Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Roithová už na Hrad nechce, Zemanovi ale nefandí: Uspěje Drahoš nebo Horáček

Autor: Zuzana Štíchová - 
5. června 2017
05:03

Z čela KDU-ČSL vypadla po sjezdu strany jediná žena. Někdejší kandidátka na prezidentku Zuzana Roithová se musela spokojit s místem v širším vedení. V rozhovoru pro Blesk.cz přiznala, že se těší na víc času, který věnuje své zahradě. Znovu do prezidentské volby se prý nepožene, fandit bude těm, kteří mohou porazit stávající hlavu státu Miloše Zemana. A co si myslí o propuštění Jiřího Kajínka?

Charismatická světlovlasá exministryně zdravotnictví neuspěla v souboji pětice kandidátů o čtyři místopředsednická křesla. V užším vedení strany ji nahradil ministr kultury Daniel Herman. Zuzana Roithová prozradila, že její rodina paradoxně tleskala. Stejně jako ona totiž ví, že to bude znamenat více volného času. Bývalá místopředsedkyně KDU-ČSL se proto chce vrhnout i na jednu ze svých nejoblíbenějších činností, zahrádkaření.

„Došlo k dohodám mezi kraji a většina z nich byla překvapená, protože se domnívali, že moje volba je tak samozřejmá, že ty dohody mezi kraji nejsou potřebné. Není to úplně špatná zpráva pro mě, budu mít trošku více času. Velmi to vítá moje rodina, ta tleskala. Někdy mám čas na svou zahradu až za umělého osvětlení, takže není vyloučeno, že to v tomto kontextu bude určitě lepší,“ poznamenala v rozhovoru pro Blesk.cz.

Podívejte se na celý rozhovor se Zuzanou Roithovou. Jaký názor má na Jiřího Čunka? A není propuštění vraha Jiřího Kajínka podkopáním české justice?

Odpadne jí tak vstávání v půl páté ráno, kdy jezdila na jednání vedení strany. Zůstane jí naopak šéfování holdingu Jihočeské nemocnice a další angažmá, například ve VZP.

Prezidentkou už být nechce, Zemanovi ale úspěch nepřeje

Svůj klid nechce čtyřiašedesátiletá lékařka měnit ani účastí v další přímé prezidentské volbě. I když ji někteří přemlouvali. „Hodně lidí se o to snažilo, já jsem to zvážila velmi vážně, i s ohledem na mé zdraví, i s ohledem na to, že jsem viditelná tvář KDU-ČSL… Lidé chtějí spíše nestraníky,“ konstatovala.

Její podporu mají prý v tuto chvíli především Jiří Drahoš a Michal Horáček. „Předpokládám, že jeden z nich uspěje a budeme mít prezidenta, za kterého se nebudeme muset stydět. Považuji angažmá Miloše Zemana v této funkci za neudržitelné pro další období. Nikoliv vůči němu, ale to porušování ústavnosti a všech zvyklostí, i slušného chování, je takovou ztrátou autority pro český národ, že nevím, jestli by to další období unesl bez následků,“ míní.

Vadí jí především Zemanovy vulgarity, pohrdání některými skupinami obyvatel, právním řádem a „podlézání“ Rusku a Číně. Za rizikové považuje také možné volební úspěchy hnutí ANO.

VŠE O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH 2018 ZDE

Doporučujeme
jiriwas ( 5. června 2017 13:09 )

Já bych to blíže specifikoval. Kolik zahrádek, v jakém koutu světa a jakou mají rozlohu? Taktéž, zda se plocha označená jako zahrada, časem nestane stavebním pozemkem?

vanyysek ( 5. června 2017 11:24 )

Zahrádka? A kolik má hektarů?

vanyysek ( 5. června 2017 11:22 )

Přeposílám zajímavé info a táži se,proč představitelé z tradičních politických stran mlčí,když prosazují přijetí Eur? co mam vitaci globalistu,rychloevropy,migrantu a eura:havloide,kalousek-TOP 09, belobradek-lidovci,gazdik-STAN, sobotka-CSSD, zatajuji a kolik od merkel dostali? prijetim eura v cesku, zacne platit smlouva ESM. Evropský stabilizační mechanismus je záchranný fond finanční pomoci pro země platící eurem.Evropský parlament souhlasil s dodatkem:"Členské státy,jejichž měna je Euro, mohou založit mechanismus stability,jenž bude aktivován,pokud bude nezbytné ochránit stabilitu oblasti Eura jako celku. Garantování jakékoliv finanční pomoci pod tímto mechanismem bude přísně podmíněno." ekonom Pavel Kohout to popsal:„Představte si,že podepíšete bianko směnku,do které kdokoli může vepsat libovolnou částku. A teď si představte, že jich podepíšete do zásoby celý štos a věnujete je někomu cizímu.“,viz video z roku 2011: https://www.youtube.com/watch?v=EItMh48LUE4 kolik nam tato sranda bude stat,pominu-li financni zatez kazdeho obcana i jeho rodiny pri prechodu na euro k pomeru zapadnich cen ku ceskym mzdam, duchodum, davek? viz video z roku 2012: https://www.youtube.com/watch?v=X1uloRk7kVw&t=106s i kdyz zeman byl proti,zrejme po prislibu sobotky a CSSD,ze ho podpori v prezidentske volbe,smlouvu podepsal. ESM ratifikovaly všechny státy.Poslední bylo Česko,které tak učinilo podpisem Miloše Zemana 3. dubna 2013 za přítomnosti Josého Manuela Barrosy.Obě komory parlamentu s ním vyjádřily souhlas již předtím. opet se rozdodlo o nas,bez nas a prijetim eura jdeme k sipku. nebudme ovcemi a zradce nevolte!!! Též souhlasím-TOP 09,Lidovci-STAN,ČSSD-NEVOLIT a dostat je i z PS a Senátu. Víte jaký bude klid,když se zbavíme egoisty a narcise Kalouska? Až někdo půjde diskutovat s politiky a kandidáty na prezidenta(vítači),zeptejte se na smlouvu o evropském stabilizačním mechanismu (ESM) a naší finanční zátěži z toho pramenící? Bude to,kokta a mekta do jednoho.

melindala ( 5. června 2017 10:29 )

Zalez do nory, eurohujerko. sama prohra, sama prohra. I ten blb hermann te porazil, pate kolo u vozu

gabreta ( 5. června 2017 10:22 )

Jo, pokud budou volby zmanipulovaný jako v Rakousku a nebo ve Francii, tak může uspět Drahoš nebo Horáček! Jinak ani ze srandy!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa