podpisů. Před pěti lety ho oficiálně na prezidenta na ministerstvu vnitra navrhl tehdejší šéf Strany práv občanů Zemanovci Vratislav Mynář, dnes jeho kancléř, a osobně petiční archy na rezort odvezl. Zemanovi předal Mynář symbolicky posledních deset podpisů. „Sluší se říct, že máme nejvíce podpisů,“ poznamenal v roce 2012 šéf SPOZ.

Video  Prezident Miloš Zeman: Proč kandiduje podruhé? Rozhodly tyto dva důvody  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Zemanův tehdejší hlavní konkurent Jan Fischer disponoval 101 tisícem podpisů pod svou kandidaturou. Díky podpisům poslanců šel do boje o Pražský hrad třeba Karel Schwarzenberg, který se nakonec utkal se Zemanem v druhém kole první přímé prezidentské volby. Celkem se v roce 2012 sešlo na ministerstvu vnitra 20 kandidátních listin.

VŠE O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH 2018 ČTĚTE ZDE

TERMÍN A SYSTÉM PREZIDENTSKÝCH VOLEB NAJDETE ZDE

VŠECHNY KANDIDÁTY NA PREZIDENTA ČR NAJDETE ZDE

VÝSLEDKY PREZIDENTSKÝCH VOLEB 2018 BUDOU ZDE

PRŮZKUMY VOLEBNÍCH PREFERENCÍ NAJDETE ZDE

JAK VYŘÍDIT VOLIČSKÝ PRŮKAZ? ČTĚTE ZDE

Doporučujeme
jdi-se-bodnout ( 7. listopadu 2017 14:45 )

Kolik musí Zeman vypít, aby měl v krvi dvě promile? Dva dny nic.

jdi-se-bodnout ( 7. listopadu 2017 10:01 )

Zázrak! Světová věda má nový objev! Cukrovka druhého typu je léčitelná! Měli by ho ihned pitvat, aby našli příčinu toho zázračného uzdravení a mohli jí aplikovat ostatním nemocným s cukrovkou druhého typu!

levicove-smegma ( 6. listopadu 2017 22:44 )

My, soudruzi, voliči Zemana a podobná levicová pakáž mylujeme yncest

profisport.. ( 6. listopadu 2017 21:42 )

Zalez si k ní sám, když pořád o ní meleš.

levicove-smegma ( 6. listopadu 2017 21:32 )

Zalez k jentakjen, prý ráda kouří...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa