Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Drahoše mají zničit zkazky o spolupráci s StB. Ukázal lustrační osvědčení

Autor: val - 
21. července 2017
11:45

Adept na prezidentskou kandidaturu Jiří Drahoš se ohradil proti nařčení, která o něm šíří některé dezinformační weby. Odmítá, že by spolupracoval s komunistickou Státní bezpečností (StB), a na důkaz předložil své negativní lustrační osvědčení z roku 1992.

„Byl jsem upozorněn, že se po internetu šíří hanopis s odpornými obviněními mé osoby. Chci všechny ujistit, že se jedná jen o sprosté lži a považuji to za záměrnou provokaci,“ informoval Drahoš na svém webu.

Doložil je lustračním osvědčením z roku 1992, které uvádí, že u StB nebyl evidován.

Lustrační osvědčení Jiřího Drahoše Lustrační osvědčení Jiřího Drahoše | Archiv Jiřího Drahoše

Drahoš, který sbírá podpisy pro kandidaturu na prezidenta, blíže nespecifikoval, o jaké hanopisy se jedná, spekulace o jeho spolupráci se Státní bezpečností ale publikovaly dva weby, které bývají označovány za prokremelské propagandistické stránky.

Zvažuje trestní oznámení

Drahoš podle svých slov požádal techniky, aby se pokusili dohledat šiřitele těchto informací, a právníky, aby zvážili, zda předat věc policii. „Zároveň opakuji, že jsem nikdy žádným způsobem nespolupracoval s StB a k mé osobě nebyl veden spis v žádné kategorii,“ uzavřel.

Bývalý předseda Akademie věd má zatím mezi ohlášenými prezidentskými kandidáty největší podporu. Tvrdí to zatím poslední průzkum na toto téma, který zveřejnila koncem června agentura Median. V případném druhém kole volby by Drahoš podle volebního modelu Medianu získal 53,5 procenta hlasů, prezident Miloš Zeman 46,5 procenta.

Video  Na chatě u Jiřího Drahoše: Posekal trávu a prozradil, jak shání miliony na boj o Hrad.  - Václav Lang, Petr Soukup
Video se připravuje ...

VŠE O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH 2018 ČTĚTE ZDE

TERMÍN A SYSTÉM PREZIDENTSKÝCH VOLEB NAJDETE ZDE

VŠECHNY KANDIDÁTY NA PREZIDENTA ČR NAJDETE ZDE

VÝSLEDKY PREZIDENTSKÝCH VOLEB 2018 NAJDETE ZDE

PRŮZKUMY VOLEBNÍCH PREFERENCÍ NAJDETE ZDE

Doporučujeme
dobry-clovek ( 16. ledna 2018 16:05 )

Drahoš...opomenu že je pedofil,ale je to předevšim loutka a parodie na prezidenta a pokud se omylem či podvodem stane tento kreten prezidentem,bude to prezident vypatlanych hlav,vygumované omladiny co maji vyhuleny mozek a havloidních šašku z pražskych kavaren a zloděju ,ale předevšim to je a bude ŘITOLIZ EU a hermafroida Merkelové

zarazenyprd ( 3. listopadu 2017 14:58 )

Proti Babišovi je vedeno trestní řízení za prokázané rozkrádání dotací. Ve zlodějině za ním Drahoš silně pokulhává.

ohrazenice ( 20. srpna 2017 10:51 )

V roce 1990 se KSČ ujistila že SSSR v čele s Gorbačovem nemá zájem o Střední Evropu tak KSČ se souhlasem prezidenta Havla spálila a jinak zlikvidovala dokumentaci. Každý člen nějakého spolku byl komunista. Osvědčení soudruh Drahoš ukazuje které bylo vydáno roku 1991 kdy už všechny dokumenty byli zlikvidované. Drahoš lže jako když Rudé Právo tiskne. Babiš rozdával koblihy, soudruh Drahoš námořnická trička. Jaký je v tom rozdíl?

la.ma ( 30. července 2017 16:36 )

bradavice sDrahouš si může vzít za premiéra bradavici sParoubka to by ladilo oba bradavici na tlamě oba kariéra už od doby KSČ zkušení nahoru-lezci po zádech jiných, hurá na vrchol, snad nespadnou do zapomnění

kurna1 ( 22. července 2017 14:24 )

 To má jistě na svědomí někdo od Zemana, který se bojí prohry

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa