Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hotovo. Drahoš získal 78 tisíc podpisů pro kandidaturu, „vyplouvá“ proti Zemanovi

Video se připravuje ...
Autor: bud, ČTK - 
19. srpna 2017
17:10

Bývalý šéf Akademie věd Jiří Drahoš nasbíral k dnešnímu dni 78 321 podpisů, což o víc než 28 000 přesahuje počet potřebný pro kandidaturu na Pražský hrad. Řekl to během neformálního setkání se svými příznivci a s dobrovolníky, kteří mu pomáhají v prezidentské kampani. Ve sběru podpisů plánuje pokračovat, podobně jako současná hlava státu Miloš Zeman či textař a podnikatel Michal Horáček, kteří již překročení hranice oznámili dříve.

„Vítám vás na palubě, plavba do cíle nebude snadná, ale věřím, že zdárně doplujeme,“ přivítal Jiří Drahoš v pražských Žlutých lázních stovky svých příznivců a dobrovolníků, kteří se za ním sjeli z celé republiky.

Jako poděkování za snahu se sběrem podpisů jim připravil občerstvení v podobě piva, klobás nebo selete. Na místě se rozdávala také tématická námořnická trička a zájemci dostali i řadu dalších propagačních předmětů. „Ta akce je pro ně možnost poznat osobně mě, ale také lidi z mého týmu,“ dodal Drahoš, který se celou dobu s příznivci bavil nebo se s nimi fotil.

Utratil už 5 milionů korun

Drahoš uvedl, že k postupu do druhého kola prezidentských voleb bude potřeba získat zhruba 1 až 1,2 milionu hlasů. Už nyní v kampani utratil přibližně 5 milionů korun, popsal pro Blesk.cz. „Příliv peněz na kampaň stále pokračuje a to mě těší,“ řekl k tomu Drahoš.

„Chtěl bych otevřít Hrad pro veřejnost, určitě bych odblokoval bezpečnostní rámy při vstupech do areálu. Bezpečnostní situace není jednoduchá, ale Hrad by měl zůstat součástí Prahy,“ zmínil Drahoš pro Blesk.cz jednu ze svých prvních priorit poté, co by případně usedl do funkce prezidenta.

VIDEO: Jak vnímá Drahoš bezpečnost Česka ve stínu teroristických útoků z posledních dnů ve Španělsku a Finsku?

Nyní má Drahoš k dispozici necelých 79 tisíc podpisů a plánuje i nadále pokračovat v kontaktní kampani. Podle něj stále mnoho lidí, hlavně v menších městech, neví, kde mohou svým podpisem jeho kandidaturu podpořit.

VŠE O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH ČTĚTE ZDE

VIDEO: Na chatě u Jiřího Drahoše: Posekal trávu a prozradil, jak shání miliony na boj o Hrad

Video  Na chatě u Jiřího Drahoše: Posekal trávu a prozradil, jak shání miliony na boj o Hrad  - Václav Lang, Petr Soukup
Video se připravuje ...

VŠECHNY KANDIDÁTY NA PREZIDENTA ZDE

Termín a systém prezidentských voleb 2018 najdete zde

Výsledky prezidentských voleb 2018 budou zde

Průzkumy volebních preferencí najdete zde

Jak volit s voličským průkazem čtěte zde

Doporučujeme
salto ( 22. srpna 2017 08:26 )

Drahoš „vyplouvá“ proti Zemanovi. Že by na Titaniku?

sepondt ( 20. srpna 2017 22:26 )

sepondt ( 20. srpna 2017 17:56 )

je bez vejletu placata ***

sepondt ( 20. srpna 2017 17:49 )

fracku. nikdo nemuze za Zemanuv propadak do 2.Be be e eeeee

sepondt ( 20. srpna 2017 17:43 )

IMHOUSI. co nam dokazal politik Zeman, rozvrtal svoji stranu socany, rozvrtal vsechno, naucil narod ku ndit o viroze nemluve, zhanobeni pokladu,vysledek zadnej Zato akademik Drahos ma za sebou veleuspechy i ve svete, tak tu Jardo neplacej

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa