Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zeman bude mít za šéfku kampaně svoji Ivanu. A startuje sběr podpisů

Autor: ČTK, val - 
20. dubna 2017
22:05

Stávající prezident Miloš Zeman oznámil, že jeho volebnímu týmu bude šéfovat první dáma Ivana Zemanová. Uvedl to v rozhovoru s manželkou kancléře Mynáře Alex na TV Barrandov. Další členy volebního týmu si podle prezidenta Zemanová vybere sama. Sběr podpisů pro opětovné zvolení stávající hlavy státu začne v pondělí.

„Poté, co jsem oznámil, že nepovedu žádnou vlastní osobní kampaň, moje okolí začalo přemýšlet, kdo vlastně bude vedoucí mého volebního týmu. A rozhodli se, že to bude moje žena, řekl Zeman.

Video  Teď tu velím já! První dáma Ivana o tom, jak povede Zemanův volební tým  - TV Barrandov
Video se připravuje ...

Prvním a základním úkolem týmu bude podle prezidenta organizace nominační petice, přičemž první dáma v pondělí podepíše petiční arch jako první.

Zeman dříve uvedl, že nebude vést žádnou osobní kampaň ani vyhlašovat svůj program pro další funkční období. „Veškeré dotazy na moji volební kampaň adresujte laskavě na moji ženu a mě se ptejte na věci, které se týkají domácí nebo zahraniční politiky,“ řekl prezident ve čtvrtek. Předpokládá, že na financování sběru podpisů pod nominační petici vznikne transparentní účet pro příspěvky od dárců.

Když Miloš Zeman nedávno klopýtl, jeho žena pohotově přispěchala a nazula mu ztracenou botu. Podívejte se na video:

Video  Klopýtnutí Miloše Zemana: Při pádu ho chytil bodyguard, prezident ztratil botu.  - FTV Prima
Video se připravuje ...

Volby budou nejpozději 20. ledna

Podporovatelé nezávislých kandidátů na prezidenta budou muset od letoška na nominační petici připsat ke jménu také číslo občanského průkazu nebo cestovního pasu. Změna pravidel prezidentské volby má zabránit opakování sporů o platnost podpisů na nominačních peticích, které předcházely první přímé volbě před čtyřmi lety.

Právě Ivana Zemanová prý postrčila prezidenta k další kandidatuře, prozradil Zeman v rozhovoru pro Blesk:

Z možných kandidátů do volby hlavy státu už sbírá podpisy lékař a aktivista Marek Hilšer a textař a podnikatel Michal Horáček. Další kandidáti termín teprve oznámí. Bývalý předseda Akademie věd Jiří Drahoš už získal pro petiční akci dvě stovky dobrovolníků. Kandidaturu na prezidenta ohlásili také někdejší poslanec Věcí veřejných Otto Chaloupka, podnikatel Igor Sládek a výtvarník Emil Adamec. Zájem projevili bývalý šéf kabinetu premiéra Jiřího Rusnoka Karel Štogl, performer Milan Kohout nebo aktivistka Jana Yngland Hrušková.

První kolo prezidentských voleb by se mělo podle lhůt stanovených ústavou a zákonem konat nejpozději 19. a 20. ledna příštího roku. Termín vyhlásí předseda Senátu.

VŠE O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH 2018 ČTĚTE ZDE

Doporučujeme
prochaskanamoste ( 17. června 2017 11:00 )

NEVÍTE NĚKDO, JE MOŽNÉ PODEPSAT PETICI ZA ZEMANA NA HRAD?

tosto ( 21. dubna 2017 07:06 )

Proč ne ? Boty sbírat už umí.!

ivoadller ( 21. dubna 2017 07:02 )

Dej sem fotku ty tvý, ať se taky zasmějeme.

ivoadller ( 21. dubna 2017 06:59 )

Tak to bude rád, že dostane hlas zrovna od tebe.

ProZeman ( 21. dubna 2017 06:57 )

Aha, Zeman volební kampaň dle svých slov dělat nebude - protože ji za něj bude dělat manželka. Typicky Zemanovsky promyšlené. Ať si to užije, hlas můj a mé rodiny mít bude, raději na Hradě Zemana, než veksláka...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa