Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemanovi na Hradě nenašla ČSSD soupeře. Druhý Dienstbier ve volbách nebude

Autor: ČTK, kal - 
30. října 2017
11:00

Prezident Miloš Zeman si mezi protivníky v obhajobě svého úřadu může škrtnout kandidáta ČSSD. Po volebním výprasku dosud nejsilnější vládní strana nenašla ani vlastního kandidáta na post hlavy státu. Že ČSSD nikoho do prezidentské volby nepostaví, uvedl v pondělí stranický mluvčí Mikuláš Klang. V roce 2013 bojoval v barvách sociální demokracie pozdější ministr Jiří Dienstbier, z devíti kandidátů skončil čtvrtý.

Otázka podpory dalších kandidátů není podle Klanga zatím aktuální. Nejzazší termín na podání prezidentské kandidatury je 7. listopad.

Video  Zeman předal metál Troškovi, Vondráčkové, Sáblíkové i Nohavicovi!  - Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Sociální demokracie dříve zvažovala, že by se její členové vyjádřili k prezidentským kandidátům v referendu. Původně se hovořilo o první polovině letošního roku, v dubnu ale strana rozhodnutí odsunula na listopad. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) pak v srpnu nevyloučil možnost, že ČSSD vlastního kandidáta do voleb nevyšle.

Video  Zeman a Klaus se špičkovali na večírku po vyznamenání  - David Vaníček, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Stranického kandidáta nebude mít ani hnutí ANO, komunisté, lidovci či TOP 09. Zatím není jasné, jak se k volbám postaví ODS či SPD.

Připomeňte si udílení státních vyznamenání z letošního 28. října:

VŠE O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH 2018 ČTĚTE ZDE

TERMÍN A SYSTÉM PREZIDENTSKÝCH VOLEB NAJDETE ZDE

VŠECHNY KANDIDÁTY NA PREZIDENTA ČR NAJDETE ZDE

VÝSLEDKY PREZIDENTSKÝCH VOLEB 2018 BUDOU ZDE

PRŮZKUMY VOLEBNÍCH PREFERENCÍ NAJDETE ZDE

Doporučujeme
wernerovamagdalena ( 31. října 2017 04:01 )

wernerovamagdalena ( 31. října 2017 03:57 )

Udavač a konfident je totéž.

xiioma ( 30. října 2017 15:47 )

Zeman se často chlubí svojí schopností předvídat (prognostik), ale že další pětileté období mu jeho zdravotní stav nedovolí dokončit si přiznat nedokáže.

agfor ( 30. října 2017 15:40 )

Kdymy nikdy nebyl žádný Dienstbier, bylo by líp. Je to jen hnusný rasista a vítač. Takoví do politiky vůbec nepatří. Jo, a že se Sobotkovi nepostaví je už známo dávno.

byvalyvoIiccssd4 ( 30. října 2017 14:38 )

Pokud píšeš o dobytkovi, který nic jiného jako politik neumí, než si nalévat tu zlodějskou tlamu, lhát, dělat podrazy a křivárny, zřejmě máš na mysli politika Kalouska, který ze svého prochlastaného života odpracoval řádně pouhých 6 let. Na nikoho jiného to přirovnání totiž nesedí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa